natalia.aleksandrov Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Witam Was serdecznie, Chciałabym Wam przedstawić dwóch przystojniaków, którzy znajdują się pod opieką naszego Inspektoratu. Pierwszy z nich to Rem - psiak z likwidowanego przytuliska w Glinnie. Został przywiązany do bramy przytuliska... W mrowisku! Biedny pies siedział tam całą noc, po zabraniu go do przytuliska był niepewny, spłoszony i agresywny. Po paru tygodniach pracy, stał się normalnym, przyjaznym psiakiem. Remuś to młody kaukaz, ma maksymalnie 2 lata. Nie akceptuje innych psów ani kotów. Byłby świetnym stróżem i towarzyszem. Dzisiaj do nas przyjeżdża! Drugi z naszych kawalerów to Bari - pies w type owczarka środkowoazjatyckiego, nie wiadomo ile może mieć lat. Bari przyjedzie do nas w ciągu dwóch tygodni, ponieważ przebywa jakieś 250km od nas. Jego właściciel jest alkoholikiem, który nie dba o psa i prawdopodobnie znęca się nad nim - w jego obecności Bari jest nerwowy i spięty. Na razie nic o Barim nie wiemy, wszystko się wyklaruje po jego przyjeździe. Dlaczego o nich piszę? Z prostej przyczyny. Obaj będą w hoteliku, miesięczny koszt utrzymania 1 psa takiej wielkości to 500zł wraz z wyżywieniem. Jeśli będą już obaj, dostaniemy rabat z racji tego, że jest ich dwóch. Potrzebujemy stałych deklaracji, żeby utrzymać ich w hotelu i szukać im domków. A może ktoś chciałby był DT? DS? Prosimy o wsparcie! [FONT=lucida grande]Nr konta : 81 1090 1043 0000 0001 1986 0256[/FONT] [FONT=lucida grande]PdZ: Sekcja Wlkp[/FONT] [FONT=lucida grande]Pl. Pocztowy 4/6[/FONT] [FONT=lucida grande]64-980 Trzcianka[/FONT] [FONT=lucida grande]Tytułem: pomoc dla zwierząt[/FONT] Quote
egradska Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Natalia, dałabym głowę, że są na forum dziewczyny od kaukazów, ale niestety nie pamiętam, kto:shake: Quote
Tymonka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Jestem na zaproszenie , ale sama mam długi w hotelach , mogę 10 zł jednorazowo przesłać , ale dopiero w styczniu , więcej nie dam rady , a w sprawie psiaka w typie azjaty (mało w typie , ale zawsze ) napisz do Hałabajówki i Uzony , są od Azjatów może pomogą .Od kaukazów jest Biafra . Quote
fiorsteinbock Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Cioteczki, finansowo nie wesprę - cienko u mnie :/ Quote
jola_li Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='egradska']Natalia, dałabym głowę, że są na forum dziewczyny od kaukazów, ale niestety nie pamiętam, kto:shake:[/QUOTE] Prawie na pewno KWL (facet). I pewnie będzie wiedział kto jeszcze. Żałuję, że nie mogę pomóc :(. Mam psiaka w hoteliku bez deklaracji... Quote
Pyrdka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Jestem na wątku. Kaukaz przyjeżdża z likwidowanego przytuliska w Glinnie. Natalia tak się cieszę,ze juz dzisiaj do Was trafi. To była jego ostatnia nocka w tym miejscu. Quote
Nadziejka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 :-(:-(o matenko jakie cuda ....jakie bidunie .....:-( od kaukazow jest napewno ciocia Biafra sciskam kciuki choc za te cudne serdunka:modla: Quote
natalia.aleksandrov Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Ja też się cieszę, że chłopak będzie u nas już niebawem... Oba psiaki sa cudne i biedne, mam nadzieję, że jakoś je utrzymamy! Quote
ania z poznania Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Kaukazy bierze też Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych Bernardyn, może wesprą coś....? Quote
natalia.aleksandrov Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Oni stamtąd biorą też kaukazkę jedną, nie wiem czy byłoby ich stać na to... Mają dużo psów pod swoją opieką :/ Quote
Pyrdka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Natalia siedzę jak na igłach. Czekam, czy już dojechał? Quote
natalia.aleksandrov Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Właśnie wróciłam do domu - dojechał, wszystko ok. Ale na koncie żałosne resztki... Prosimy o stałe deklaracje, bez nich nie damy rady!!! :( Quote
Pyrdka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Trzeba porozsyłać wątek. Był agresywny?Napisz proszę jakie są warunki w hotelu? Quote
natalia.aleksandrov Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Nie był, ponieważ były problemy z założeniem mu obroży i dostał środek uspokajający, był dość skołowany po przyjeździe jeszcze - podobno reaguje agresją na obrożę i smycz, pewnie ma jakieś złe doświadczenia z przeszłości... :( Na dniach okaże się, jaki Remuś jest. W hotelu Rem mieszka w kojcu, który znajduje się w budynku. Ma tam sporo miejsca, pełną michę i jest odseparowany od psów, ma boks na samym końcu dłuuugiego budynku - niezbyt dobrze reaguje na inne psiaki. Do jedzenia będzie dostawał Joserę+gotowane mięsko, hotel prowadzą behawioryści. Quote
natalia.aleksandrov Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 [FONT=lucida grande]Rem będzie miał dzisiaj szczepienie. We go obejrzy i od razu umawiamy chłopaka na kastrację. [/FONT] [FONT=lucida grande]Wieści z hoteliku: bawił się z suką na wybiegu, do ludzi jest ostrożny i niepewny - ale to jego pierwszy dzień, dużo stresu i nie wiemy, co działo się w jego życiu wcześniej - więc norma.[/FONT] [FONT=lucida grande]NIC nie wpłynęło na konto Rema... Co z nim będzie? :([/FONT] Quote
Nadziejka Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Zagladam do chlopaczkow cudnych z nadzieja :modla::iloveyou: Quote
Pyrdka Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Jakieś fotki mozna prosić? Pokażcie jaki to piękny psiak. Quote
Nadziejka Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Zagladam do cudnych serduszek:thumbs::modla: Quote
juli88 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='Pyrdka']Jakieś fotki mozna prosić? Pokażcie jaki to piękny psiak.[/QUOTE] Z tego co wiem to Natalii wysiadł aparat i jest w trakcie poszukiwań osoby, która mogła by oddać takowy na rzecz PdZ. Quote
Akrum Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 i ja przytuptałam do "naszego" kaukaziątka :) I tuptam w miejscu w oczekiwaniu na wieści i zdjęcia :) Quote
natalia.aleksandrov Posted December 24, 2012 Author Posted December 24, 2012 Remuś ok, coraz lepiej pracuje z człowiekiem :) Po kastracji miał stan zapalny, niestety, ale sytuacja jest już opanowana. Czekamy na wspaniały domek... A zdjęcia dodam, jak zrobię, miał aparat przyjechać dziś rano i nie przyjechał.Bu ;( Quote
Akrum Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 W takim razie uzbrajamy się w cierpliwość i na zdjęcia piękne czekamy :) Może wówczas ktoś chłopaka z ogłoszeń wypatrzy :) dobrze, że chłopak już po kastracji i że stan zapalny minął. Quote
Pyrdka Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Co u Rema? Ogarnęłyście już aparat. bardzo chciałabym zobaczyć jego zdjęcia. Quote
natalia.aleksandrov Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Byłam wczoraj w hotelu, chciałam porobić Remowi zdjęcia. Niestety - nastąpiło pogorszenie i Rem jest agresywny wobec każdego oprócz pani Moniki (której wczoraj nie było, był jej mąż - Wojtek). Nie dało rady wejść na wybieg ani go wpuścić do pomieszczenia. Pani Monika obiecała, że porobi mu zdjęcia, tak szybko, jak tylko się da. Martwi mnie ten stan psychiczny Rema, prawdopodobnie będzie miał konsultację z biegłym zoopsychologiem żeby stwierdzić jaki ma problem i jak wypracować normalny stan rzeczy. Na fb są nowe zdjęcia Bariego, z telefonu, ale zawsze. Quote
Recommended Posts