ewu Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Lilek napisał(a):Jeszcze Wam trochę ponudzę. Przed chwilą dzwoniła Kasia i relacjonowała postępy Wolwa. Dziś dał sobie spokojnie już założyć obrożę i smycz i powędrował z nią grzecznie na spacer. Oczywiście musiał trochę pokazać, że jest PSEM NIEZALEŻNYM i kiedy chciał powąchać jakieś miejsce, to ciągnął Kasię tam, a Kasia pozwalała, ale potem lekko pociągała ona smycz i psiak spokojnie szedł z nią dalej. Jest tylko problem z jego okiem. W czasie łapanki został użyty również gaz i prawdopodobnie trafił też do oka, bo jest zaczerwienione i łzawi. We wtorek jedziemy do lecznicy, chyba, że stan oka pogorszy się. Wtedy jedziemy na cito, natychmiast. Wspaniały psiak trafił na wspaniałych Ludzi:) Taki budujący ten wątek, chylę czoła:) Quote
Lilek Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Przepraszam, Zachary, wcale nie chciałam rozklejać, tylko jak pisałam, to.., oj tam. Jest dobrze. Dzwoniłam do lecznicy i konsultowałam to oko Wolwisia. Kasia ma przemywać je Dicortineffem i, jeśli nie będzie działo się nic niepokojącego, jedziemy we wtorek badać psiaki. Quote
Aferka Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Afera , Lira i Wolwo https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4293657659923.2152509.1240980648&type=1 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Wolwo jaki miziak:p Przepraszam, że zwrócę uwagę, ale czy ty go puszczasz bez smyczy na otwartym terenie? Quote
Aferka Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Nie zwariowałam aby tego uciekiniera puszczać luzem . Bez smyczy jest moja własna suka Afera i Tymczasowiczka Lira Quote
Ajula Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 (edited) Jak miło widzieć psiaka wreszcie gdzie indziej, niż na stacji. Fajnie, że ma koleżanki, może się od nich uczyć dobrych manier :D Aferka czy mogę Twoje zdjęcia z fb przekleić na ten wątek? Bo nie wszyscy są na fb, a na pewno wszyscy chcą oglądać :) Z pieniędzy na Wolwusia na razie mamy wpłatę 50 zł z bazarku ajlii, ja dorzucę 50 zł. To razem 100 zł. Najpierw chcę rozliczyć się z Lilkiem - Lilku niezwłocznie podaj koszty paliwa! :mad: Pierwszą karmą chciała wesprzeć psiaka Skarpeta Owczarkowa, ale bardzo prosimy o wpłaty jakiekolwiek na karmę, bo Skarpeta Owczarkowa niespodziewanie ma na głowie owczarki z Glinna - i tym samym wydatków więcej, niż pieniędzy....... Pomóżcie kochani uzbierać na karmę dla Wolwa :modla: Ps. Rozliczenie i wszystkie najważniejsze informację będą w pierwszym poście. Edited January 5, 2013 by Ajula Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Zapomniałam , że tam Lira jest czarna też;), dlatego podpytałam, bo na pewno doskonale wiesz co robić i na pewno byś go bez smyczy nie puszczała- dzieki za info. Ajula, ja w tym miesiącu chyba nic nie uciułam , ale w przyszłym coś wpłacę. No i jak będą jakieś bazarki, to dawaj znać, bo jak nie ja , to może ktoś z rodziny policytuje. Quote
Ajula Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 dzięki Aniu :loveu: ja już nie bardzo mam co sprzedawać, z reszty moich rzeczy zrobiłam bazarek dla Azora, który stał się właściwie podrzutkiem do fundacji :roll: mam jeszcze jeden bazar do zrobienia, ale z rzeczy od darczyńcy fundacji konkretnie na fundację, więc nie mogę ich zdefraudować - choć w sumie na jedno wyjdzie, bo za weta Wolwerina supergoga kazała brać faktury na Animalię :) nic to, damy radę jak zawsze :p no a Lira przepiękna jest i wygląda na bardzo kochaną :loveu: Quote
Aferka Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Ajula fotki możesz wrzucać gdzie tylko chcesz i kiedy chcesz a Lira to sama słodycz tylko cykawki sie ciut obawiała Quote
Ajula Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 tak więc wstawiam zobaczcie jaki fajny pies aż mi się paszcza śmieje, jak na niego patrzę - że dostał szansę od losu :bigcool: Quote
Ajula Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 ....a tu tymczasowe siostrzyczki Wolwika :) jasna sunia owczarka Kasi/Aferki oraz czarna Lira z przytuliska w Glinnie nie wiem, czy ta jasna sunia to właśnie Afera? Nie znam suniek Kasi, dlatego nie wiem, czy to Afera? piękne, prawda? Quote
egradska Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Ajula, wszystkie trzy sunie Kasi to urodne owczarzyce, które ma w awatarze:loveu: Wolwo trafił do wyjątkowo atrakcyjnych dziewczyn, bo tymczasowiczka Lira też śliczna jest. Oby okazał się pojętnym uczniem i znalazł dobry domek, z którego nie będzie już musiał uciekać na stację Quote
Lilek Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 No pewnie, że Afera. Zobacz, jaką ma zaaferowaną minkę. Śliczne są wszystkie jak nie wiem co. Lira to jest taka przytulanka, że świat nie widział. Quote
zachary Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Uroczy ten Wolwiak! Robi wrażenie! Uszyska ma przecudne i wygląda na zadbanego. Niesamowicie dobrze miał na tej stacji paliw.! Quote
Aferka Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Wydaje mi sie że to mieszanka Owczarka Niemieckiego z Rottwailerem Quote
Lilek Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Dostałam wiadomości od Kasi o postępach piesa. Wolwik dziś już pozwala sobie zakładać obroże bez protestu i uników, sam domaga się głaskania i nie wrzeszczy. No i niech mi kto powie, że Kasia to nie jest zaklinacz psów. Quote
Aferka Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Żaden ze mnie zaklinacz poprostu pokazałam mu że człowiek nie jest zły i krzywda na smyczy mu sie nie stanie Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 A jaką karmę psisko potrzebuje? E/W Quote
Ajula Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 waldi481 napisał(a):A jaką karmę psisko potrzebuje? E/W witajcie u Wolwika :) wiem, że kochacie owczarki, chociaż jak widać Wolwo to taki owczarek na pół gwizdka tylko ;) To jeszcze nie ustalone, chyba jakąś zwykłą karmę, bo jak na razie nie wygląda na to, żeby miał problemy zdrowotne. Zadzwonię do Kasi i dowiem się, jak ona to widzi i napiszemy na wątku. Aferka ma talent - właściwy człowiek na właściwym miejscu :) Dziś nie wchodziłam na dogomanię, bo nie miałam czasu, jutro spróbuję się rozejrzeć, czy ktoś nie mógłby się dorzucić chociaż grosikiem. Quote
gosiaczek1984 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Cudny pshak,a te stojace uszy,piekne,trzymam kciuki Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 (edited) Hejka w ok.13-tego m-ca będziemy mieli karmę.Jak na razie ilość nie jest wiadoma.Pytamy o rodzaj karmy,bo to nie będzie nic nadzwyczajnego i ew.moglibyśmy ofiarować..Jak myślisz Ajula?To może być np.sucha karma Bobik..Mógłby to być prezent od Rufusa dla Wolwika... Ładna jest ta czarna Owczareczka..I Wolwina niczego sobie pan pies... E/W/R Edited January 7, 2013 by waldi481 Quote
Recommended Posts