Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pierwsza doba w nowym domu po prostu super :)

Planowane mieszkanie w budzie skończyło się tym, że Wolwiś spał w domu z panem - wprawdzie nie w łóżku ;) ale jednak w domu. 

Dziś pan nie poszedł do pracy i cały dzień spędzili razem w ogrodzie, byli też na dwóch długich spacerach. Pan zachwycony, jak Wolwo ładnie chodzi na smyczy i reaguje na ruchy Pana, kiedy trzeba skręcić. Pan chwalił, że psiak jest bardzo pojętny. Ale o tym wiemy od dawna, prawda? Pan Arek przecież wychwalał ciągle wybitną mądrość Wolwika :)

W domu Wolwiś jest czysty i grzeczny, od początku bardzo spokojny, nie widać było zdenerwowania, w ogrodzie nie próbował szukać dziury do ucieczki.

Ja osobiście bardzo wierzę w tego psa, ja wiem, że to wspaniały psiak i sama bym go chciała mieć. Jest to piękny, kochany słodziak. I do tego mądry.

Pierwsze koty za płoty! Trzymamy kciuki nieustannie, żeby to już był dom na zawsze. 

I żeby temu powsinodze jednak coś głupiego nie przyszło do główki.

• Upvote 1
Posted

Poker :)

Na razie cisza. Powiedziałam Panu, że ma dzwonić jak coś się stanie (tfu tfu), a jak wszystko będzie ok, to ja zadzwonię dopiero na koniec tygodnia.

W sobotę, czy niedzielę wnuczka ma zrobić zdjęcia i przysłać.

Posted

Dzwoniłam przed chwilą.

Rozmawiałam z Panią, bo Pańcio poszedł właśnie z Wolwisiem na długi spacer. Wszystko ok! Wolwik grzeczny i bardzo kochany, przylepka taka :) Wpatrzony w Pana, ale dla wszystkich fajny. Pani mówi, że mieli już psy, ale ten jest wyjątkowy. "Mąż mówi, że zawsze chciał mieć właśnie TAKIEGO psa" :) "Niech pani się martwi, dla męża zawsze pies jest najważniejszy" 

Wolwik nie ma ochoty na ucieczki, jest cały skupiony na swoim nowym domu i nowej rodzinie :) Został już na trochę sam w ogrodzie, Pan był w pobliżu i podglądał, Wolwo nie interesował się drogami ucieczki.

O rany, tak się cieszę, oby tym razem był to już dom na zawsze! 041.gif 

Na kawkę i odwiedziny jesteśmy zaproszeni, ale to za jakiś czas, mi się teraz zaczyna sezon w pracy i będę dużo wyjeżdżać.

Acha, zdjęcia wnuczka robiła, ma mi przesłać, jak prześlę, to wstawię.

Dziękuję wszystkim, którzy pomogli Wolwikowi - Milii, Ani Stonce, Skarpecie Owczarkowej, wszystkim którzy wspierali duchowo!! buzki.gif

Posted

Nie ma za co dziękować, takiemu psiakowi jak Wolwik trzeba było pomóc !! aż się łezka kręci w oku, jak czyta się, tak dobre wiadomości. Powodzenia Piesku Idealny :)))

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam maila z pozdrowieniami - Wolwik ma się dobrze i uwielbia swojego Pana Andrzejka :)

A jak na zdjęciu widać, wnuczka p.Andrzeja zajmuje się dopieszczaniem psiaka :)

wolwg2.jpg

opala się swoim ogrodzie :)

wolwg1.jpg

są jeszcze inne fotki, ale wybrałam te najładniejsze.

• Upvote 1