Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś mija tydzień w nowym domu :)
Wygląda na to, że wszystko się dobrze układa. Zmieniam tytuł wątku.
Na koncie Wolwa zostało 15 zł, postanowiłam przekazać je dla Diboja, podopiecznego agaton85.
Dlatego, że ona kiedyś przekazała dla Wolwa ładną sumkę pozostałą po innym jej podopiecznym (177 zł). Te bidne 15 zł to żaden majątek, ale przecież sobie ich nie zostawię, a wiem, jak bardzo potrzebny jest każdy grosik, kiedy za coś trzeba utrzymywać psiaka w hotelu.
Jeśli ktoś jest przeciwny - niech się zgłosi :razz:

Posted

Marysiu specjalnie dla Ciebie zadzwoniłam, żeby się dowiedzieć :D

Jak myślicie? Kto jest najmądrzejszym, najgrzeczniejszym i najkochańszym ze wszystkich psiaków? Oczywiście "Wolwiś" :loveu:
Pan Arek nie może się nim nacieszyć :) Opowiada chętnie o wszystkim, ja przekażę w skrócie:
Wolwik ani razu nie wykazał ochoty do wycieczki poza teren działki. Śpi w budzie, do domu go wołają, ale wchodzi niechętnie i nieswojo się czuje. Jak wychodzi z budy, to jest wypoczęty i cieplutki, widać nie marźnie. Jada wszystko bardzo chętnie i nie wybrzydza - sucha karma smakuje tak samo dobrze, jak mięsko z makaronem. Chętnie uczy się aportowania, chodzenia przy nodze - obojętnie czego, byle tylko z Pańciem :) Jak Pańcio wraca z pracy, to radość bez końca (ćwiczą z nim nie-skakanie, bo lubi się witać skacząc na klatę). Lubi się bawić i jest wesoły. Kupki robi na tyłach działki, tam gdzie go zachęcał p.Arek. Kotka nie atakuje, udaje, że go nie widzi.
W głosie p.Arka słychać radość, że ma takiego fajnego psa :loveu:

No mówię wam - jestem taka z niego dumna i zadowolona, że tak ładnie się wszystko układa!
Chociaż to dopiero 10 dni, ale cieszę się, bo początek jest dobry :)

Posted

Julinko kochana, dziękuję za takie pychotka wieści:):):) Wolwik to najmądrzejsza głowa i ogonek świata!!! Ale fajocha, że ma swoje stadko i święta pycha miną:) Huraa, hip hip skok skik:)

Posted

[quote name='Marycha35']Julinko kochana, dziękuję za takie pychotka wieści:):):) Wolwik to najmądrzejsza głowa i ogonek świata!!! Ale fajocha, że ma swoje stadko i święta pycha miną:) Huraa, hip hip skok skik:)[/QUOTE]
zastanawiałam się, kogo Ty Marysiu mi przypominasz - już wiem! Tygryska z Puchatka :D

• 4 weeks later...
Posted

Chyba będzie ok, bo Wolwik mieszka w spokojnym miejscu, prawie na odludziu.
Zapomniałam napisać, że na święta p.Arek przysłał życzenia od siebie, pani Kingi, psa Wolwika i kotka Fifika :D Wszystko dobrze u nich.
Za jakiś czas wybierzemy się w odwiedziny.

Posted

Marycha35 napisał(a):
Huraaaa:) Jest więc pycha;) Juleczko samej pomyślności życzę w 2014:)

dziękuję Marysiu, dla Ciebie też fajnego 2014 :loveu:
Oraz dla wszystkich kochanych cioć i wujków, którzy przez tyle miesięcy pomagli mi w zabezpieczaniu Wolwa :Rose:
Sama bym nic nie zdziałała, kto wie, co by się stało z tym fajnym psiakiem? Albo by całkiem zdziczał, albo by wpadł w końcu pod samochód, albo ktoś by mu krzywdę zrobił....
Dzięki tylu kochanym ludziom udało się go złapać, zakwaterować i utrzymywać tak długo, aż się w końcu znalazł TEN Dom :)

• 2 weeks later...
Posted

"Wolwuś to anioł nie pies!" :angel: (tak mówi p.Arek :fadein: właśnie z nim rozmawiałam)
Grzeczny, kochany, nie ma ochoty uciekać, lubi ludzi, polubił psa mamy p.Arka (psiak ze schroniska) i ganiał z nim po działce :)
Nadal niepewnie czuje się w domu i nie bardzo chce wchodzić, nawet w sylwestra jak trochę się bał to nie dał się namówić na wejście do domu. Wolał siedzieć w swojej ukochanej budzie.
Wszystko jest po prostu super.
Tak tylko w skrócie napisałam co u Wolwika słychać, ale rozmowa była dużo dłuższa, bo p.Arek z lubością opowiada o swoim pupilku :)
O rany, jak jak się cieszę :lol:
A za jakiś tydzień będziemy jechać z Hexi do weta do Gniezna, to po drodze zajedziemy w odwiedziny do Wolwika :)

Posted

egradska napisał(a):
hurra, to beda fotki nowe, tak?

tak :) bardzo jestem ciekawa, jaki Wolwo teraz jest, bo to będzie już prawie dwa miesiące w nowym domu
cieszę się, że nawet nie muszę się wpraszać na wizytę, bo Państwo sami zapraszają :)

Posted

myślę, że skoro Wolwik ma już dom to nie obrazi się jak zaproszę ciocie i wujków do Bogusia na wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/250050-Bogu%C5%9B-psiak-z-u%C5%9Bmiechni%C4%99tym-pycholem-m%C4%85dry-rudy-czeka-na-dom%21%21?p=21736820#post21736820

bo dogo jakoś chyba trochę ostatnio wyludnione a Bogusiowi przydadzą się jakieś odwiedziny czasem na wątku

u Wolwika jak mniemam skoro wieści nie ma to wszystko pewnie dobrze :) no i czekamy na relację z odwiedzin

Posted

byliśmy u Wolwa!
Wygląda i zachowuje się tak wspaniale, że z radości wyściskałam p.Arka :multi:
Już jak podjeżdżaliśmy pod posesję, to zobaczyłam p.Arka i brykającego wokół jak szczeniak Wolwika :) I powiedziałam do Krzyśka: "zobacz, ludzie mogą opowiadać co chcą, ale po psie zaraz widać, czy jest szczęśliwy!"
Tak więc mogę Wam kochani powiedzieć z pełnym przekonaniem - Wolwik jest szczęśliwy :) Rozbrykany, roześmiany, i zapatrzony w swojego Pańcia jak w obrazek. A Pan pęka z dumy, że ma takiego wspaniałego psa i patrzy na niego rozkochanym wzrokiem :loveu:
Ryczeć mi się chciało na ten widok, ale się powstrzymałam ;)
Wolwo nabrał masy, tak jakby urósł i zmężniał, Krzysiek się nie mógł nadziwić, bo ostatnio widział go rok temu, jak go spotkaliśmy na tej stacji benzynowej. Powiedział, że jest dużo większy niż wtedy, nie tylko masywniejszy, ale i wyższy. Kawał psa z niego :) Sierść gruba, zdrowa, błyszcząca.
Nie ma z nim żadnych kłopotów (tylko jeden - nadal z radości opiera się przednimi łapami o człowieka, kogoś słabszego może przewrócić, i brudzi ubrania). Ale ćwiczą, żeby nie skakał. W ogóle dużo ćwiczą, Wolwo umie zaprezentować cały zestaw sztuczek, i bardzo dobrze, ćwiczenie różnych komend rozwija psa.
Wolwo jest pięknym, mądrym, kochanym Psem i ma super dom! :sweetCyb: