Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

What May NN napisał(a):
właśnie przelałam 100zł z mojego bazarku dla Wolwo!
choć tak mogę pomóc!
będę robić następne bazarki..

bardzo dziękuję, to duże wsparcie :loveu:

Posted

Ajula napisał(a):
weszła na konto wpłata 50 zł od Essme, ale zapiszę ją na wrzesień, żeby nie robić zamieszania, bo to deklaracja wrześniowa :)

Od października zacznę wpłacać 1 dnia każdego miesiąca - żeby nie robić zamieszania :)

Posted

Essme_SPS napisał(a):
Od października zacznę wpłacać 1 dnia każdego miesiąca - żeby nie robić zamieszania :)

absolutnie nie robisz zamieszania :) wpłacaj tak, jak Ci pasuje

Wczoraj miałam kolejny telefon w sprawie Wolwa, w pierwszej chwili rozmowy się ucieszyłam - dom w Warszawie, wielki ogród, dodatkowo wygrodzony wielki wybieg z super budą, Państwo mieli rottweilery i owczarka w przeszłości. Ze swoimi psami chodzili zawsze na szkolenia. Ucieszyłam się z tych szkoleń, ale pan na to powiedział, że z Wolwem na szkolenie już nie pójdzie, bo nie ma siły :roll: na moje pytanie: jak to nie ma siły? odpowiedział, że jest już po osiemdziesiątce :roll: Powiedziałam, że w takim razie dlaczego chce takiego młodego psa, którego trzeba uczyć i który musi mieć dużo zajęcia, żeby spalić energię, niech wezmą jakiegoś starszego statecznego, nauczonego wszystkiego owczarka, np. 7- letniego... na to pan odpowiedział: "siedmioletni jest za stary" :-o
No ręce mi opadły... wezmą dwuletniego psa, który będzie jeszcze żył 10 lat, a sam pan mówi, że jest już po 80 i nie ma siły..
Tak mnie to wkurzyło, że siedmioletni pies jest za stary, że miałam ochotę odpalić: "to pan jest za stary! za stary, żeby mieć młodego psa".
Powiedziałam, że się rozejrzę za jakiś spokojnym statecznym psem, młodszym niż 7 lat i się pożegnałam grzecznie, ale naprawdę jestem zniesmaczona takim podejściem.

Posted

moi rodzice mają dwuletnią Dorkę, tata ma 75 lat... spaceruje z sunią, wybiega ją, kiedy już im sił nie starczy ja wezmę sunię, jesteśmy w kontakcie częstym , nie będzie to dla niej aż taki szok.. pan nie ma nikogo takiego?

Posted (edited)

Jakby to Twój tata chciał Wolwa, to osobiście bym mu go dostarczyła :eviltong: to jest coś innego.
Nie jestem przeciwna braniu przez starsze osoby psów - jestem przeciwna braniu przez starszych ludzi nieodpowiednich dla NICH psów. Zaproponowałam Oriona - ale nie, bo jest za stary! Nieważne, że piękny, grzeczny, nie sprawiający kłopotów - za stary i koniec.
Już teraz pan powiedział, że nie jest w stanie chodzić z Wolwem na szkolenie, bo nie ma siły. To co będzie za rok, dwa? I dalej?

`````````````````````````````````````````
na konto weszły pieniądze:
+100 zł bazarek WhatMayNN
+20 zł Czorcik
+20 zł kolega Czorcika

saldo na dzień 03.09. wynosi +250,00 zł

Edited by Ajula
Posted

doszły wpłaty:
+ 20 zł sharka
+ 70 zł bazarek z mojego bazarku z książkami do nauki języków

saldo na dzień 05.09. wynosi +340,00 zł

czyli jeszcze brakuje 60 zł do opłaty za hotel i 40 zł za odrobaczanie
z mojego drugiego bazarku książkowego będę jeszcze miała chyba 33 zł
z ciuchowego też coś będzie i powinno starczyć w tym miesiącu :)

Posted

kawał pięknego psa! :loveu:
wydaje mi się, że podrósł i zmężniał
a na tym pierwszym zdjęciu wygląda jak naćpany :D
dzięki Czorciku!
ja go nie widzę w ogrodzie starszych państwa, widać, że to wulkan energii, powinien mieć taki dom, który zapewni mu ruch i zajęcie

Posted

z bazarku książkowego mam już wszystkie wpłaty - wyszło 35 zł
zrobiłam przelew za hotel 400 zł oraz tabletki na odrobaczanie 40 zł
stan konta na dziś wynosi (-)65 zł
ale jeszcze z bazarku ciuchowego będzie chyba jakieś 90 zł, więc dług się wyrówna

Posted

cześć ciociu Agatko :loveu:

zakończył się kolejny bazarek ciuchowy, jak wszyscy wpłacą, to będzie 126 zł :)
z poprzedniego bazarku jeszcze brakuje mi jedna wpłata

Posted

dopisałam do rozliczenia +90 zł z jednego mojego bazarku
drugi bazarek jeszcze w trakcie rozliczania
Wolwo na koncie na dzień dzisiejszy ma +25 zł

za dwa tygodnie kolejny termin opłaty za hotelowanie
z ogłoszeń nadal nic, czyli kicha :(
wczoraj np. dostałam takiego maila: "kce tego psa plisss"

Posted

mam wszystkie wpłaty z ciuchowego bazarku, tym razem Wolwo zarobił 137 zł :)
dopisałam do rozliczenia
na koncie Wolwa mamy na dzień dzisiejszy 162 zł

kolejny fajny mail z dzisiaj: "kiedy możliwy jest dowóz psa?"
nawet nie wiem dokąd ten dowóz miałby być...

Posted

[quote name='sharka']po pierwszym dojdą deklaracje i konto troszkę się powiększy... czekamy na dobry telefon oferujący super domek :][/QUOTE]
tak, jakoś damy radę :)
Wracam z wyjazdu 06.10., potem znowu wyjeżdżam 14.10-20.10. Dopiero jak wrócę, podziałam jeszcze z bazarkami.
A może wreszcie ktoś fajny się zgłosi po Wolwa.
A jak nie, to damy radę - dzięki Wam kochane wspomożycielki do tej pory się udaje.
Dziękuję za wsparcie, jakie od Was mam :loveu: