Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psica dziękuje i ja też. Uff, nie będzie bić ani robić mi nic okropnego. Jak tylko dojdzie dyplomik (Isadoro, ukłon wielki), umówię się z Kasią i Wolwisiem na wizytkę w Guzowie. Kasia, słyszysz?

Posted

postaram się wysłać jutro priorytetem
muszę też zrobić chociaż skromny bazarek, bo trzeba już myśleć o zbieraniu na następny worek karmy
tylko że cholerka ciężko z tym czasem :roll:

Posted

Aferka uważa, że Wolwo może już być ogłaszany :)
Mogę zamówić mu pakiet na bazarku ogłoszeniowym, ale jak uważacie - na kogo namiary? Tzn kto ma prowadzić adopcję?

Posted (edited)

Kasia powiedziała, że kontakt do adopcji może być do niej. Ja popieram tą myśl, bo Kasia jest z nim cały czas, może o nim powiedzieć najwięcej oraz najlepiej dopasować człowieka do psa.

Przeczytajcie proszę, co napisałam poniżej do ogłoszenia - niestety nie mam talentu pisarskiego, większość zerżnęłam z opisu Eli :eviltong:
Tylko nie wiem, czy nie za długie to ogłoszenie. Ja osobiście wolę krótko i konkretnie. Tylko że w tym opisie jest wszystko, co przyszły dom powinien wiedzieć.
Co usunąć? Co dodać?

"Pies Wolwo szuka domu.
Wolwo jest młodym mieszańcem owczarka, być może z dodatkiem genów rottweilera.
Przybłąkał się na stację benzynową, skąd został zabrany i umieszczony w doświadczonym domu tymczasowym. Jest obecnie szkolony, uczy się komend i dobrego zachowania.
Pies jest w wieku 2-2,5 roku.
Zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony, ma książeczkę zdrowia.
Wolwo jest naprawdę mądrym psiakiem. Przychodzi na wołanie, reaguje prawidłowo na polecenia, jest bardzo posłuszny, pięknie idzie przy nodze. W samochodzie zachowuje się wzorowo. Leży grzecznie na tylnym siedzeniu i wygląda przez okno. W lecznicy weterynaryjnej bez problemu daje się badać i ukłuć.
Nie ma w nim agresji, jest kochanym, przymilnym psiakiem kochającym przytulanie i głaskanie. Szuka kontaktu z człowiekiem.
Wolwik jest psem, który absolutnie nie powinien być tzw. psem podwórzowym, bo najlepsza nawet buda i karma nie zastąpi mu kontaktu z człowiekiem i bycia domownikiem we wrażliwej, ale bardzo odpowiedzialnej rodzinie. To mądry, wrażliwy i chcący być z człowiekiem pies, ale jednocześnie trzeba mieć świadomość, że dokąd nie "przydomowi się" w nowym domu, nie wolno go spuszczać ze smyczy w czasie spacerów, nie wolno go zostawiać samemu sobie. A więc musi to być rodzina, która naprawdę będzie go chciała i poświęci mu czas.
Byłoby dobrze, gdyby nowa rodzina chciała dalej psa szkolić, bo jest zdolny i szybko się uczy.
Pies jest bardzo energiczny, dlatego nie polecamy go rodzinom z małymi dziećmi.

Wolwo nie lubi innych psów samców. Lepiej, żeby był jedynakiem. Towarzystwo suczek nie przeszkadza mu.

Nie znamy niestety jego stosunku do kotów.
Pies zostanie wydany po podpisaniu umowy adopcyjnej.
Kontakt do adopcji tel. 883 328 949."
mail:
aferasaiha@gmail.com

ogłoszenia poprosimy na więcej województw, niż tylko mazowieckie

Edited by Ajula
Posted

poprosiłam BeaBono o zrobienie ogłoszeń :)
Aferko podaj proszę swojego maila do ogłoszeń, telefon Twój mam, to zaraz dopiszę.

Zaraz jeszcze jakieś zdjęcia z fb przekleję, żeby Beata miała co wybrać.

Ogłoszenia na razie na woj.mazowieckie? Czy na dalsze regiony też?

Posted

Niestety wiem, w sklepie powiedzieli, że to jest plastik i nie pęknie. Zawinęłam w dwie warstwy folii bąbelkowej i umieściłam w kopercie bąbelkowej.
A i tak pękło. Ela powiedziała, że naprawi.

Posted

Oj, tam, spokojnie, damy radę. Szacowny domowy obiecał wsparcie ze swoich tajnych zapasów "przydasiów", a jak się nie da, to "śklarza" się poprosi i już. Wkurzyłam się tylko tym, że tak tym wszystkim ciskają. A jakby tam bomba była?