Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ajula napisał(a):
Owszem masz - niesamowite w Tobie jest to, że potrafisz zrozumieć i dotrzeć do psa, mało jest osób, które to naprawdę potrafią......
Ja na przykład nie umiem, mam psy, mam z psami sporo do czynienia, ale nie umiem ocenić, jak do psa dotrzeć. Mam w domu psa zabranego ponad 4 lata temu z ulicy i mam z nim duże problemy, bo nie umiem sobie poradzić z jego agresją z jednej strony, a z drugiej strony lękiem przed wszystkim co jest poza domem, nawet powiewająca reklamówka na krzaku powoduje u niego histeryczny strach.
No ale to inny temat, nie będę tu marudzić o moim psie...
Jednak szanuję Twoją skromność i więcej wychwalać nie będziemy :)

Ajula, agresję lękową przerabiałam z draniołem i sama bez dobrego trenera nie dałabym rady. Po szkoleniu się jakoś ucywilizował. A co do Wolwo, to by się jakieś fotki do ogłoszeń przydały

Posted

[quote name='Aferka']Wpadaj do mnie a coś zaradze na te lęki już miałam takiego psa na Tymczasie .
Mój przełożony też ceni u mnie to i zachwala ale jemu zawdzięczam tą umiejetność

[quote name='Aferka']Ajula przejrzyj ten wątek mojej podopieczniej też miała problem jak twój z .
http://www.dogomania.pl/forum/threads/230898

Dziękuję za zaproszenie, żeby to było bliżej, to bym się zgłosiła do Was po poradę...
Czytałam już ten wątek Twojej podopiecznej i robiłam wielkie oczy, że tak się udało ją wyprowadzić na prostą.

Sam strach u mojego psa to jeszcze pół biedy, gorsza jest agresja - wali zębami bez ostrzeżenia, nawet mnie :roll:

Wiesz Kasiu, każdy prawie człowiek ma jakieś talenty, ja też mam (inny zupełnie, ale mam), ale sztuką jest odnalezienie w sobie takiego talentu i wykorzystanie go. Mówisz, że zawdzięczasz swoje umiejętności swojemu szefowi - tak więc szczęściem jest, że trafiłaś akurat na tego człowieka i możesz rozwijać to, co jest Twoim talentem.
I to w dodatku z pożytkiem dla tych wszystkich porzuconych, zagubionych, pokrzywionych psiaków, którym możesz pomóc nauczyć się nowego życia.
To jest wspaniałe i cenne.
Dlatego Wolwik miał szczęście, że się zgłosiłaś z pomocą.

Posted

Afero kochana, Ela pojedzie, tylko co to za dzionki są, bo ja tyram jak dzik na codzień w dwóch szkołach i mogę tylko w określonych godzinach w określone dni. Tak więc musimy to jakoś zgrać, bo nie jestem w stanie odwoływać zajęć. I od razu Cię uprzedzam, będę się użalać nad biedakiem,o!

Posted (edited)

jeszcze nie mam dyplomu, czekam, aż Isadora podeśle
miałam zamiar wydrukować na dobrym papierze i wysłać, ale pomysł, żebyście razem pojechały i wręczyły osobiście podoba mi się :)

ps. Aferka dała znać, że karma doszła

Ps. przelałam na konto Lilek 150 zł jako zwrot kosztów paliwa za wożenie Wolwa
Lilek potwierdź proszę na wątku, jak pieniądze wejdą na konto

Edited by Ajula
Guest Elżbieta481
Posted

Poszła od nas niewielka wpłata zamiast tej karmy.Karma jak sie okazało to marketowa.Jak będzie jeszcze możliwość coś jeszcze wpłacimy.Trzymaj się Wolwo.
,E/W/R

Posted (edited)

Waldi - wpłata już jest :)
wpisuję w pierwszy post
dziękuję!

PS. dostałam wiadomość, że Dyplom będzie wieczorem :)

Edited by Ajula
Posted

dziękuję Isadora :loveu:
Podoba mi się ten dyplom - jest elegancki i przejrzysty. Bez zbędnych ozdobników i kolorów walących po oczach.
Akurat taki, jak trzeba :)
Powinien być wydrukowany na sztywnym papierze półmat.
A może na czerpanym?

Dziewczyny, jakie jest Wasze zdanie?

Guest Elżbieta481
Posted

Podoba nam się ten dyplom!W czasach tak rozpowszechnionej w naszym kraju znieczulicy postawa tych ludzi zasługuje na uznanie,bo chodzi takie podejście do psa powinno być normą stało się tak wyjątkowym,że aż godnym uznania..Nie będziemy ukrywać,że się wzruszyliśmy.
Będziemy zaglądać do Wolwo.
E/W/R

Posted

Melduję, że dyplom wydrukowany i umieszczony w ramce :) Wygląda bardzo ładnie.
Aferko wysłać go do Ciebie na ten adres, który mi podałaś do wysyłki karmy?
Będę musiała go dobrze zapakować, żeby się nie uszkodził.

Jeśli ktoś chce ten dyplomik na pamiątkę, nich mi poda swojego maila - wyślę plik i można sobie wydrukować :)

Posted

Ela podaj mi swój adres mailowy do wysłania pliku, bo nie mam.
W takim razie oprawiony dyplom wyślę do Eli, bo przy okazji wyślę jej jeden drobiazg, to pójdzie już jedną przesyłką.