asiek.l-g Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 dokładnie to jest Gryfów śląski nie daleko Jeleniej Góry, Quote
asiek.l-g Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 uciekam do domu, pomoc widziałbym tylko w opłatach za weta tak na poczatek bo jedzonko nasze... Quote
lika1771 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Moze na fb napisac o pomoc dla pieska?Chlopak ma szanse na dt.... Quote
kolejna kobietka Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 jak bedzie wszystko ustalone co i jak to napisze na fb, ale na prywatne konta za bardzo ludziki nie chca wplacac niestety :sad: Quote
Gabi79 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Jaki ten piesio jest śliczny!!!! Asiek, wspaniale, że oferujesz mu dt:loveu: Ja miałam u siebie Nutkę z tego samego schronu. Nutka ma już wspaniały DS http://www.dogomania.pl/forum/threads/229649-Uszka-Nutka-już-w-DS-Dziękuję-Gabi79-! W tym schronisku są same śliczne psy, a latami czekają na dom. Gdyby nie Toyota tkwiły by tam do końca życia Quote
toyota Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 To jest prawie 500 km do Was :(. Quote
Gabi79 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='toyota']To jest prawie 500 km do Was :(.[/QUOTE] O Jezu................... Quote
asiek.l-g Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 pierwsze 50 zł na podróz Małego juz jest, juz sobie niewyobrazam aby go miało u nas nie być..no chyba ze znajdzie sie bliżej ...ale nie nie nie musi do nas przyjechac. Quote
lika1771 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Jezeli darmowy do Warszawy to dalej moze zapytac tutaj http://www.dogomania.pl/forum/threads/237538-Oferuje-transport-po-całym-kraju-zagranica-(Wawa-Radom-i-nie-tylko) Quote
asiek.l-g Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Lilus nie wytrzymalam i juz wyslałam zapytanie, moze bedzie mozna Miska ulokowac u kogos na dzień tymczasowu i potem tym transportem tu do nas, poczekam na odpowiedz jakie to koszta i czy wogóle jest mozliwosc wyjazdu tu do nas... ale przeciez nie takie podróze dochodzily do skutku, i wszystko sie udawało, wiec wierze ze wspólnie damy rade. Quote
kolejna kobietka Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 asiek, ty napisalas, ze po nowym roku mozesz wziasc psinka do siebie, a juz jutro jest ten darmowy transport do Warszawy... teraz piszesz "na dzien" tymczasu, to jednak moglby wczesniej do ciebie przyjechac o ile bylby transport z Warszawy? wytlumaczcie mi, bo chce umiescic info na fb... Quote
asiek.l-g Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 na całe swieta az do nowego roku wyjezdzamy, chodizło mi ze zaraz po nowym roku miska do wardszawy jakby sie udalo pzretransportowac, bo jakby jutro to ten tymczas w warszwie musi byc conajmniej na dwa tygodnie Quote
asiek.l-g Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 od 21 grudnia do 2 stycznia nas nie ma...a od 3 stycznia juz jestesmy u siebie , i od tego dnia drzwi naszego domku otwarte dla Miska.... bo serca juz tydzień temu... Quote
lika1771 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Kurcze jak to zrobic? O dt napewno w tym okresie bedzie trudno.... Quote
kolejna kobietka Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='asiek.l-g']na całe swieta az do nowego roku wyjezdzamy, chodizło mi ze zaraz po nowym roku miska do wardszawy jakby sie udalo pzretransportowac, bo jakby jutro to ten tymczas w warszwie musi byc conajmniej na dwa tygodnie[/QUOTE] [quote name='asiek.l-g']od 21 grudnia do 2 stycznia nas nie ma...a od 3 stycznia juz jestesmy u siebie , i od tego dnia drzwi naszego domku otwarte dla Miska.... bo serca juz tydzień temu...[/QUOTE] dziekuje, teraz juz wszystko wiem :) Quote
asiek.l-g Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 mam oferte transportu Pieska z warszawy... Wazne jest : - podanie dokładnego terminu, czy pierwsze dni stycznia czy tyroszke później. - generalnie kilometrow wyszło 1009 (w dwie strony) koszt zależy czy w zimie podskoczy to spalanie, ale wyjdzie miedzy 454 a 504zł. Wiadomo, ze jesli sie znajdzie jakis piesek na powrocie, to wtedy jest to mniejszy koszt W stronę do Gryfowa tez moze pojechac drugi piesek - pasażer z Warszawy jeśli będzie nauczony siedzenia w klatce, szczepiony itd (np. do Wrocławia). Falęcice-Warszawa 68km Warszawa-Gryfów Śląski 482km Gryfów Śląski-Falęcice 459km i wtedy pojawia sie tu moja mysl aby pieska przewiesc jakos do warszawy wtedy w styczniu nawepno szybcjiej by sie udało znalesc dobra dusze która pzretrzyma go krócej niz teraz na dwa tygodnie. A po drugie to chyba za duzo mysle, strasznie sie nakręciłam ... Quote
kolejna kobietka Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='toyota']To jest prawie 500 km do Was :(.[/QUOTE] Asiu, Kasia napisala na fb, ze maja 2 razy w miesiacu transport w rejony Częstochowa, Wrocław i Kasiunia dowie sie jaki rozklad wyjazdów na styczeń bedzie :multi: Quote
asiek.l-g Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='kolejna kobietka']Asiu, Kasia napisala na fb, ze maja 2 razy w miesiacu transport w rejony Częstochowa, Wrocław i Kasiunia dowie sie jaki rozklad wyjazdów na styczeń bedzie :multi:[/QUOTE] łał super wiadomośc:multi: Quote
kolejna kobietka Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 asiek napisalam do ciebie na pw, bardzo pilne Quote
Aryste Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 widzialam na fb ze piesek juz wyjechal ze schronu! Quote
toyota Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Tak wyjechał, była okazja transportu do Warszawy. Teraz Łatek będzie w hoteliku domowym płatnym u Elmiry i następnie w Nowym Roku, dzięki cudownej osobie z fb -p. Lidii, mamy bezpłatny transport z Warszawy do samego Gryfowa Śląskiego. Koszt hotelu - 12 zł za dobę + karma, za 2 tygodnie wyjdzie ok. 200 zł. Transport wyjdzie bezpłatny, więc dlatego zdecydowałam się go tam umieścić. Gdyby Łatek miał jechać ze schroniska do Gryfowa, to trasa w 2 strony wyszłaby ok. 1000 km, więc koszt transportu byłby ogromny. Asiek nie jest zmotoryzowana, więc nie miałaby możliwości, by go odebrać np. z Częstochowy. Quote
ludwa Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Myślę, ze u Elmiry będzie mu dobrze:) I już w sumie to początek domowego życia:) Niestety nic bezpłatnego załatwić się nie udało, więc dobrze by było uzbierać na ten hotelik... Ja mogę założyć pieniądze ale niestety nie mogę wziąć tej płatności na siebie ani na 4DogS, bo i Lisków nie planowałam, więc już siwieję coraz bardziej na myśl o przyszłych płatnosciach za podopiecznych... Quote
Recommended Posts