Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lilus nie wytrzymalam i juz wyslałam zapytanie, moze bedzie mozna Miska ulokowac u kogos na dzień tymczasowu i potem tym transportem tu do nas, poczekam na odpowiedz jakie to koszta i czy wogóle jest mozliwosc wyjazdu tu do nas...

ale przeciez nie takie podróze dochodzily do skutku, i wszystko sie udawało, wiec wierze ze wspólnie damy rade.

Posted

asiek, ty napisalas, ze po nowym roku mozesz wziasc psinka do siebie, a juz jutro jest ten darmowy transport do Warszawy... teraz piszesz "na dzien" tymczasu, to jednak moglby wczesniej do ciebie przyjechac o ile bylby transport z Warszawy? wytlumaczcie mi, bo chce umiescic info na fb...

Posted

na całe swieta az do nowego roku wyjezdzamy, chodizło mi ze zaraz po nowym roku miska do wardszawy jakby sie udalo pzretransportowac, bo jakby jutro to ten tymczas w warszwie musi byc conajmniej na dwa tygodnie

Posted

[quote name='asiek.l-g']na całe swieta az do nowego roku wyjezdzamy, chodizło mi ze zaraz po nowym roku miska do wardszawy jakby sie udalo pzretransportowac, bo jakby jutro to ten tymczas w warszwie musi byc conajmniej na dwa tygodnie[/QUOTE]

[quote name='asiek.l-g']od 21 grudnia do 2 stycznia nas nie ma...a od 3 stycznia juz jestesmy u siebie , i od tego dnia drzwi naszego domku otwarte dla Miska.... bo serca juz tydzień temu...[/QUOTE]

dziekuje, teraz juz wszystko wiem :)

Posted

mam oferte transportu Pieska z warszawy...

Wazne jest :
- podanie dokładnego terminu, czy pierwsze dni stycznia czy tyroszke później.
- generalnie kilometrow wyszło 1009 (w dwie strony) koszt zależy czy w zimie podskoczy to spalanie, ale wyjdzie miedzy 454 a 504zł. Wiadomo, ze jesli sie znajdzie jakis piesek na powrocie, to wtedy jest to mniejszy koszt
W stronę do Gryfowa tez moze pojechac drugi piesek - pasażer z Warszawy jeśli będzie nauczony siedzenia w klatce, szczepiony itd (np. do Wrocławia).

Falęcice-Warszawa 68km
Warszawa-Gryfów Śląski 482km
Gryfów Śląski-Falęcice 459km

i wtedy pojawia sie tu moja mysl aby pieska przewiesc jakos do warszawy wtedy w styczniu nawepno szybcjiej by sie udało znalesc dobra dusze która pzretrzyma go krócej niz teraz na dwa tygodnie.
A po drugie to chyba za duzo mysle, strasznie sie nakręciłam ...

Posted

[quote name='kolejna kobietka']Asiu, Kasia napisala na fb, ze maja 2 razy w miesiacu transport w rejony Częstochowa, Wrocław i Kasiunia dowie sie jaki rozklad wyjazdów na styczeń bedzie :multi:[/QUOTE]

łał super wiadomośc:multi:

Posted

Tak wyjechał, była okazja transportu do Warszawy.

Teraz Łatek będzie w hoteliku domowym płatnym u Elmiry i następnie w Nowym Roku, dzięki cudownej osobie z fb -p. Lidii, mamy bezpłatny transport z Warszawy do samego Gryfowa Śląskiego.

Koszt hotelu - 12 zł za dobę + karma, za 2 tygodnie wyjdzie ok. 200 zł. Transport wyjdzie bezpłatny, więc dlatego zdecydowałam się go tam umieścić. Gdyby Łatek miał jechać ze schroniska do Gryfowa, to trasa w 2 strony wyszłaby ok. 1000 km, więc koszt transportu byłby ogromny.

Asiek nie jest zmotoryzowana, więc nie miałaby możliwości, by go odebrać np. z Częstochowy.

Posted

Myślę, ze u Elmiry będzie mu dobrze:) I już w sumie to początek domowego życia:)
Niestety nic bezpłatnego załatwić się nie udało, więc dobrze by było uzbierać na ten hotelik... Ja mogę założyć pieniądze ale niestety nie mogę wziąć tej płatności na siebie ani na 4DogS, bo i Lisków nie planowałam, więc już siwieję coraz bardziej na myśl o przyszłych płatnosciach za podopiecznych...