Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

brak serca i wyobrazni ot co.
po cholere brali zeby razu oddac.
moj pies tez niszczyl, sikal na dywan ale z tego powodu go nei oddalam.
psu trzeba dac czas, milosc i cierpliwosc.biedak pewnei nie wiedzial co sie dzieje.
zostal sam, opuszcaony, myal ze go porzucono, to ze stresu cos pogryzl.
to normalne.

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mogę takich głupot czytać! ja na cztery godziny zostawiłam wczoraj 2 sunie u koleżanki, bo nie chciałam, aby same nie siedziały, bo na wigilie do własnej mamy nie mogłam ich wziąć, niestety są tacy ludzie!

Posted (edited)

Bartuś przebywa obecnie w dt u Krystyny pod Zamościem.Oto wątek dotyczący jej i jej zwierząt: http://www.dogomania.pl/forum/threads/230874-Osoba-od-30-lat-pomagajaca-zwierzetom-teraz-sama-potrzebuje-pomocy
W sobotę i wczoraj zawoziłam Krystynę z Bartusiem i jeszcze jednym psem - Pikusiem do weta. Chłopcy mieli wymioty i biegunkę,byli osowiali. Bartuś oprócz leków dostał wczoraj kroplówkę. Dzisiaj jest już lepiej,są trochę aktywniejsi,ale nadal nie mają apetytu. W dodatku trzeci psiak rozchorował się.
Chore są też nadal dwa małe kotki,zabrane przez Krystynę ze Szczebrzeszyna na prośbę Dory1020. Jednym słowem kobieta ma w domu szpital.
Pomimo,że jest to wątek Bartusia, pozwolę sobie wkleić zdjęcie kociąt:

Proszę o pomoc w imieniu Krystyny,ona nie zostawi żadnego zwierzęcia w potrzebie,ale sama nie da rady...
Ludka pomaga Krystynie w adopcji kotów,jednak te dwa maluchy nie nadają się do ogłaszania na razie,są w złym stanie,wymagają leczenia. Może znalazłby się chociaż jakiś dt dla nich? Przy tej ilości zwierząt (20 kotów i 8 psów!) trudno o środki i czas dla wszystkich...

Edited by ala123
Posted

[quote name='asiuniab']a czy pieski są zaszczepione, bo to bardzo niepokojące, że 3 psy mają podobne objawy; mam nadzieję, że im się szybciutko poprawi;
Pieski czują się już dzisiaj znacznie lepiej. Jutro obejrzy je jeszcze wet ,ale miejmy nadzieję,że choróbsko już za nimi.
Nie wiem,czy Bartuś był szczepiony w klinice w Lublinie, Becia będzie może wiedzieć. Pozostałe dwa raczej chyba nie,ale na pewno tego nie wiem.

diana79
dorobię mu kilka ogłoszeń na Lublin i na Warszawę ale linków nie dam rady wstawiać

dziękujemy :lol::lol::lol:

Posted

Dziewczyny,pisałam już na wątku Krystyny i jeszcze tutaj napiszę,że dobrze by było zrobić bazarek na potrzeby zwierząt przebywających u Krystyny. Ja mam jakieś fanty pozostałe z innych bazarków,może ktoś zechciałby podarować coś jeszcze,ktoś inny poprowadzić bazarek,ja mogę zająć się jak zwykle zdjęciami,opisami i wysyłką fantów?

Posted

ala123 napisał(a):
Dziewczyny,pisałam już na wątku Krystyny i jeszcze tutaj napiszę,że dobrze by było zrobić bazarek na potrzeby zwierząt przebywających u Krystyny. Ja mam jakieś fanty pozostałe z innych bazarków,może ktoś zechciałby podarować coś jeszcze,ktoś inny poprowadzić bazarek,ja mogę zająć się jak zwykle zdjęciami,opisami i wysyłką fantów?

Ala123, ja mogę poprowadzić bazarek jeśli podeślesz opisy, zdjęcia fantów a potem zajmiesz się ich wysyłką.

Posted

ja też mogę poprowadzić bazarek, tyle że jak z Twoich rzeczy to tylko i wyłącznie z Twoich bo jak od paru osób to potem się robi zamęt w wysyłaniu kasy i przesyłkach bo od paru osób, chyba, że jedna ma wszystko.
Ja działam jeszcze jako wolontariusz w schronisku w sosnowcu, dlatego zawsze robiłam bazarek pół na pół i już właściwie udało mi się zebrać kasę na 2 zamówienia dla Krystyny.
Jak będę robiła znowu ze swoich rzeczy bazarek to przeznaczę ten w całości dla Krystyny tylko aktualnie już prowadzę jeden dla schroniska dlatego swojego póki co nie otwieram, ale jak ktoś mi wyśle zdjęcia opisy, ceny to chętnie poprowadzę :)