Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ingrid44']Ja wczesniej zadeklarowalam 20 zl stalej . Tez prosze o Pw w sprawie konta.

bela51
Wraz z foną zapraszamy na bazarek dla Bartusia
http://www.dogomania.pl/forum/thread...1#post20284741

Przepraszam Ingrid,nie zauważyłam:oops:,dziękuję serdecznie w imieniu Bartusia.:loveu::loveu:.
Z nr konta pewnie na razie się wstrzymamy,bo może Becia użyczy swojego;ja na razie przyjmuję wpłaty z bazarków i na inne psy,więc mogłyby mi się mylić. Przepraszam też za nieobecność przez całą sobotę,ale nie znalazłam chwili czasu,pomimo,że sobota. Padam już,dobranoc.

Posted

[quote name='Energy']A jak psiak się czuje?[/QUOTE]
No,niestety,znowu gorzej:(
rozmawialam rano z Krystyna,jest tak jak bylo wczesniej,zatacza sie,spadl z lozka,poprawa byla jednodniowa.
Mysle,ze zamiast we wtorek jechac z nim na RTG,trzeba pojechac z nim do Lublina na TK,slyszalam,ze jakas lecznica w Lublinie ma tomograf,trzeba dowiedziec sie jaka i zapisac go na to badanie jak najszybciej.
Po co placic za RTG w Zamosciu,a pozniej za TK w Lublinie.
Krystyna mowila,ze koszt leczenia dotychczasowego to 130zl /z tym,ze jeszcze chyba za ostatnia wizyte/

Posted (edited)

http://veterinary.pl/index.php/klinika-weterynaryjna.html

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,12923475,Darmowe_badania_tomografem_dla_bezdomnych_zwierzakow.html

Proponowałam pomoc w konsutacji w Zamościu, ale Becia pisała mi na pw, że jest ok...
Pies odchodzi na oczach opiekunów bez właściwej diagnozy, leczenia:shake:do tej pory nikt nie napisał co dostaje, czy są to też sterydy. A weci jak lekarze są różni, niestety.

Edited by Energy
Posted

dzwoniłam do kliniki na ul. Janowską, rozmawiałam z lekarzem, który stwierdził, że najpierw lekarz musi go zbadać, jeśli uzna, że jest to niezbędne wtedy dopiero skieruje na badanie TK, które kosztuje 350 zł ....

Posted

[quote name='Becia Lublin']dzwoniłam do kliniki na ul. Janowską, rozmawiałam z lekarzem, który stwierdził, że najpierw lekarz musi go zbadać, jeśli uzna, że jest to niezbędne wtedy dopiero skieruje na badanie TK, które kosztuje 350 zł ....[/QUOTE]

A mówiłaś, że to bezdomny psiak? Szczycą się darmowymi badaniami takich zwierząt - drugi link. Jak to nie prawda to można zadzwonić do gazety niech robią sprostowanie...

Posted

jezeli to neurologiczne to nie wiem czy zastrzyk ze sterydow tu pomoze...
nei znam sie na tym ale tez uwazam ze nei mozna czekac do wtorku bo on moze tego nei doczekac :-(((((

Posted

Dziewczyny, chciałabym tylko napisać, żebyście się nie martwiły finansami. Na bazarku, który jest dopiero jeden dzień, już jest kilka ofert, poza tym będę miała dla Bartusia jeszcze inne pieniądze, więc zabierajcie go, proszę, jeśli tylko możecie, na badania, nie myśląc o kosztach.

Posted

[quote name='fona']Dziewczyny, chciałabym tylko napisać, żebyście się nie martwiły finansami. Na bazarku, który jest dopiero jeden dzień, już jest kilka ofert, poza tym będę miała dla Bartusia jeszcze inne pieniądze, więc zabierajcie go, proszę, jeśli tylko możecie, na badania, nie myśląc o kosztach.[/QUOTE]
Dziękuję kochana!
Ja też już sugerowałam,aby chociaż to prześwietlenie zrobić wcześniej, a nie we wtorek.To ,że mu się polepszyło w piątek,nie znaczy,że będzie dobrze. I właśnie nie jest. Probowałam dzisiaj rozmawiac z Krystyną,ale niestety, jest w tak złej formie,że nie dało się. Przeżywa chorobę Bartusia,do tego dochodzą jej problemy, a tu potrzebna jest współpraca. Nie wiem dlaczego lekarz nie został dzisiaj poinformowany o stanie Bartusia?! na pewno podjął by jakąś decyzję. Może wystarczyło go zapytać,czy podejmuje się diagnozowania, czy każe jechać do Lublina.
Dlatego tak bardzo nalegam na zmianę dt dla Bartusia. To jest podstawa,abyśmy mogły mu pomóc. Powtarzam,to było miejsce awaryjne,na kilka przedświątecznych dni i święta i pora mu znaleźć inne.
Oczywiście priorytetem jest teraz diagnoza i leczenie,ale gdyby się okazało,że nie zostaje w klinice,to gdzie go umieścimy? Ta klinika na Janowieckiej chyba nie ma szpitala? Nie chciałabym,aby tutaj wracał.

Posted

[quote name='bela51']Czy macie na wątku juz jakiegos skarbnika ?

asiuniab
no właśnie mam wrażenie, że Bartuś nie ma skarbnika;

Liczę na Becię,ja na razie wolałabym uporać się z ONkami i bazarkami.

Posted

ok, widzę, że nie mam wyjścia :) najważniejsze żeby uratować Bartusia .... cioteczki pomyślcie co robimy dalej .... tłumaczyłam facetowi, że to bezdomny pies, to unikał odp, na temat płatności za badanie, stwierdził, że najpierw wet musi zadecydować czy pies nadaje się do tego badania :(