Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mala_czarna']No to nie ma problemu :)
Na wątku kochana tylko napisz, że wsparcie Skarbonki przeszło na innego pieska.[/QUOTE]

już to uczyniłam i przelałam pieniążki ... jeszcze raz dziękuję bardzo :)

Posted

a ja dziś ze swoimi ogonami byłam u weta, i oczywiście skorzystałam z okazji, aby podpytać się o tasiemca, no więc On stwierdził, że jest małe prawdopodobieństwo, że ktoś się od Bartusia zaraził, ale oczywiście nie wykluczone, że o wiele większe prawdopodobieństwo zarażenia się tasiemcem jest w piaskownicach, bo to są bardzo duże kuwety dla kociaków, a kociaki są o wiele częściej nosicielami tasiemca; i jeszcze jedno, to że tasiemiec znalazł się w mózgu to baaaaardzo duży przypadek, tak jakby on się zgubił, bo on jest zaprogramowany na bytowanie w jelitach, no ale jak już coś takiego się zdarzy to niestety jest to koniec:( więc cioteczki bez paniki, jak to On powiedział, swoją praktykę ma 13 lat i jeszcze się nie zaraził;)

Posted

[quote name='asiuniab']a ja dziś ze swoimi ogonami byłam u weta, i oczywiście skorzystałam z okazji, aby podpytać się o tasiemca, no więc On stwierdził, że jest małe prawdopodobieństwo, że ktoś się od Bartusia zaraził, ale oczywiście nie wykluczone, że o wiele większe prawdopodobieństwo zarażenia się tasiemcem jest w piaskownicach, bo to są bardzo duże kuwety dla kociaków, a kociaki są o wiele częściej nosicielami tasiemca; i jeszcze jedno, to że tasiemiec znalazł się w mózgu to baaaaardzo duży przypadek, tak jakby on się zgubił, bo on jest zaprogramowany na bytowanie w jelitach, no ale jak już coś takiego się zdarzy to niestety jest to koniec:( więc cioteczki bez paniki, jak to On powiedział, swoją praktykę ma 13 lat i jeszcze się nie zaraził;)[/QUOTE]

dziękujemy za informacje :) Bartuś nie miał tasiemca w mózgu ... zaprzeczył temu lekarz, który wykonywał TK, tym bardziej, że paskudny robal wyszedł przez odbyt

Posted

bo myje ręce po badaniu, a my całujemy psy, które się myły tam i tu... ale to prawda, że prawdopodobnieństwie nie jest wielkie

to czym była ta pręga?

Posted

[quote name='Becia Lublin']jeszcze nie otrzymałam wyników TK, lekarz chciał je skonsultować z innym lekarzem, ale miał inne typy niż tasiemiec[/QUOTE]
... chyba dobrze byłoby wiedzieć?!....

Posted

[quote name='anica']... chyba dobrze byłoby wiedzieć?!....
Spokojnie, na pewno się dowiemy.

Mogę zaOT? :(

Uwaga! Zaginął kot!

Dn. 25 stycznia 2013r w Tomaszowie Lubelskim zaginął 2letni biało-rudy kocur o bursztynowych oczach. Jego znakami rozpoznawczymi jest rudy pręgowany ogon, Biała strzałka na pysku i rude, rudy grzbiet (prawy bok jest prawie cały biały, zaś lewy obsypany rudymi znaczeniami) oraz spokojny, trochę koślawy chód (ma uszkodzoną miednicę). Kot jest masywnej, dobrze zbudowanej postury, należy do dużych kotów. Wobec ludzi bywa nieufny, zaś do kotów tej samej płci – agresywny. Każdy, kto zobaczy podobnego kota, proszony jest o bezzwłoczny kontakt. Kot jest w trakcie leczenia powypadkowego.
Kontakt: 782 221 876

Posted

Beciu, spojrzałam na rozliczenie Bartusia - czy to znaczy, że pieniądze z naszego bazarku możemy przeznaczyc na innego psa? Wszystko jest uregulowane?

Posted

[quote name='fona']Beciu, spojrzałam na rozliczenie Bartusia - czy to znaczy, że pieniądze z naszego bazarku możemy przeznaczyc na innego psa? Wszystko jest uregulowane?[/QUOTE]

tak, dziękuję bardzo :) możesz przeznaczyć na inną bidę w potrzebie

Posted

Becia,przepraszam, a jak jest z zakupem leku od tasiemca dla zwierząt Krystyny? Ostatnio nie jestem w temacie,nie rozmawiałam ani z Tobą, ani z Krystyną, a nie mozemy o tym zapomnieć .

Posted

[quote name='ala123']Becia,przepraszam, a jak jest z zakupem leku od tasiemca dla zwierząt Krystyny? Ostatnio nie jestem w temacie,nie rozmawiałam ani z Tobą, ani z Krystyną, a nie mozemy o tym zapomnieć .[/QUOTE]

Alu miałaś się rozejrzeć i zakupić, a ja przeleję Ci pieniążki, które zostały u Bartusia

Posted

[quote name='Becia Lublin']Alu miałaś się rozejrzeć i zakupić, a ja przeleję Ci pieniążki, które zostały u Bartusia[/QUOTE]

Ja nawet dla swoich nie zdążyłam jeszcze kupić. Dzwoniłam do weta w ubiegłym tygodniu i dowiedziałam się,że sporo to kosztuje (dla mojego towarzystwa ok.120-150zł),a na razie nie mam kasy. Próbowałam do Krystyny dzwonić,aby dowiedzieć się jak ważą jej psy,ale nie odbierała i nie oddzwoniła. Myślałam,że skoro jesteś z nią w kontakcie tel.,to ustaliłyście już coś.
Rozłożyła mnie poza tym choroba i mam jeszcze inne sprawy,które nie pozwalają mi zająć się tym. Gdybyś mogła,to bardzo prosze Cię o to.

Posted

[quote name='funia']Przelejcie mi kasę zakupie w poniedziałek u weta bo mam potrzebę też .[/QUOTE]

dziękuję Ci dobra kobieto! Jak będziesz jechać do Krystyny,to może i tę karmę od Beci,która leży w bagażniku zabrałabyś?
A wiesz ile ważą jej psy,bo dawka przeciez od wagi zależy?

Posted

[quote name='ala123']dziękuję Ci dobra kobieto! Jak będziesz jechać do Krystyny,to może i tę karmę od Beci,która leży w bagażniku zabrałabyś?
A wiesz ile ważą jej psy,bo dawka przeciez od wagi zależy?[/QUOTE]
To zaden problem ,tabletki mozna podzielic na pół aby dostosowac do wago psa.A nawet na mniejsze częsci ,

POdajcie ilosc psów i mniej więcej się bedzie wiedziało .