Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nie jest dobrze:( mały jest cały czas badany, ale ma nawet problem z oddychaniem:(Jest niedokrwienie mózgu stąd sztywnienie. Przyczyna nie jest jeszcze na ten moment zdiagnozowana, tk zrobione ale jeszcze nieocenione, teraz, jak czegoś nie pokręciłam badają serce.

Posted

[quote name='Energy']Niestety nie jest dobrze:( mały jest cały czas badany, ale ma nawet problem z oddychaniem:(Jest niedokrwienie mózgu stąd sztywnienie. Przyczyna nie jest jeszcze na ten moment zdiagnozowana, tk zrobione ale jeszcze nieocenione, teraz, jak czegoś nie pokręciłam badają serce.[/QUOTE]

Bosh, co mu się stało?...

Posted

Stan Bartusia jest bardzo poważny, z tego co zrozumiałam zostaje w klinice na Janowskiej. Wg wetów to ponad dziesięcioletni, bardzo schorowany psiak:(
Przez 10 dni ma mieć leczenie i oby zareagował na nie dobrze. Tk jest jeszcze w trakcie opisu/konsultacji więc Becia mi przekazała na razie, że przez mózg biegnie biała? pręga, mały ma problemy z oddychaniem, powiększone serce, kamienie w przewodach moczowych...
Mam nadzieję, że nic nie przekręciłam, jeśli tak to Becia mnie na pewno poprawi jak będzie w domu, ale niewątpliwie nie będzie to szybko, bo jedzie jeszcze z innym psiakiem do innej kliniki. Dlatego pozwoliłam sobie przekazać info o Bartusiu.

Mały walcz!

Posted

[quote name='Energy']Stan Bartusia jest bardzo poważny, z tego co zrozumiałam zostaje w klinice na Janowskiej. Wg wetów to ponad dziesięcioletni, bardzo schorowany psiak:(
Przez 10 dni ma mieć leczenie i oby zareagował na nie dobrze. Tk jest jeszcze w trakcie opisu/konsultacji więc Becia mi przekazała na razie, że przez mózg biegnie biała? pręga, mały ma problemy z oddychaniem, powiększone serce, kamienie w przewodach moczowych...
Mam nadzieję, że nic nie przekręciłam, jeśli tak to Becia mnie na pewno poprawi jak będzie w domu, ale niewątpliwie nie będzie to szybko, bo jedzie jeszcze z innym psiakiem do innej kliniki. Dlatego pozwoliłam sobie przekazać info o Bartusiu.

Mały walcz![/QUOTE]

O matko.
A pierwotnie został oceniony na młodego psiaka. Taka ślicznota.
Pewnie został wywalony z powodu choroby

Posted

[quote name='funia']Jestem z Tobą psiaku ...proszę walcz tyle nas tutaj martwi się o Ciebie ....[/QUOTE]
dokładnie walcz kochany, walcz, bo my się tu bardzo o Ciebie martwimy;

Posted

No nie jest dobrze, ale poczekajmy, może jak Becia przyjdzie i ochłonie to napisze nam jakie są szanse i możliwości leczenia.
Sytuacja jest zła, ale nie można teraz Bartusia zostawić, bo pewnie sporo pieniędzy będzie potrzebnych na leczenie.

Posted (edited)

jest bardzo źle :( Bartuś miał zrobione badanie TK, RTG, USG i badanie serca, zaraz po podaniu narkozy dostał ataku zdrętwiał i przestał oddychać ... lekarze robili co mogli, żeby rozpoznać przyczynę jego dolegliwości ... na tą chwilę stwierdzili, że jest to ok 10 letni, bardzo schorowany pies, ma chore powiększone serce, niedotlenienie mózgu, kamienie w pęcherzu, chory kręgosłup na TK wyszła biała pręga, która biegnie przez cały mózg, dziś w nocy lekarze obejrzą dokładnie zdjęcia i wystawią diagnozę ... póki co dostał leki, jeśli one pomogą jest szansa na ratowanie Bartusia, jeśli nie .... nie ma co go dłużej męczyć bo pies bardzo cierpi :(

przepraszam, ale nie potrafię więcej napisać bo siedzę i ryczę ... Bartuś gdy wybudzał się z narkozy poznał mnie i chciał pomachać ogonkiem ... machnął raz bo więcej nie miał siły, trzymałam go za łapkę, żeby kroplówka spokojnie leciała

Edited by Becia Lublin