Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Megan jest boska, wspaniala, cudowna achh :loveu: Taka z niej pocieszna dziewczynka i grzeczna. W sobote ładnie zachowywala się w takiej grupce psiaków, a dzisiaj - siedzi w "akwarium", bo ma cieczkę, ale mimo wszystko zachowuje sie grzecznie, spokojnie - śpi sobie na swoim posłanku, a jak ktoś ją odwiedzi to baaardzo się cieszy, a potem nie rozpacza tylko spokojnie odchodzi na lózeczko.

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Ciotki :multi: Duet już grzeje pupe u mojej kuzynki :loveu: Przed chwilką miałam telefon.

Na początku trochę sie bał, a teraz biega po domu i kręci kuperkiem :multi:

Figo, dziękujemy za pomoc w znalezieniu Domku dla Dueta. Oby było tam Szkrabkowi dobrze :multi: Dużo szczęscia w nowym domku! :loveu:

A Megan, hop po domek!

Posted

Ciotki :multi: Duet już grzeje pupe u mojej kuzynki :loveu: Przed chwilką miałam telefon.

Na początku trochę sie bał, a teraz biega po domu i kręci kuperkiem :multi:

o kurcze ale tempo :multi: :eviltong:

super :multi:

Figa a beda jakieś relacje ze zdjeciami chociaż czasami ?
bo wiesz jak jest Ciotki tęsknia i lubia czasem zobaczyć ulubienca :oops:

Posted

[quote name='ewatr']o kurcze ale tempo :multi: :eviltong:

super :multi:

Figa a beda jakieś relacje ze zdjeciami chociaż czasami ?
bo wiesz jak jest Ciotki tęsknia i lubia czasem zobaczyć ulubienca :oops:
Będą będą relacje :cool3:
Na dzisiejszy dzień musze napisac że rodzinka jest małym zachwycona :loveu:
I nawet starszy brat Wioli zachwalał a on preferuje tylko bullowate.
Kuzynka była troszkę zaniepokojona nogą Duetka bo lekko na nią utyka, wychwaliła schronisko, że super psiaki tam macie :eviltong: Krecikowa z Szareczką i pędzlami ja zaatakowały na wersaleczce, także ochrzczona :evil_lol:
Duecik cały dzień pilnował się nowej pani, jak to ujęła

a lazi za mna wszedzie xD, jak sprzatalam na dole to poszedl na dol i spal na kanapie, a jak siedze na kompie u Damiana to przyszedl i sie polozyl na jego kanapie:loveu:
Miał też pierwsze spotkanie z ich kotem Jordanem. Kot się zjeżył i zwiał stara sie psa unikać. Taki Duecik jest straszny, olbrzym jeden :loveu:
Dajmy im czas, polubia się ;) Prawda? :lol:
Fotki miały być ale baterii kuzynka nie ma, ja planuje jutro odwiedziny także napewno coś przywiozę :cool3:

Posted

to czekamy na fotki i dalsze relacje :multi:

bardzo sie cieszę ,że Duecik jest w rodzinie i ma wreszcie za kim łazić :eviltong:

mój prywatny tez za nami łazi krok w krok
trzeba sie przyzwyczaić i polubić bo nie ma wyjscia :evil_lol:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Dzień dobry ;)
Czy pamiętacie tego o to pana :razz:

Teraz mam bardzo mało czasu, więc coś więcej napisze w weekend ;)

Figa :loveu: no nie trzymaj nas w niewiedzy

pisz !!! czekamy :multi: jejku weekend to dopiero za pare dni :cool3:

Posted

To Wam parę zdań kopsnę teraz :razz:
Duecik nabrał pewności siebie, obszczekuje każdego kto śmie wejść do jego:cool3: domu, ale jednocześnie kreci zawzięcie kuperkiem i wesoło wita się z gośćmi.
Miałam przyjemność pomieszkać sobie z nim dwa dni, gdyż nocowałam u kuzynki ;) Rodzinka mu się spodobała, kot też :evil_lol: Jordan jest kotem zgarniętym z ulicy, nie jest więc za bardzo z psami oswojony, co zupełnie rozrabiace nie przeszkadza. Gdy widzi kota podbiega do niego i zajadle ślini, gdy dostaje łapa po nosie to tylko się nakręca do zabawy, podszczypuje kociambra..
Kuzynka na serio wzięła się za opiekę nad nim, a ta mała ciapa tak się do niej przywiązał że biednej skorzystać w WC nie daje, skomli pod drzwiami, a gdy drzwi się otworzą to cieszy się jak goopek ;) Martwi mnie tylko co będzie jutro kiedy będzie musiał zostać sam na 8 godz.. Pewnie obróci dom w ruinę :cool3:
Duecik wypracował sobie ksywkę - Duo demolka :lol: To po prostu miniaturowa maszyna do niszczenia. Dobierał się do Figowego koszyka – zaczął rozkładać go na części pierwsze, stanowczo sprzeciwiał się gdy odciągnęłam go od tego. Ulubioną zabawkę Figowej – małą butelkę po Nałęczowiance wypełnioną watą, rozpracował w bardzo krótkim czasie, kiedy Figowa bawiła się tym już od kilku miesięcy :cool3:
Jego prawdziwą pasją są.. reklamówki:diabloti:.
Codziennie mały ma spacerki na łąki. Kuzynka próbowała iść z nim chodnikiem, skończyło się tym że wystraszył się samochodu, obróżka spadła mu z łebka przy ruchliwej drodze, ale małe mądre psisko dało się namówić i wróciło na zawołanie. Odtąd chodzą już tylko na łąki.
Na początku miał zakaz wchodzenia na kanapy, ale kto mu się oprze.. :lol:
Krótko mówiąc – niezły rozrabiaka ten Wasz Duecik :cool3: Poustawiał sobie domowników jak się patrzy :evil_lol:

Mam tez pytanie odnośnie jego ogonka. Czy miał coś z nim robione? Machacz sprawia wrażenie połamanego w kilku miejscach [coś takiego ~~~], pies bardzo uważnie siada i nie wiem czy to ze względu na nogę czy ten ogon. Po dotknięciu zrywa się i gryzie po rękach, nie wiem czy po prostu tego nie lubi czy ogon go boli. Więc czy wiecie coś na ten temat? A jeśli nie to czy mogłabym prosić by popytać o to w schronisku?

Posted

ale artysta z Duecika :evil_lol:
no zadomowił się jak widac błyskawicznie :p
dobrze , że trafił na wyrozumiałych panstwa co się na niego nie złoszczą :loveu:

co do ogona to postaram się cos dowiedzieć w schronisku
jak tylko cos sie dowiem to napiszę !

Posted

Megan ma domek ;)
Tylko szkoda że nie napisałyście tego dziewczyny wcześniej bo dziewczyna z Mielca była po nią dziś i okazało się że psinka już w nowym domku. Teraz jest zawiedziona, pojechała tam na darmo.

Posted

Megan ma domek ;)
Tylko szkoda że nie napisałyście tego dziewczyny wcześniej bo dziewczyna z Mielca była po nią dziś i okazało się że psinka już w nowym domku. Teraz jest zawiedziona, pojechała tam na darmo.

Ja niestety nie mam mozliwosci sprawdzania tych informacji o adopcjach z wiadomych powodów.
Swoja drogą zawsze mozna bylo do schroniska zadzwonic i zapytac. A nuż mogła byc "zarezerwowana".

Super, ze Megan ma dom :multi: :multi: :multi:

Posted

Megan ma domek ;)

nie zawsze my tez wiemy na bieżąco czy psiak jest w danym dniu w schronisku :shake:

jestem w miarę mozliwosci 2 razy w tygodniu ale też nie zawsze

a przez tydzień wiele się może zmienić ;) w składzie ekipy schroniskowej

dlatego zawsze odpowiadam zainteresowanym osobom
zeby kontaktowały się ze schroniskiem tam są dokładne informacje

ale dobrze , że Megan juz w domu :Cool!: :Cool!: :Cool!:

a co u Duecika słychać ?