Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Albo moja intuicja mnie nie zawiodła, że Hamer to wspaniały pies, tylko potrzebuje odpowiedniego człowieka, albo ktos psa podmienił :)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, żebyśmy potrafili się cieszyć z rzeczy drobnych i wykorztać każdą chwilę szczęścia, co da siłe w chwilach zwatpienia

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Dziewczyny, Bieżyński potwierdził chorobę Gizmo :(
Kasiu, serce mi peka

Kasiu! Gizmo!!!
Jestem z Wami!
Wykorzystajcie każdą wspólną chwilę. Ja na zawsze zapamiętam ostatnie 2 miesiące życia Alisi jako wspólny czas - czas tylko dla Niej!

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Dziewczyny, Bieżyński potwierdził chorobę Gizmo :(
Kasiu, serce mi peka

Nie widziałam wcześniej :(
Kasiu, Gizmo, Kubo trzymajcie się dzielnie, oby dane Wam było cieszyć wspólnym chwilami jak najdłużej, sercem jestem z Wami

Posted

jesteśmy tacy bezsilni...Wczoraj zachowywał się całkiem normalnie i mimo tego, że nie wstawał ochoczo to wyczochrał Megi i swojego wiewióra,wciagnął śniadanie i kolacje wbił się na kanapę i film z nami oglądał, a dzisiaj to jakaś tragedia zmęczyło go to,że na drugi bok się przełożył już się boję spaceru

Posted

chowano napisał(a):
jesteśmy tacy bezsilni...Wczoraj zachowywał się całkiem normalnie i mimo tego, że nie wstawał ochoczo to wyczochrał Megi i swojego wiewióra,wciagnął śniadanie i kolacje wbił się na kanapę i film z nami oglądał, a dzisiaj to jakaś tragedia zmęczyło go to,że na drugi bok się przełożył już się boję spaceru

Kasiu! Zadbajcie o dobre środki przeciwbólowe. To one sprawiły, że Alisia prawie do samego końca żyła normalnie. Czasami tylko miała słabsze dni.

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Kasiu! Zadbajcie o dobre środki przeciwbólowe. To one sprawiły, że Alisia prawie do samego końca żyła normalnie. Czasami tylko miała słabsze dni.

Allu co podawałaś Alisi?

Posted

Tak-koniecznie. Herbunia i Rakija praktycznie nie cierpiały z powodu nowotworów aż do ostatnich chwil,wiec ja nic nie musiałam podawać.
Na początek myślę,że bezpieczny byłby Biowetalgin/Pyralgiwet domięśniowo lub dożylnie-to łatwo dostępny,bezpieczny i tani preparat(mam go na stałe dla koni na w razie kolki), a na póżniej to chyba wet powinien coś porządnego zapisać?

Posted

chowano napisał(a):
Dzięki. Póki reaguje zalecili podawać Movilis, ale zastanawiam czy nie zamienić go na Cimalgex(bezpieczniejszy chyba jest)

Maryna napisał(a):
My stosowaliśmy cimalgex+osłona,skuteczny

wiem, ze to w takich wypadkach nie jest najistotniejsze, ale we wtorek ten wet ortopeda powiedział mi ze to jest bardzo dobry lek ale nie dla dogów, że widział juz takie krwotoki po nim ze aż strach

Posted

_Dunaj_ napisał(a):
Tramal jest bardzo skuteczny, bo działa bezpośrednio na osrodek bolu w mózgu, porownywalny do morfiny, bralam przy silnych atakach migreny

Tramal to chyba gdy już bardzo bardzo boli