Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taki zrównoważony chłopczyk przydałby się do naśladowania moim głupolom. Gerald jest taki, ale on już odpuszcza i głównie śpi, Tosiu był taki i przy Tosiu Cormac uczył się spokoju, a teraz duet Leon-Cormac spokojni tylko jak śpią, tak się zbratały dwa gałgany, że stanowią pomysłowy, nierozłączny tandem, czasem trudny do opanowania i przewidzenia

Posted

Obawiam sie Danusiu, że Stefan jest na tyle młody ze szybko by mu towarzystwo pokazało jak się nalezy bawić :D

Franka zawieziona. Faktycznie stresik miała ale nie było dramatu (ale i auto było super na ta okazję). W nowym domu na maksa zaciekawiona wszystkim. Będzie dobrze

Posted

Albo by raczej zaczął szajbować, bo młody pies bierze przykład ze starszych-zwł jak wchodzi w stado to stara się dopasować zachowaniem by go ono zaakceptowało... (zresztą podobnie jak u ludzkich dzieci-jakoś mądre prawie nigdy nie jest liderem i przykładem dla oszołomów ;) )

Wcale się właścicielom nie dziwię że "cudują"... sama jak bym miała z powodów zdrowotnych oddać psa do adopcji to nie wchodził by w grę żaden hotel, a i potencjalnych chętnych chciała bym osobiście ocenić i decydować komu 'dziecko' oddam...

edit-pisałyśmy razem :)  Super-cieszę się bardzo że Franka już w domku..

Posted

Cieszę, że Franka ma domek.

Pisząc o młodym wale nie miałam na myśli, że chcę kolejnego, o nie chwilowo mowy nie ma. Jednak serce mi szybciej zabiło jak go zobaczyłam. dwa młode dogi w domu wystarczą, między Leonem i Cormaciem jest równo 9 miesięcy różnicy i Cormac raczej z tych długo dorastających taki duży dzieciak,  A co do naśladownictwa to Cormac naśladuje Leona, małe czarne diable wymyśla i wciąga w swoje pomysły wszystkich nawet Geralda i Bugiego, młody rozkręca całe towarzystwo i wszyscy dostraja głupawki 

Posted

Jak już maja dość ganiania, to młody bawi się w "trącanego berka", wybiera sobie któregoś, trąca go głową albo łapą i szaleńczym pędem robi rundę dookoła, podbiega i znowu i tak w kółko, potrafi tak kilka razy dom dookoła okrążyć, a jak się trącany w końcu wkurzy i burknie to młody ma kolejną zabwę, spiernicza i chowa się np. za dom i wygląda zza winkla, nie wiem skąd on tyle energii bierze

Posted

Wróciłam, ale nie wiem, jak się nazywam. Umęczona jestem okrutnie - co nieco ogarnęłam - resztę ogarnę jutro. Fajnie być w domku. Moje psy mnie podeptały i zalizały...

Super!!ale teraz się spokojnie ogarniaj,odpoczywaj,nacieszaj:-)