Alla Chrzanowska Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 (edited) Dziewczyny! Dostałam cynk, że w Warszawie jest dog pręgowany ok. 1 rok i 3 miesiące, który został sprzedany jako pet (ma wadę zgryzu i ogona). Hodowczyni poinformowała, że pies nie nadaje się na reproduktora! Ale właścicielka ma to gdzieś i chce go rozmnażać. Nie ujawniła nazwy hodowli. Może ktoś kojarzy hodowlę, w której na świat przyszły pręgowane szczenięta w okresie od lutego do maja/czerwca 2013 pręgowane szczeniaki, samce. Chciałabym powiadomić hodowczynię o naruszeniu warunków umowy sprzedaży i oszczędzić światu wadliwych genetycznie szczeniąt, a nam w przyszłości roboty... Edited August 8, 2014 by Alla Chrzanowska Quote
Shanara Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='Alla Chrzanowska']Dziewczyny! Dostałam cynk, że w Warszawie jest dog pręgowany ok. 1 rok i 3 miesiące, który został sprzedany jako pet (ma wadę zgryzu i ogona). Hodowczyni poinformowała, że pies nie nadaje się na reproduktora! Ale właścicielka ma to gdzieś i chce go rozmnażać. Nie ujawniła nazwy hodowli. Może ktoś kojarzy hodowlę, w której na świat przyszły pręgowane szczenięta w okresie od lutego do maja/czerwca 2013 pręgowane szczeniaki, samce. Chciałabym powiadomić hodowczynię o naruszeniu warunków umowy sprzedaży i oszczędzić światu wadliwych genetycznie szczeniąt, a nam w przyszłości roboty... w tym czasie mioty żółtych i pręgowanych były we Flosculi, Jag-szy, w Kolorze Bursztynu i u nas..pozostałe mioty już nie pasują "wiekowo" Quote
Alla Chrzanowska Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 [quote name='Shanara']w tym czasie mioty żółtych i pręgowanych były we Flosculi, Jag-szy, w Kolorze Bursztynu i u nas..pozostałe mioty już nie pasują "wiekowo"[/QUOTE] Bardzo dziękuję. Będę sprawdzać, gdzie był pręgowany chłopak, który poszedł do W-wy. Quote
Maryna Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Zapraszam- http://www.dogomania.pl/forum/threads/256173-I-jeszcze-wi%C4%99cej-ciuszk%C3%B3w-SDA-21-08-20godz Quote
_Dunaj_ Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Już byłam, Jolu jesteś niestrudzona, właśnie piorę i odświeżam kolejna partię :) Quote
Alla Chrzanowska Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Byli!!! Tak króciutko, ale byli! Ania i Vito! Vito ma najpiękniejsze oczy świata - mądre i przenikliwe. Aha! I nie wierzcie Ani - on nie jest małym dogiem. Jest piękny! Najpierw Anię "opadły" łaciate. Potem Filip uznał, że nowa Ciocia świetnie nadaje się do maltretowania. Aż w końcu Tomik uznał, że musi chronić Jej prywatność Potem Vito zwiedził nasz ogród. I pozował do zdjęcia z ciocią Nette. Quote
onek Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Ale macie fajnie - to miłe takie spotkanie no i zdjęcia :) Lincoln pozdrawia :) Quote
Alla Chrzanowska Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 [quote name='onek']Ale macie fajnie - to miłe takie spotkanie no i zdjęcia :) Lincoln pozdrawia :) On jest taki cudowny i kochany. Ucałuj go proszę od nas wszystkich. Filip nieustająco jest dumny z takiego Wujka!!! Quote
patitek Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 super zdjęcia z pobytu u Alli. Zazdroszczę Ani, lubię takie miejsca "daleko od świata", a jak patrzę na dom i ogród u Ciebie Allu to bije z nich spokój i sielanka. Lincoln cudny:loveu: Quote
Alla Chrzanowska Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 Wróciliśmy od Ramzesa. Jest przekochanym psem. Ma cudowny dom i wszystko jest w idealnym porządku :) Przywitał nas przy bramie: Dowartościował mnie jako kucharkę, bo bardzo smakowały mu moje "psie ciasteczka": Umie robić siad i dawać "cześć": To taki słodki dzieciak: Ma piękne oczy i słodki pyś: Quote
_Dunaj_ Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 A wiecie, że on urodził się jako pierwszy Quote
Alla Chrzanowska Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 [quote name='_Dunaj_']A wiecie, że on urodził się jako pierwszy[/QUOTE] Powiem o tym p. Dorocie i p. Jurkowi :) Quote
tu_ania_tu Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Sziferek szuka jednak domu. Jutro przyjeżdża do Agaty suczka, która nie toleruje od dawna (a teraz ugryzła) jednej z osób w rodzinie, a osoba ta na dobrą sprawę przez większość dnia jest z nia sama w domu Quote
_Dunaj_ Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Kurcze, tak się cieszyłam na samą myśl, ze Sziferek będzie miała domek, znowu się dogi wysypują, tak mi szkoda każdego. Co do suczki, trudna sprawa, a może ta osoba spędzająca z nią większość dnia jak nikogo nie było zrobiła coś co suczka zapamietała i dlatego jest problem. Dobrze, że my sąsiadów nie mamy, zapytałam dziś syna czy nasze płaczą jak są same w domu, bo często ja wychodzę, a on jeszcze śpi i psy zostają, to powiedział, że zaraz po moim wyjściu przez chwile płaczą, ale tylko przez chwilę, a potem jest spokój i śpią, ale płaczą tylko jak ja je zostawiam, jak TZ wychodzi nie, potrafią płakać przez chwilę nawet jak zostają z TZ i synem przywołane do porządku przestają, kładą się i śpią. Ja tego nie słyszę, b zaczynają jak usłyszą odjeżdżający samochód, muszę kiedys odjechać i wrócić cichutko, zobaczę czy to prawda Quote
Alla Chrzanowska Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 [quote name='tu_ania_tu']Sziferek szuka jednak domu. Jutro przyjeżdża do Agaty suczka, która nie toleruje od dawna (a teraz ugryzła) jednej z osób w rodzinie, a osoba ta na dobrą sprawę przez większość dnia jest z nia sama w domu[/QUOTE] Aniu! Jak ma na imię ten 7-letni czarnulek, który jest na Śląsku. Chcę go dać na pierwszą stronę. Quote
Alla Chrzanowska Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 Psów, jak zwykle latem, przybywa. Zapraszam na kolejny bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/256675-Buty-torebki-paski-na-SDA-19-08?p=22359980#post22359980 Quote
Recommended Posts