Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To psie rośnie, a taka łapka na pewno utyka, jak utyka o leci łopatka i kręgosłup, taka focza łapka może być wynikiem nieprzyswajania wapnia, miałam niufka adopcyjnego z "bardzo dobrej hodowli" po duńskich rodzicach wyciągnęliśmy go z tego suplementacja i dietą (łapki całkiem się nie wyprostowały, ale chodzić) ale leki wtedy z zagranicy sprowadzały mi znajome, ten wygląda jak po złamaniu źle zestawionym albo samozroście

Posted (edited)

Dziś jest dzień psa, na leżąco też można być aktywnym :)

Leoś jak zwykle gryzie patyczki

Finałowy efekt jego działalności, dziecko się napracowało i śpi :)

Cormac wybrał mizianko z Zuźką pod bródką :)

W nosek :)

I po fafelkach :)

Edited by _Dunaj_
Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
A jak malowniczo wygląda w tej zieleni:)

Ta, a w domu są Zielone Świątki, tylko zmaiast tataraku rozsypany jaśmin :) sowja drogą nigdy tego nie robiłam, bo nie wiedzialam co to znaczy, taki ze mnie katolik :)

Posted

[quote name='tu_ania_tu']15,30 - [FONT=Arial]URZĄD SKARBOWY W ŚWIDNICY

[/FONT]
[FONT=Arial]razem 163,60[/FONT]
[FONT=Arial]URZĄD SKARBOWY W WAŁBRZYCHU 44,60

Posted (edited)

_Dunaj_ napisał(a):
To psie rośnie, a taka łapka na pewno utyka, jak utyka o leci łopatka i kręgosłup, taka focza łapka może być wynikiem nieprzyswajania wapnia, miałam niufka adopcyjnego z "bardzo dobrej hodowli" po duńskich rodzicach wyciągnęliśmy go z tego suplementacja i dietą (łapki całkiem się nie wyprostowały, ale chodzić) ale leki wtedy z zagranicy sprowadzały mi znajome, ten wygląda jak po złamaniu źle zestawionym albo samozroście

Alla Chrzanowska napisał(a):
Andrzej też twierdzi, że to po samozroście.

mamy jakiś opis RTG z którego nie wynika żeby było złamanie, ale cholera wie co to za lekarz to robił, zdjecia nie mamy. Gdy pies trafił do hodowcy, jakieś 2 tygodnie temu dostał końskie dawki wapnia w zastrzykach - nie wiem czy tak na oko, czy po badaniach krwi.

Edited by tu_ania_tu
Posted

jaka biedna łapka:-( kuźwa do dupy tylko nakopać byłym "właścicielom"

Ale Wam zazdroszczę też chciałam na tą klubówkę jechać, ale nie mam co z Dyziorem zrobić

Posted

chowano napisał(a):
jaka biedna łapka:-( kuźwa do dupy tylko nakopać byłym "właścicielom"

Ale Wam zazdroszczę też chciałam na tą klubówkę jechać, ale nie mam co z Dyziorem zrobić

ej, zostaw Kubę z Dyziem i sama przyjeżdżaj!

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
ej, zostaw Kubę z Dyziem i sama przyjeżdżaj!

ja liczyłam na to, że Kuba mnie zawiezie, bo ja nie jeżdżąca:roll:może z psami przyjedziemy i gdzieś Kubę z nimi wyślę, o kurcze mam ochotę przyjechać :-)

Posted

Mały niebieski - largo, dzisiaj do weta jedzie - ogólne badanie, leczenie oczu bo źle wygladają i badania krwi.

Allu załóz mu chyba jednak watek na dogo, bedzie łatwiej

Chyba podjadę do chłopaka wieczorem, zrobie zdjecia

Posted

Ramzes (C Czar Olbrzyma) dotarł wczoraj do Agaty transportem łączonym - część Kasia hodowca i część Agata. Ma fajny charakter, sierść w kiepskim stanie, wyraźnie problem z biodrami. Kastracja będzie szybko, bo Agata zrobi ją u siebie (co jakiś czas przyjeżdża do Agaty kolega weterynarz chirurg i Agata wykorzystuje jego obecność do przeprowadzenia zabiegów) w weekend.

Posted

Jolu tekst do ogłoszeń Tolusia (nie ogłaszajmy go jako mix doga)

Tolus to duży pies o fajnym charakterze. Jest bardzo przewidywalny, nie jest nadmiernie szczekliwy ale gdy uzna za stosowne to da głos. Nie jest absorbujacy - wystarczy mu pełna miska, ciepły kąt i obecność człowieka. W ciepłe dni uwielbia wygrzewać się na słoneczku. Nie wymaga aktywnego domu, zadowoli się spokojnymi spacerami bądź pobytem na podwórku. Może zamieszkać z dziećmi, które znają zasady współżycia z psem. Może zamieszkać z suczką, ze spokojnym samcem też się raczej dogada. Tolek jest wykastrowany. Czeka na dom w hoteliku pod opieką Stowarzyszenia Dogi-Adopcje. tel. 609-616-736

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Mały niebieski - largo, dzisiaj do weta jedzie - ogólne badanie, leczenie oczu bo źle wygladają i badania krwi.

Allu załóz mu chyba jednak watek na dogo, bedzie łatwiej

Chyba podjadę do chłopaka wieczorem, zrobie zdjecia

Jak tylko dostanę zdjęcia.

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Jolu tekst do ogłoszeń Tolusia (nie ogłaszajmy go jako mix doga)

Tolus to duży pies o fajnym charakterze. Jest bardzo przewidywalny, nie jest nadmiernie szczekliwy ale gdy uzna za stosowne to da głos. Nie jest absorbujacy - wystarczy mu pełna miska, ciepły kąt i obecność człowieka. W ciepłe dni uwielbia wygrzewać się na słoneczku. Nie wymaga aktywnego domu, zadowoli się spokojnymi spacerami bądź pobytem na podwórku. Może zamieszkać z dziećmi, które znają zasady współżycia z psem. Może zamieszkać z suczką, ze spokojnym samcem też się raczej dogada. Tolek jest wykastrowany. Czeka na dom w hoteliku pod opieką Stowarzyszenia Dogi-Adopcje. tel. 609-616-736

Ok,dzięki.......

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Ramzes (C Czar Olbrzyma) dotarł wczoraj do Agaty transportem łączonym - część Kasia hodowca i część Agata. Ma fajny charakter, sierść w kiepskim stanie, wyraźnie problem z biodrami. Kastracja będzie szybko, bo Agata zrobi ją u siebie (co jakiś czas przyjeżdża do Agaty kolega weterynarz chirurg i Agata wykorzystuje jego obecność do przeprowadzenia zabiegów) w weekend.

Oby jak najszybciej znalazł domek, jak skończę badania chłopaków to coś wpłacę na jego ewentualne leczenie. Teraz nie dam rady bo sobie wymyśliłam w lipcu i sierpniu zrobić wszystkim badania i co tam trzeba będzie, ale hurtem wcale nie jest taniej.

Posted

Nadrobiłam zaległości wątkowe-ufff.... ;)
U Largo już byłam-biedne psisko-oby dało się coś z łapami zrobić na tyle,żeby mógł bez dyskomfortu się poruszać.
Sytuacja z Aragonem niefajna wyszła.Ale ja bym nie zganiała całkiem winy na psa.. osobiście jestem przeciwna trzymaniu razem zwierząt o mega różnicy wielkości..Wiem że wiele osób ma doga z małym psem czy kotem ale to takie zawsze kuszenie losu. To tak jak trzymanie 900kg konia i 70kg szetlanda. W jakimś momencie mają prawo się nie zgodzić i zwykły karcący kopniak giganta może przetrącić kark kuca,choć duzy koń nie miał by po nim nawet siniaka. I naprawdę nie można winy składać na dużego konia bo powinien był myśleć? czy miarkować siłę ciosu(co na to samo wychodzi). Zwierzę to zwierzę,instynkt ma, a rozum i zdolność przewidywania mamy my. Cziłki są tak pokraczne i drobne że pewnie jakby dać jej mocniejszego klapsa to by się psinę okaleczyło, a co dopiero uderzyć łbem jak wiadro.. Jak się poukładała codzienność po tym wypadku?

Posted

Aragon wrócił po kilku dniach z hotelu do domu i spał wiele godzin jak zabity, widać że jednak miał stresa przebywając w hotelu. I tyle w sumie.

Agata też mówi że już tak małego psa nie wezmą, ze względu właśnie na obecność w domu wielkich psów

Posted

Allu, dziewczyna od tego 6 letniego błękita działa na miejscu i jeśli w końcu się uda to go weźmie go do siebie na chwilę. Mam awaryjny hotel w Brodnicy, ale tylko na chwilę, bo to kojce zewnetrzne - ładnie tam jest http://www.dogomania.pl/forum/threads/126059-BIA%C5%81Y-PIES-czyli-psy-i-my-hotelowo-bartusiowo-Brodnica-WOLNE-MIEJSCA! , szkoda że tylko zew. kojce. Szukam jeszcze czegoś innego i czegoś bliżej, ale najważniejsze, że jakiś plan już jest