Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
psy sa do sprzedania :( 800-1000 zł za psa :( Qrwa

Ogłoszenie zrobiła dziewczyna która nie ma pojęcia o psach, są własnością cioci.

Dziewczyny może mogę wam jakoś pomóc? Te psy są parę kilometrów ode mnie .

Posted (edited)

atulek napisał(a):
Dziewczyny może mogę wam jakoś pomóc? Te psy są parę kilometrów ode mnie .

na razie nie, musimy pozwolić innym działać - są ludzie, którzy mają do nich dojście. Ale jakby się udało je wziąć to będziemy potrzebować pomocy - transport, wskazówki o hotelach

Edited by tu_ania_tu
Posted

nie udało się psów z przytuliska pod Szamotułami wyrwać :( Pani prowadząca schronisko to typ zbieracza i mało psów opuszcza bramy schroniska. Mam informację, ze po naszym nadmiernym zainteresowaniu (zgłoszenie do gminy o nieprawidłowościach w pracy schroniska) pani musiała tłumaczyć się w gminie i zaraz po tym psy zostały umieszczone w domu tymczasowym w Niemczech, u pani która sponsoruje w dużej część działanie tego schroniska.... z relacji wolontariuszki wynika, że to dla psów z tego przytuliska niemal jedyna szansa na adopcję.
Jeżeli tak jest, to chociaż tyle pomogliśmy, ze juz w kojcu nie siedzą (a podobno od jesieni tam były). Jeśłi ktoś je zabije to niech się smaży w piekle.
Smutno mi że są ludzie, którzy kochają zwierzęta w tak dziwny sposób

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
na razie nie, musimy pozwolić innym działać - są ludzie, którzy mają do nich dojście. Ale jakby się udało je wziąć to będziemy potrzebować pomocy - transport, wskazówki o hotelach

Jak tylko będę mogła służę pomocą.:lol:

Posted

[quote name='tu_ania_tu'][TABLE="class: contentTab"]
[TR]
[TD="class: titleCell"] 18,30 zł [/TD]
[TD] DRUGI URZĄD SKARBOWY W RADOMIU[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[FONT=Arial]URZĄD SKARBOWY 21-100 LUBARTÓW 7,90 zł

[/FONT]
razem 148,30 zł

Posted

[quote name='tu_ania_tu'][FONT=Arial]URZĄD SKARBOWY 21-100 LUBARTÓW 7,90 zł

[/FONT]
razem 148,30 zł

15,30 - [FONT=Arial]URZĄD SKARBOWY W ŚWIDNICY

[/FONT]
[FONT=Arial]razem 163,60[/FONT][FONT=Arial][/FONT]

Posted

dziewczyny stało się coś strasznego - Aragon zabił małą cziłałkę Agaty :(
Dostał miskę, mała przechodziła, złapał ją bez najmniejszego uprzedzenia i w sekundę ją zabił. Agata jest zdruzgotana, boi się o dziecko i koty. Przeniosła go do hotelu, nie wie co ma robić. Dałaby sobie uciąc rękę za cudowny charakter Aragona, Zojka super się z nim dogadywała, a tu taka tragedia

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
dziewczyny stało się coś strasznego - Aragon zabił małą cziłałkę Agaty :(
Dostał miskę, mała przechodziła, złapał ją bez najmniejszego uprzedzenia i w sekundę ją zabił. Agata jest zdruzgotana, boi się o dziecko i koty. Przeniosła go do hotelu, nie wie co ma robić. Dałaby sobie uciąc rękę za cudowny charakter Aragona, Zojka super się z nim dogadywała, a tu taka tragedia

A może to był jednak nieszczęśliwy wypadek?

Posted

nawet jesli to był wypadek, to nie wyobrażam sobie by teraz bez obaw puścić do Aragona Antka. Aragon miał specjalne prawa i ogromne zaufanie. Agata ma na okrągło coś do roboty, zostawiała Antka na górze z samym Aragonem, bo szła wpuścić psy, wypuścić inne itp.
Pewnie gdy emocje opadną jakoś to znowu poukładają ale dyskomfort będzie ogromny

Posted

co do 5 dogów z ogłoszenia, to ojciec tego miotu został odebrany przez hodowcę, Państwo prawdopodobnie oddadzą którąś suczkę i jednego psa, jedna sukę i jednego psa sobie zostawią. Podobno to wszystko stało się bo dwa młode psy pożarły się strasznie i facet przez to ma rękę rozszarpaną. Trzeba być durniem by wierzyć ze 5 młodych psów będzie żyła w harmonii, szczególnie gdy się nie ma doświadczenia w prowadzeniu stada

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
co do 5 dogów z ogłoszenia, to ojciec tego miotu został odebrany przez hodowcę, Państwo prawdopodobnie oddadzą którąś suczkę i jednego psa, jedna sukę i jednego psa sobie zostawią. Podobno to wszystko stało się bo dwa młode psy pożarły się strasznie i facet przez to ma rękę rozszarpaną. Trzeba być durniem by wierzyć ze 5 młodych psów będzie żyła w harmonii, szczególnie gdy się nie ma doświadczenia w prowadzeniu stada

Oj tak, to jest trudne, ale możliwe, jak mam kilka psów od 27 lat i miewam problemy, a z dogami jest trudniej bo są bardzo duże, trzy ogarniam ,ale pięciu nie wiem czy dałabym radę, dobrze, że chcą oddać, byle kolejnego miotu nie mieli

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
nawet jesli to był wypadek, to nie wyobrażam sobie by teraz bez obaw puścić do Aragona Antka. Aragon miał specjalne prawa i ogromne zaufanie. Agata ma na okrągło coś do roboty, zostawiała Antka na górze z samym Aragonem, bo szła wpuścić psy, wypuścić inne itp.
Pewnie gdy emocje opadną jakoś to znowu poukładają ale dyskomfort będzie ogromny

Kurcze, dopiero doczytalam i tez mną tąpnęło, nawet jeśli to wypadek (w co chcę wierzyć) to niefajnie

Posted

Danusiu wasz brat we wtorek pod nasza opiekę przechodzi

Jestem czarownicą, bo wykrakałam to jak pies miał 2 miesiące. Został sprzedany do wspaniałej hodowli Slawkodore, której właścicielka już raz kupiła samca który miał być super reproduktorem ale niestety piesek miał krzywy zgryz i pozbyli się go. Jak Kasia sprzedawała szczeniaka powiedziałam jej że życzę mu by był najzdrowszym i najpiękniejszym psem, bo inaczej zrobi out z hodowli. No i niestety, widziałam go w maju w łodzi, pies się porusza fakatlnie, obstawiam ze to jakieś zmiany dysplastyczne. No w każdym razie już w hodowli go nie kochają, mimo że na stronie hodowli jak kończył rok to używali słowa KOCHANY przy wzmiance o urodzinach