Alla Chrzanowska Posted January 6, 2014 Author Posted January 6, 2014 On jest bardzo doży, tylko uszki ma takie jakieś nie takie... Quote
Norel Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Bo nie ma to jak profesjonalnie obrobione zdjęcia :) Można z nich wyciągnąć więcej niż nawet jest.. Quote
wilczy zew Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Alla Chrzanowska napisał(a):20 miesięczny Dyzio (Marcepanek Maczupikczu) dziś przyjechał do Agaty. Pies ma przyklejoną łatkę agresywnego, izolowany od ludzi, trzymany był w warunkach niegodnych, ostatnio karmiony był byle czym w ilościach głodowych, więc dojadał słomą. Jest chudy i matowy. Takich sytuacji nie umiem zrozumieć,przecież nie ma obowiązku posiadania psa. Quote
Alla Chrzanowska Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 Zapraszam na wątek Dyzia: http://www.dogomania.pl/forum/threads/250040-Dyzio-20-miesi%C4%99czny-czarny-dog-wyrwany-z-tragicznych-warunk%C3%B3w-SDA?p=21735862#post21735862 Quote
_Dunaj_ Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=769856976362110&set=pcb.769858003028674&type=1&relevant_count=1 Zobaczyłam to na FB Quote
Maryna Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Wczoraj zrobiłam ogłoszenia dla Aragona.Poaktywowałaś Aniu,prawda??:-) Quote
Alla Chrzanowska Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 Maryna napisał(a):Wczoraj zrobiłam ogłoszenia dla Aragona.Poaktywowałaś Aniu,prawda??:-) Do kiedy Joluś, żebym mogła wpisać na 1 stronie... Quote
Alla Chrzanowska Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 (edited) Z powodu poprawności politycznej zmieniam treść postu;) [FONT=Times New Roman]W grudniu 2013 SDA opieką objęło: [/FONT][FONT=Times New Roman]Aragon (czarny, 7 lat) – od 1.12 do 31.12. – w hoteliku Canis [/FONT][FONT=Times New Roman]Sam (żółty, ok. 4 lat) – od 1.12 do 31.12 - hotel Sfora Prezesa[/FONT] [FONT=Times New Roman]Staś (czarny, ok. 1,5 roku) – od 1.12 do 21.12 – w hoteliku Canis [/FONT][FONT=Times New Roman]Tolek (merle, ok. 3 lat) – od 01.12 do 31.12– w hoteliku Canis [/FONT][FONT=Times New Roman]Dream (błękit, 4 lata) – od 01.12 do 31.12 – w hoteliku na Śląsku[/FONT] [FONT=Times New Roman]Vipo (Kamikadze) (błękit, 2,5 roku) – od 01.12 do 15.12. – w DT[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kropka (arlekinka, ok. 4 lat) – od 2.12 do 31.12 – w hoteliku w Zielonej Górze[/FONT] [FONT=Times New Roman]Stefan (czarny, 8 lat) – od 10.12 do 21.12 – w hoteliku Canis [/FONT][FONT=Times New Roman]Bunia (czarna, 1 rok) – od 22.12 do 31.12 – w hoteliku Canis[/FONT]. Edited January 12, 2014 by Alla Chrzanowska Quote
tu_ania_tu Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Allu, widzę, ze na molosach też zrobiłaś. Jeśli chcesz robić takie zestawienie to rób je za miniony miesiąc. Wówczas sprawa jest jasna ile kasy poszło, nie zarzuci nam nikt, ze pisaliśmy 3.500 a przecież ten pies pojechał i tamten pojechał i że sztuczny tłok robimy Quote
Alla Chrzanowska Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 Aniu! Nie mogę pisać za ubiegły miesiąc, bo nie wiem, ile dokładnie poszło kasy, a musiałabym podać koszt realny. Dlatego podaję koszt szacunkowy na dany miesiąc, a przy każdym psie piszę do kiedy był. Będę to robić około 15 danego miesiąca, żeby móc edytować i urealniać post na molosach. Zresztą, jak widać na przykładzie Dreama, nawet nie wiem o tym, że jakiś pies jedzie do domu stałego. Mimo to uważam, że powinniśmy to robić, ale jeśli uważacie, że nie - dajcie znać, a nie będę. Jednak jakaś przejrzystość w przypadku pieniędzy z darowizn być powinna. Ja chciałabym wiedzieć, na co idą moje pieniądze. Quote
Norel Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 To znając szacunkowe koszta nie można się mailowo dowiedzieć jaki był realny koszt za poprzedni miesiąc,żeby wstawiać rozliczenia faktyczne i żeby nie było ew.zarzutów? Quote
mdk8 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 bardzo proszę o pomoc http://www.dogomania.pl/forum/threads/250179-Bez-szansy-na-dom-ale-z-male%C5%84k%C4%85-szans%C4%85-na-lepsze-jutro?p=21753841#post21753841 Quote
Maryna Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Alla Chrzanowska napisał(a):Do kiedy Joluś, żebym mogła wpisać na 1 stronie... Aa,do 02.02 Quote
Maryna Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 tu_ania_tu napisał(a):Dream pojechał wczoraj Mogłabyś trochę rozwinąc:-) Quote
Alla Chrzanowska Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 (edited) Norel napisał(a):To znając szacunkowe koszta nie można się mailowo dowiedzieć jaki był realny koszt za poprzedni miesiąc,żeby wstawiać rozliczenia faktyczne i żeby nie było ew.zarzutów? Zapewne można. Zajmiesz się tym? Najpierw trzeba się dowiedzieć, w jakich hotelikach są poszczególne psy, potem zdobyć adresy meilowe tych hotelików, potem do nich napisać z prośbą o podanie potrzebnych informacji i dowiedzieć się, gdzie leczą dogi, które są u nich, potem poprosić, by podali adresy meilowe do lczenic, potem napisać do lecznic z prośbą o dane finansowe, potem już tylko dopilnować, żeby na koniec miesiąca je przysłali z wyszczególnieniem co za co. A potem, jak już to wszystko będziesz miała w kupie i podliczone, wyślij to do mnie, a wtedy ja wstawię za miesiąc ubiegły:) Edited January 12, 2014 by Alla Chrzanowska Quote
tu_ania_tu Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Allu, przecież przelewy z konta idą. Żeby było łatwiej można nie wchodząc w szczegóły podawać łączną sumę jaka zeszła z konta w danym miesiącu Quote
Alla Chrzanowska Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 tu_ania_tu napisał(a):Allu, przecież przelewy z konta idą. Żeby było łatwiej można nie wchodząc w szczegóły podawać łączną sumę jaka zeszła z konta w danym miesiącu Już usunęłam posty. Myślałam, że to w naszym interesie pokazać, jakie mamy wydatki miesięcznie. Wydatki i tak podawałam w kwotach zaniżonych, tylko za hotel. Miałam też sygnały od Darczyńców, że chcieliby mieć jakąś orientację w wydatkach. Nie sądzę, by było to możliwe, by podawać sumę jaka zeszła z konta na koniec miesiąca, choćby np. z powodu Furciaczka (czyżby coś się zmieniło i Gośka w terminie wysyła faktury?). Często zresztą pieniądze schodzą po kilku, kilkunastu dniach (choćby jak było z Vipciem - najpierw musiały faktury dojść, by można było je opłacić). Wygląda to jednak tak, jakby SDA się wstydziło przyznać do swoich wydatków. FRD ma pod opieką 4 psy, z tego 3 w bezpłatnych domach tymczasowych, a na dogo jest 5 bazarków na rzecz FRD. My mamy (i to od wczoraj zaledwie) 4 psy, wszystkie w hotelikach i 1 bazarek. Po prostu boję się, że zabraknie nam pieniędzy... Quote
tu_ania_tu Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 sama nie wiem czy to dobry pomysł czy zły. Nie umiem się ustosunkować. Szacunki wydają mi się być złym pomysłem, jak już podawać to fakty. Była afera że SDA ma bazarki :) Dziwnym trafem teraz afery nie ma :) To wyłącznie nasz problem, że nie mamy ludzi którzy współpracowaliby z nami jako domy tymczasowe. Quote
Alla Chrzanowska Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 Zapraszam na bazarek wyprzedażowy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/250195-Wielka-wyprzeda%C5%BC-wszystko-po-1-00-z%C5%82-ponad-260-fant%C3%B3w-SDA-20-01?p=21755050#post21755050 Quote
Alla Chrzanowska Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 tu_ania_tu napisał(a):sama nie wiem czy to dobry pomysł czy zły. Nie umiem się ustosunkować. Szacunki wydają mi się być złym pomysłem, jak już podawać to fakty. Była afera że SDA ma bazarki :) Dziwnym trafem teraz afery nie ma :) To wyłącznie nasz problem, że nie mamy ludzi którzy współpracowaliby z nami jako domy tymczasowe. To nie całkiem prawda, że nie mamy. Ja jestem takim domem i już niedługo będzie można dać do mnie kolejnego psa. Nasz problem polega na tym, że nie umiemy się dobrze "sprzedać" Quote
onek Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 (edited) Alla Chrzanowska napisał(a):To nie całkiem prawda, że nie mamy. Ja jestem takim domem i już niedługo będzie można dać do mnie kolejnego psa. Nasz problem polega na tym, że nie umiemy się dobrze "sprzedać" bo nie rozkęcamy aferek o liczbe bazarków, o plagiaty i nie mamy spływających łzami lub krwią tytułów wątków naszych podopiecznych i nie piszemy na nich , że nie ma pieniędzy, nie wysyłamy kartek pocztą do darczyńców i nie zafundowałysmy pucharku na Klub itp. Dzięki temu, też mamy 0 zł. kosztów administracyjnych a nie ponad 20 tys. Ale zgodzę się z Tobą Allu, że mamy raczej kiepski PR, nie wiadomo ile mamy psów pod opieką i na co ida pieniadze darczynców! Edited January 12, 2014 by onek Quote
Alla Chrzanowska Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 onek napisał(a):bo nie rozkęcamy aferek o liczbe bazarków, o plagiaty i nie mamy spływających łzami lub krwią tytułów wątków naszych podopiecznych i nie piszemy na nich , że nie ma pieniędzy, nie wysyłamy kartek pocztą do darczyńców i nie zafundowałysmy pucharku na Klub itp. Dzięki temu, też mamy 0 zł. kosztów administracyjnych a nie ponad 20 tys. Ale zgodzę się z Tobą Allu, że mamy raczej kiepski PR, nie wiadomo ile mamy psów pod opieką i na co ida pieniadze darczynców! Właśnie o to mi chodzi - o informację, ile psów jest pod naszą opieką, które są w płatnych hotelach, które na BDT, ile zrobiliśmy kastracji i sterylek, jakie są koszta leczenia i transportu, ile wydajemy na szczepienia, odrobaczenie itp, a ile na sprzęt typu smycze,obroże, miski. Tylko tyle i aż tyle. Nie chcę ociekających jadem tytułów (i mam nadzieję, że takich nie daję, ale jeśli coś zauważyłyście, dawajcie znać), ani żałosiernych prób wyciskania pieniędzy łzami, a potem wydawania ich w niewiarygodnych ilościach na obsługę finansową organizacji, ale chciałabym uczciwych rozliczeń, czyli wliczania w to także tych pieniędzy, które myśmy wydali poza kontem SDA na psy. Bo jeśli ja woziłam Borysa do Rajgrodu, choć on tam na szczęscie nie został, to wydałam 200 zł na benzynę. To były moje pieniądze, wydałam je bez żalu, ale ... wydałam i one nie przechodziły przez konto Stowrzyszenia. Jeśli jeździłam sprawdzać pod Łomżę dom dla Malucha-Mańka, to wydałam 150 zł na benzynę, wydałam z radością, ale wydałam i one też nie przechodziły przez konto SDA. Jeśli kupiłam Borysowi i Vipciowi obroże, smycze, środki od kleszczy, dlatego, że chciałam im zrobić prezent, to jeszcze nie znaczy, że nie był to wydatek, który można zaliczyć do kosztów SDA! Nie będę tego mnożyć, bo każdy z nas tak ma. I to też jest koszt SDA!!! A na koncie go nie ma!!! SDA ma 0,00 obsługę finansową i szczerze... to właśnie skłoniło mnie do ściślejszej współpracy z SDA. Nie mam ochoty robić bazarków, a potem patrzeć jak uzyskane z nich pieniądze lecą w postaci pocztówek w świat! W tym o zgrozo!!! do mnie - czuję się wtedy jakbym kogoś okradła. Quote
Recommended Posts