Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klara, niestety, pilnuje za bardzo i też na spacerze.
Walczymy z tym, ale ciężko, bo rzadko kogoś spotykamy. A jak już, to stara się jak najszybciej nas ominąć. :evil_lol:

Posted

joaaa napisał(a):
Klara, niestety, pilnuje za bardzo i też na spacerze.
Walczymy z tym, ale ciężko, bo rzadko kogoś spotykamy. A jak już, to stara się jak najszybciej nas ominąć. :evil_lol:

Wcześniej role obroncy odgrywał Gerald, teraz Tosiu przejął pałeczkę i młody go małpuje, na szczęście Tosiu jet przewidywalny i raczej karny, da się przwołać i uspokoić i jak Tosiu nie reaguje to Cormac też nie, chodzę z nimi razem bo uczą się wzajemnie, Cormac jak idzie sam potrafi do psa się poderwać a wtedy szrpnie nieźle, a jak idą razem, powiem Tosiek nie i jest spokój, Coramc nawet nie próbuje, ale profilaktycznie nie mówię też do niego

wilczy zew napisał(a):
maluszek wyrósł :-)

Ano wyrósł i pewnie jeszcze ciutke urośnie, a przynajmniej ciałka nabierze, jest już największy

Posted

Fajne fotki :)

Mój potworek ma godnego przeciwnika to i nie musi być delikatny ;) Ale powiem wam że widzę symptomy dorastania-bo zaczynają być zabawy bardziej pozorowane, jakby mała zaczynała sobie zdawać sprawę że to boli.Gastek jak wcześniej wył co chwila z bólu tak teraz czasami leży sobie i śpi a mała mu obgryza łapę jak kość...znaczy obgryza delikatnie :)
Od jakiś 2 dni zaczął się też z nią bawić Melman!:crazyeye: Tak indywidualnie. Mniej niszczy-po prostu rzeczy niepożądane zabieram jej z pyska a wsadzam coś innego i...chyba łapie o co chodzi ;) ,choć nadal zdaża jej się nasikać na łóżko(jak wyrośnie to kupię nowe bo te 2 prane na zmianę co kilka dni długo nie pociągną ;) )
Nie karcę jej-bo widzę że ona wie-i jak pamięta to leci pod drzwi-a to człowiek ma widzieć że ona chce-nie powiem mało wyraziście to sygnalizuje i w ostatniej chwili-no ale sygnalizuje. Tyle że czasami w zabawie się zapomina i zaczyna lać pod siebie...po czym zrywa się i leci kapiąc do drzwi. Raz tylko ją skarciłam i sama siebie lała bym po mordzie za tępotę-bo powinnam od razu zauważyć że to wypadek i że jest ścieżeczka kropelek do drzwi.
Jak wróciła z dworu była bardzo smutna-to wrażliwa dziewczynka-serce mi się kroi jak widzę, jak psisko przeżywa to,że ma mało rozgarniętego pana i nie rozumie powodu dla którego na niego ryknął,czemu taki niedobry jest..W nocy ładnie trzyma-jak musi to przelatuje po mnie więc się od razu zrywam ;)
Mam nadzieję,że ma naprawdę szczęśliwe dzieciństwo-ale odgrodzę już owce-bo zaczyna być za duża na jazdy na baranim grzbiecie choć Marcel znosi to ze stoickim spokojem:diabloti: Ale nie będziemy czekać aż mu się nogi rozjadą ;)

Posted

Maniuś fajne imię, powodzenia życzę i Maniusiowi i Państwu, przypomniałam sobie jak wieźlismy z Danielem znaczy synem Tosia małego zza Opola, jednak to nie było tak daleko jak z Maniusiem

Posted

Pierwsze wieści od Maniusia:)
Pani Beata pisze:
Maniuś jest przesłodki. Jesteśmy bardzo zdziwieni jak on się szybko uczy nowych rzeczy, wczoraj po wieczornej toalecie zdołał opanować w mig trzy komendy na wykonywanie przez nas gestów jest to siad ,leżeć, podaj łapę.
Noc była w miarę spokojna mimo tego ze Maniuś miał biegunkę, a rano po lekkim śniadanku szarżował na podwórku przez trzy godziny razem z Lupkiem, natomiast teraz śpią razem na posłaniu Lupka, bo Maniuś stwierdził, że razem raźniej i da radę wcisnąć się w ten kącik i mu się udało. Aha i tak na wszelki wypadek mamy czerwoną obróżkę Pozdrawiamy i dziękujemy jeszcze raz bardzo.

Posted

No to Manius będzie miał super kompana, jak zaczną razem rozrabiać to mega wesoło. A taki piec to miałam 20 lat temu jak mieszkaliśmy w Skułach i w pokojach były piece kaflowe, jak było przy nich cieplutko :)

Posted

Norel napisał(a):
Mały wie gdzie się upchać...pod piec! ;) bo to chyba starodawna kuchnia kaflowa do palenia w niej??jeszcze widziałam takie 'cóś' ..

Tak, to najprawdziwsza kuchnia kaflowa. W ogóle dom Państwa Maniusia jest bardzo klimatyczny i urokliwy:)