lapinporokoira Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 serdecznie witam w tym klubie, wpisowe to worek słomy do budy dla psa, a dla klubowiczów po pyfku :evil_lol: Quote
wtatara Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 http://www.krakusik.pl/krakow_ogloszenie/62697/mlody_puzon_szuka_przyjaciela_moze_on_szuka_ciebie_-wyróżnione Quote
wtatara Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 http://www.ogloszenia.krakow.pl/index.php?nr=371013&src=aktywacja Quote
lapinporokoira Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 dziękuję, mam nadzieję, że szybko trafi się dla niego dobry domek Quote
wtatara Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Puzon ma wydarzenie na FB zrobione przez osobę, która ma ponad 6 tys znajomych Wejdzcie na Wanda Tatara- tam znajdziecie wydarzenie Quote
Isadora7 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='wtatara']Puzon ma wydarzenie na FB zrobione przez osobę, która ma ponad 6 tys znajomych Wejdzcie na Wanda Tatara- tam znajdziecie wydarzenie Dzięki już sie wpisałam i zaraz rozsyłam https://www.facebook.com/events/311092272333919/ Quote
wtatara Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 http://www.dogomania.pl/forum/thread...012-do-godz-22 zapraszam na mój bazarek i prosze o podnoszenie Quote
lapinporokoira Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 no i nie pobiegłam na FB. Zadzwoniła opiekunka Puzona cała spanikowana, że pies cały sie trzesie i przewraca i co ona ma zrobić, czy dzwonić po miejscowego weta? Absolutnie NIE! Zapakowałam psa do auta i po 30 min był w klinice w Myślenicach. Po drodze odzyskał panowanie nad ciałem, badanie nic nie wykazało, dostał witaminy z grupy B we wlewie doodbytniczym i tyle. Pies jak nowy, zdrowy i radośnie rozdający paniom wet buziaki :) Będzie obserwowany, gdyby coś się działo jestem pod telefonem i jedziemy do Myślenic. Plusem dodatkowym jest to, że Puzon został sprawdzony na kota. Może spokojnie mieszkać w domu z kotami i odpowiedzialnymi dziećmi :) a teraz idę na FB Quote
lapinporokoira Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 być może tak zareagował na "stres reprodukcyjny", mieszka z suczką, która i ma i nie ma cieczki, a on ma szaleństwo w oczach i cały czas usiłuje z nią kopulować. To nie jest opinia lekarza, to taka moja luźna uwaga. Puzon wraz z obiema sukami przetrwał szaleństwo sylwestrowe i nadal szuka domu. Quote
lapinporokoira Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 nikt cię piesku nie zauważa :( Quote
jotpeg Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 tu szukaja - moze wkleic: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237757-poszukiwany-piesek-do-10kg-do-sprawdzonego-domu Quote
lapinporokoira Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 dziękuję jotpeg :) Puzon zarekomendowany. Quote
Sarunia-Niunia Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Zaglądam do Puzonka... Cały czas pamiętam o Maluchu i wierzę, że uda się znaleźć dla Niego Wspaniały Dom!!! Quote
Isadora7 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 wtatara napisał(a):telefony milczą echhhh :( :( :( Quote
lapinporokoira Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 nikt o niego nie pyta, a on taki słodki jest, kocha wszystko i wszystkich, zero agresji, będzie cudownym towarzyszem dla dzieci, ale nie malutkich, bo to wulkan energii jest :) za kilka dni postaram sie o jakies nowe zdjęcia chłopaka, a narazie muszą stare wystarczyc. Quote
lapinporokoira Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Spieszę z nowymi informacjami o Puzoniku: chłopak nadal mieszka u tymczasowej opiekunki, nie miała serca oddać go do budy i chociaż jest jej bardzo ciężko postanowiła, że do czasu znalezienia mu domu Puzon siedzi u niej :) urząd miasta, na terenie którego został znaleziony pies zapłaci za odrobaczenie, szczepienie i kastrację psa, niestety, u wyznaczonego miejscowego weta, do którego, delikatnie mówiąc, ja nie mam za grosz zaufania, dlatego pies zostanie tylko ponownie odrobaczony i zaszczepiony na wirusówki i wściekliznę. Kastracja w nowym domu, bo z tym zabiegiem raczej bym się wstrzymała, skoro nie mogę zrobić w wybranym gabinecie. Puzon ma się dobrze, tyje i rozrabia, nauczył się pieknie chodzić na smyczy i codownie ... zebrać ;) Obiecane zdjęcia będą jak będę w jednym miejscu ja, pies i cyfrówka, jak do tej pory jakoś nie udaje się nam zgrać ;) Quote
Felka z Bagien Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Uff.Miód na serce,takie wieści.Wielkie dzięki dla tej Pani ,u której jest Puzon.:loveu: Quote
lapinporokoira Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 ja też spróbuję swoich sił w robieniu ogłoszeń, on musi mieć swój własny dom, może być z kotami, może być z dziećmi ale pod nadzorem dorosłych, jak to przy każdym psie powinno być. Dorośli są odpowiedzialni za dobrostan dzieci i psa. Quote
lapinporokoira Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 (edited) dzisiaj Puzon miał w nocy kolejny napad drgawkowy :( trwał długo (1,5-2 godziny) i był intensywny. Pies posikał się na posłanie. Teraz leży i odpoczywa, jest zmęczony. Dzisiaj miał być szczepiony ale szczepienie odwołane na bliżej nieokreślony termin. Opiekunka nieopatrznie ale w dobrej wierze podała mu wędlinkę dlatego badanie krwi dopiero jutro na czczo. Nie dość, że nikt go nie chce to jeszcze chory, teraz to już ma praktycznie zerowe szanse na dom, a tam gdzie jest, na zawsze zostać nie może z wielu przyczyn :( i co teraz? Jeżeli to padaczka to jego szanse na domek spadają praktycznie do zera :( Leczenie jest proste ale ludzie nie chcą chorego psa, któremu trzeba całe życie podawać leki i chodzić do weta na kontrole. jutro badanie krwi, zobaczymy co wyjdzie. Będę informować na bierząco, o ile jest ktokolwiek zainteresowany. Edited January 30, 2013 by lapinporokoira Quote
Recommended Posts