Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ZEMAT - ja Ci ten topik przesune do szpiczastych, chcesz?

bo nie wiem, jak czesto oni tu zagladaja, a chyba najbardziej mogliby Ci pomoc.

jesli oczywiscie pytanie jest na serio, bo u Ciebie to ja nigdy nie jestem pewny ;)

Posted

raczej trudno byloby znalezc szelki na miare AST'a... siwashe sa robiona dla szpicow, lighty na miare dlugich, chudych (np. chartow).. ale AST sa chyba grubsze i krotsze, wiec trzeba by bylo szyc na zamowienie. (to tak imho..)

Posted

swojego czasu w zawodach startowal zaprzeg z czarnych sznaucerow olbrzymich wiec czemu nie moglby ze staffordow

kwestia doboru odpowiedniego sprzetu , osprzetu i treningu :) :)

jednak co by bylo gdyby jakis inny zaprzeg chcial je wyprzedzic na trasie :roll:

pozdrawiam a & malamuty

Posted

Ja nie sądze, aby jakiś inny zaprzęg miał je wyprzedzać na trasie... :wink: Zemat się raczej na zawody nie wybiera... (co Zemat ? :D ) Prędzej chodzi tu o udoskonalenie zabawy w ciągnięcie saneczek.

Na pewno zmień szelki - guardy nie są właściwe. I obawiam się, że będziesz szył te szorki, bo ciężko Ci będzie coś pasującego na asta kupić - jak już pisano. Aha..... wioooosnaaa !....! :D

Wołaj wiosnę, ona szyje czasem szorki, jak ktoś poprosi. Powinniscie się dogadać.

Kup też linkę z amortyzatorem. Albo amortyzator do linek, jeżeli dwa swoje asty chcesz zaprząc - chcesz ?...

A co do treningu... Co Ci tu napisać, tyle już razy było to omawiane... :roll: Ty duzo siedzisz na Dogomanii - poszperaj u nas w archiwum. 8)

Posted

a tak swoja droga to ciekawostka bylby taki zaprzeg na zawodach :)

chetnie bym sobie poogladala takie wyscigi.... ale na plaskim bezdrzewnym terenie :wink:

a & malamuty

Posted

Manu mozna tez kupic linke z amortyzatorem na 2 psy :wink:

A co do zaprzegu to radze zmienic szelki na typowo zaprzegowe sledy. W nich lepiej rozklada sie sila jak pies ciagnie

Posted

No faktycznie można, masz rację :D - są mniej popularne i dlatego zapomniałam.

Zemat, żeby Ci nie mieszać, szelki: szorki, sledy, typu shivash są takie same (inne nazewnictwo). A te na zdjęciu to guardy - są niedobre na takie wyczyny.

Posted

szelki dobrałem amortyzator mam ale teraz jak od pocztku uczyć psy ciagnięcia i kierowaniu nimi ??????/

Jaka lituratura będzie mi potrzebna aby okełzać BESTIE :lol: :lol: :lol:

Posted

ZENMAT

Super :))))

Fantastyczne fotki:)

Przypomnialy mi jak, cztery lata temu przyuczalam zaprzyjaznionego amstaffa (MARTEL Gogistaff) do ciagana oponki.

Ilez mielismy uciechy!

Gratuluje pomyslu. Fajnie, ze sa ludzie ktozy potrafia sie dobrze bawic z bulikami:)

Pozdrowienia

Monika i malamucie stadko z Wilczego Uroczyska

Posted
ZEMAT

Super :))))

Fantastyczne fotki:)

Przypomnialy mi jak, cztery lata temu przyuczalam zaprzyjaznionego amstaffa (MARTEL Gogistaff) do ciagana oponki.

Ilez mielismy uciechy!

Gratuluje pomyslu. Fajnie, ze sa ludzie ktozy potrafia sie dobrze bawic z bulikami:)

Pozdrowienia

Monika i malamucie stadko z Wilczego Uroczyska

Czasami mi wychodzi

Niezrobiłem fotki jak 2 AST ciągneły 5 saneczek z dzieciaczkami, to była jazda 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tylko jak tymi cholerami kierować?????????

komendy PRAWO , LEWO skutkują jak jestem koło psów , ale ja chcę jechać na saneczkach :evilbat: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

ELO!!!

musisz tak nauczyc zeby cie sluchaly z daleka :) tak jak nasze 8) a najlepsza metoda nauki to podpiecie psow do wyuczonego zaprzegu :D

ciekawe jak by wygladal taki zaprzeg zlozony z bulli i haszczakow :evilbat: