Aga-ta Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 (edited) [COLOR=#0000ff][SIZE=4]PILNIE SZUKAMY DT/DS[/SIZE][/COLOR]. Sunia jest mloda, wychudzona, wystraszona i wyeksploatowana (wyglada na to, ze niedawno rodzila). Prawdopodobnie nie toleruje innych psow, do ludzi jest lagodna. Suczka jest przerazona miejscem , w ktorym sie znalazla. Marznie w schroniskowej budzie. Musimy dla niej "cos" znalezc do 22.12, potem nie bedziemy miec wplywu na jej dalsze losy. PROSIMY O POMOC. Kontakt: 887 878707 [IMG]http://i45.tinypic.com/347emxh.jpg[/IMG] [IMG]http://i46.tinypic.com/21owjfm.jpg[/IMG] [IMG]http://i50.tinypic.com/xnyh46.jpg[/IMG] [IMG]http://i49.tinypic.com/a0kxus.jpg[/IMG] [IMG]http://i50.tinypic.com/33nhnqu.jpg[/IMG] Edited November 26, 2013 by Aga-ta Quote
moo Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 dałam znać na forum astowe, założyłam temat dziewczynce, przekopiowałam tekst z tego wątku razem z kontaktem i wkleiłam link. Może Doddy się odezwie tutaj, albo telefonicznie - tyle mogę :-( Quote
Aga-ta Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 [quote name='moo']dałam znać na forum astowe, założyłam temat dziewczynce, przekopiowałam tekst z tego wątku razem z kontaktem i wkleiłam link. Może Doddy się odezwie tutaj, albo telefonicznie - tyle mogę :-([/QUOTE] serdecznie dziekuje, za dotarcie na watek rowniez:) Yovana rowniez bedzie probowac kontaktowac sie z Doddy [quote name='Ziutka']i tu się melduje![/QUOTE] fajnie, ze jestes:) Quote
agaga21 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 (edited) porozsyłam wątek. :( [url]http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=8634[/url] Edited December 6, 2012 by agaga21 Quote
Aga-ta Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 [quote name='agaga21']porozsyłam wątek. :( [URL]http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=8634[/URL][/QUOTE] bardzo, bardzo DZIEKUJE Quote
doddy Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Czy coś więcej wiadomo o suni? Jak trafiła do schroniska? Znaleziona, oddana? Dlaczego ma czas do 22.12.? Czy to, że napisaliście iż nie dogaduje się z psami jest sprawdzone, czy napisane pro formo? Czy byliście z sunią na spacerze jakimkolwiek? Jak reaguje na człowieka? Chętnie podchodzi, z rezerwą, czy ucieka? Jak reaguje na spacerze a jak w boksie? Czy daje się macać, podnosić, czy się wtedy spina, CS-uje, unika kontaktu/konfrontacji? Czy sunia według Was wygląda na domową, czy kojcową? Czy broni zasobów typu miska? Czy jest po kwarantannie, czy jest wysterylizowana? Przepraszam, że tak dopytuję, ale muszę. Mamy jedno wolne miejsce w hotelu, dzisiaj powinnam wiedzieć czy będzie to miejsce wolne już, czy dopiero po Świętach (być może na Święta będziemy musieli umieścić psiaka z DT). Szukamy psa adopcyjnego, bo mamy wolne DT które czekają na sprawdzone psy. Quote
Aga-ta Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 dziekuje, ze jestes w schronisku nie ma mozliwosci wyprowadzania psow (jest zakaz ich dotykania, nie mowiac juz o wchodzeniu do kojaca), nie ma wolontariatu. Mozemy tylko powiedziec tyle, co udalo nam sie zaobserwowac przez kraty. Sunia siedzi caly czas w budzie, gdy ja zawolalysmy w koncu wyszla i podeszla rozgladajac sie na boki (jakby sie bala, ze ktorys z psow obok zaraz ja zaatakuje). Pracownicy powiedzieli nam, ze jest agresywna do innych suk (z samcami nie byla sprawdzana), na ile jest to prawda trudno powiedziec... to jest Podhale, tam pies to pies. Powiedzieli nam, ze to amstaff, a on nawet kure zezre. Mozemy ja zabrac 22-go, poniewaz teraz poszla do sterylizacji i nie bedzie na boksach ogolnych, jezeli nie odbierzemy jej wtedy znow wroci na boksy ogolne i wydadza ja pierwszej lepszej osobie (czyli jak to w tamtych okolicach prawdopodobnie na lancuch, w koncu to amstaff...:shake:). Psy do tego schroniska trafiaja tylko z interwencji, czyli sunia musiala sie gdzies blakac. "Pracuje" nad domowym domem tymczasowym dla niej, ale tam jest pies (samiec), ktorego jesli nie zaakceptuje nie bedzie mogla zostac. Quote
doddy Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Cieszę się, że jest szansa na DT dla niej! Czyli sunia jest do adopcji po 22.12. bo teraz jest po sterylce? To trzymamy mooocno kciuki za to aby się dogadała z potencjalnym DT. Jak będzie potrzebna kennel klatka a my będziemy mieć jakąś wolną, możemy pożyczyć na początek. Quote
Aga-ta Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 trzeba jechac po nia 22-go, po - bedzie juz za pozno. DT nie jest pewny Quote
magdyska25 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 koniecznie sprawdźcie potencjalny dt. niestety nie mam jak pomóc...u mnie wszyscy zapsieni i zakoceni. Quote
Aga-ta Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 dt jest sprawdzony..., jednak nie jest pewne na 100%, czy sie zdecyduja ja zabrac (lamia sie, musza wszystko dokladnie przemyslec, to jest bardzo duza odpowiedzialnosc, beda musieli poswiecic jej rowniez sporo czasu, a jak wiadomo zblizajacy sie okres pod tym wzgledem nie jest sprzyjajacy... Dom jest spoza dogo, mam nadzieje, ze sie jej uda) Quote
lula2010 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 ...kolejna bieda...rece opadaja normalnie..moze na FB ja wstawcie-duzo ludzi tam zaglada... Quote
magdyska25 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 a może by tak spróbować z ogłoszeniami? jeśli nie wypali dt to klapa...może ktoś z ogłoszeń się zgłosi. Quote
aga.k Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Dziewczyny zróbcie jej ogłoszenia. Nam się udało znaleźć DS dla psa w typie ast teraz zaledwie w ciągu kilku dni i DT dla jego mamy - bokserki. Ona jest piękna, bardzo w typie rasy. Mogę ją poogłaszać u nas ale rozumiem, że to daleko od Tarnowa? Ile km? Quote
figamaga Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Ja kiedyś miałam chętnego na red nosa. Ale powiem szczerze, że podczas rozmowy naszły mnie jakieś takie głupie, trudne do wyjasnienia wątpliwości czy to odpowiedni właściciel. Ale mam nadzieję, że sunia szybko znajdzie dom. Quote
agaga21 Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 ja nie wiem czy z tym ogłaszaniem to dobry pomysł...no bo jak ogłaszać psa o którym się nic nie wie? mam nadzieję, że dt się zdecyduje :( Quote
doddy Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Czy sunia w te mrozy po sterylce jest w jakimś pomieszczeniu wewnętrznym w cieple? Quote
moo Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Aga-ta, nie wiem, czy dobrze zrozumiałam Anię, ale sunia ma trafić do zewnętrznego boksu. Tak odpowiedziałam Doddy na astowym Quote
doddy Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Czy sunia jest już po sterylizacji? Bo ja zrozumiałam, że po i że minęło kilka dni. Czy jest szansa, żeby schronisko już ją oddało do DT? Quote
Aga-ta Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 z tego co wiem to sunia miala byc sterylizowana wczoraj, tam nie ma boksow zewnetrznych (prawdopodobnie boksy "poza zasiegiem wzroku" sa bardziej osloniete). Wydadza ja 22.12 (to sa ich zasady, ja nie mam na nie wplywu, moge prosic i tyle) Quote
moo Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Aga-ta, przerzuciłam jeszcze Twojego posta na Astowe, w razie gdyby Doddy tam zaglądała...ech, te ich "zasady" Quote
AniaB Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 no, niestety, obawiam sie ze sunia nie trafi do ciepła po sterylce.. A my z kolei musimy odczekac 2 tygodnie zanim bedzie ja mozna zabrac. Takie sa zasady i nie ma od nich odstepstwa:(. Zalecono sterylki w schronisku, wiec sterylki są, niezależnie od kondycji suczki.. Suśka wyglada jak Lulka II:( Na zdjeciach nie widac moze ale jest strasznie chuda..:(.. Oby wszystko było dobrze.. Na podhalu nikt sie z psem nie ciaćka. Mam nadzieje ze 22.12 bedzie na nas czekac. Sunie wtedy na pewno przywieziemy, dobrzy ludzie zgodzili sie jechac z nami drugim samochodem, dla bezpieczeństwa.. Nie wiemy jak ona do psiaków, do nas podeszła taka strasznie zagubiona i smutniutka..:( Nie szczekała, tylko merdała ogonkiem.. Całkiem jak Lula..:(.. doddy, a czy u Was byłoby dla niej jakieś miejsce? Przydało by sie jakieś ciepłe lokum, no i niestety karma pewnie tez lepsza.. moo wie jak ona może wygladac..:( Ja chetnie pomoge z transportem, mogę małą gdzieś podwieźć bliżej, do Katowic, Kielc, tylko zeby miała gdzie przytulić głowe biedulka.. Quote
doddy Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 My czekamy na decyzję potencjalnego DT, bo nie chcemy się wciskać niepotrzebnie. Mamy jedno wolne miejsce w hotelu od stycznia jak nic się nie urodzi złego, czy nagłego. Będziemy chcieli pomóc którejś bidzie. Ja się martwię mrozami, bo u Was to mega zimno jest :( Quote
Recommended Posts