Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Equus napisał(a):
Czy dobrze rozumiem, że karma jest produkowana w Hiszpanii, przesyłana w dużych zbiorczych workach do Polski gdzie jest przepakowywana u Państwa w mniejsze opakowania?

W wielu sklepach zoologicznych można kupić karmę podzieloną przez właściciela na mniejsze porcje.
Jednak nie taka jest nasza filozofia.

W związku z tym, że nasza karma jest nowym produktem na Polskim rynku, niektórzy mają po prostu obawy przed kupnem od razu 15kg.
To jest tylko działanie tymczasowe - specjalnie dla tych klientów, gdyż mamy dużo zapytań odnośnie kupna mniejszej ilości.
Niestety nie mamy aktualnie "fabrycznych" worków 3kg.
Będziemy mieli je z następnym zamówieniem. Karma jest przepakowywana w odpowiednie do tego celu worki i od razu zgrzewana zgrzewarką.

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosbi.pl napisał(a):
W wielu sklepach zoologicznych można kupić karmę podzieloną przez właściciela na mniejsze porcje.

I takich karm nie należy kupować :)
Czy w takim razie 15kg worki dostępne u Państwa są fabrycznie pakowane?

Posted

Equus napisał(a):
I takich karm nie należy kupować :)
Czy w takim razie 15kg worki dostępne u Państwa są fabrycznie pakowane?

Tak. Worki 15kg są fabrycznie pakowane. Naklejamy na nie tylko etykietę z informacją o składzie w języku polskim.

Posted

Chociaż dobrze, że napisaliście na stronie, że karma jest przepakowywana w nieoryginalne worki. Bo np kompletnie nie nadaje się ona dla psów z alergią na roztocza mączne.

Posted

Jara napisał(a):
Chociaż dobrze, że napisaliście na stronie, że karma jest przepakowywana w nieoryginalne worki. Bo np kompletnie nie nadaje się ona dla psów z alergią na roztocza mączne.

Możesz rozwinąć??

Posted

21 dni po otwarciu worka z karmą zaczynają mnożyć się na niej roztocza mączne. Psy z alergią na roztocza mączne muszą być karmione "świeżą" karmą, która jest krócej na powietrzu niż 3 tygodnie lub karmą, która po otwarciu została zamrożona.

[FONT=sans-serif]Wywołuje świąd i podrażnienie skóry zwane "świądem magazynierów". Włoski pokrywające jego ciało działają drażniąco na drogi oddechowe. Mogą również powodować alergiczne zapalenie spojówek. Spożyty z produktami spożywczymi powoduje zaburzenia żołądkowo-jelitowe[/FONT]

Więc jak ktoś ma psa z atopią to polecam nie kupować 3kg worków ani innej karmy na wagę.

Posted

[quote name='Jara']21 dni po otwarciu worka z karmą zaczynają mnożyć się na niej roztocza mączne. Psy z alergią na roztocza mączne muszą być karmione "świeżą" karmą, która jest krócej na powietrzu niż 3 tygodnie lub karmą, która po otwarciu została zamrożona.

Więc jak ktoś ma psa z atopią to polecam nie kupować 3kg worków ani innej karmy na wagę.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozkruszek_m%C4%85czny

tutaj jest również napisane "Nie żeruje na pokarmach, które mają poniżej 12% wilgotności"

Karma ma 10% wilgotności

Posted (edited)

W Wikipedii jest wiele rzeczy napisanych. ;) Tak poważnie mówiąc, to czy karma ma 10% wilgotności czy nie to nie ma znaczenia. Rozkruszki podobno giną poniżej 70% wilgotności powietrza. Podobno.Poza tym nie tylko rozkruszek jest szkodliwym roztoczem żywiącym się np karmą. Niestety żaden dermatolog, który leczy psa na atopowe zapalenie skóry nie powie, że trzeba kupić karmę o niskiej wilgotności, tylko mówi, że każda karma musi być świeża bądź mrożona. I nie ma co tu się wykłócać i obrażać. Każdy właściciel psa z AZS o tym wie i nie kupuje karmy luzem lub nie kupuje jej w dużych opakowaniach.

Nie napisałam tego żeby w jakiś sposób zaszkodzić marce, tylko zauważyłam, że dobrze, że klienci zostali o tym poinformowani.

Edited by Jara
  • 2 weeks later...
Posted

Nie podoba mi się w składzie rozmaryn(ekstrakt).
Z zawodu jestem dyplomowanym Zielarzem/Bioenergoterapeutą dla psów(moja reklama jest na Dogomanii ,zeby nie było ,że się reklamuje poprzez forum) i wiem doskonale,że rozmarynu nie powinno być w składzie jedzenia dla psów!!!!!!!!!!!!
Delikatnie piszac podrażnia jelita i to w znaczącym stopniu !!!!
Oczywiście nie od razu,trzeba czasu ,bo zapewne ilości dodane w karmie nie są ogromne mimo to nie powinno go być w psim jedzeniu.
Problem jest jeden zapewne tak ja przy Acanie dodatki ziołowe komponują Homeopaci(totalne nieporozumienie) i tutaj zapewne sprawa wygląda podobnie.
Znają plusy działnia poszczególnych ziół a nie mają pojęcia o minusach!!!!

Posted

[quote name='GATUSO']Nie podoba mi się w składzie rozmaryn(ekstrakt).
Z zawodu jestem dyplomowanym Zielarzem/Bioenergoterapeutą dla psów(moja reklama jest na Dogomanii ,zeby nie było ,że się reklamuje poprzez forum) i wiem doskonale,że rozmarynu nie powinno być w składzie jedzenia dla psów!!!!!!!!!!!!
Oczywiście nie od razu,trzeba czasu ,bo zapewne ilości dodane w karmie nie są ogromne mimo to nie powinno go być w psim jedzeniu.
Problem jest jeden zapewne tak ja przy Acanie dodatki ziołowe komponują Homeopaci(totalne nieporozumienie) i tutaj zapewne sprawa wygląda podobnie.

rozmaryn jest często jako konserwant nat.

wybacz, ale bioenergoterapeuci wzbudzają we mnie nawet większy śmiech jak homeopaci, więc nie wiem czy ten wpis zostanie potraktowany poważnie przez resztę :evil_lol:
poza tym ton i kolor... kojarzą mi się tylko z Nowakiem procentującym wodę :cool3:

Posted

[quote name='GATUSO']Nie podoba mi się w składzie rozmaryn(ekstrakt).

[quote name='endurka']rozmaryn jest często jako konserwant nat.

wybacz, ale bioenergoterapeuci wzbudzają we mnie nawet większy śmiech jak homeopaci, więc nie wiem czy ten wpis zostanie potraktowany poważnie przez resztę :evil_lol:
poza tym ton i kolor... kojarzą mi się tylko z Nowakiem procentującym wodę :cool3:

zielarstwo - tak, bioenergo - nie, homeopatia - nie ("i jeszcze długo, długo nie").

na gosbi zaraz wpadnę obejrzeć co i jak pod kątem mojego psa, nie słyszałam o tej karmie, ciekawa jestem.
naprawdę acana pisze o swojej karmie, że homeopaci komponują dodatki?? niesamowite, miliardy głupków na jednej planecie. a ja się dziwię, ze wszystko idzie źle.....

Posted

Już nie ma worków 3kg? To nie tak że klienci boją się zamówić duży worek, tylko mając psa ważącego 5 kg tą karmę prędzej trzeba będzie wyrzucić bo albo mu się znudzi, albo wywietrzeje.

Posted

karmę zamówiłam z dużymi nadziejami - kupiłam worek dla szczeniąt z kurczakiem - 4-miesięczny szczeniak wsuwa, ale on żyje żeby jeść ;) dorosła panna grymasi - nie podchodzi jej, nie chce za bardzo nawet wymieszanej z czymś super smacznym :( ogólnie nawet mi karma jakos dziwnie pachnie i wygląda jak nesquik ;)

• 1 month later...
Posted

juras23 napisał(a):
czy karma jest sprzedawana tylko w oficjalnym sklepie internetowym czy można ją także znaleźć na allegro?

Na chwile obecną karma nie jest dostępna na allegro.

W naszym sklepie można robić zakupy bez rejestracji :)

Zalecamy jednak zarejestrować się i dołączyć do newslettera by być na bieżąco z aktualnymi promocjami w sklepie.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Flea_mbb']Już nie ma worków 3kg? To nie tak że klienci boją się zamówić duży worek, tylko mając psa ważącego 5 kg tą karmę prędzej trzeba będzie wyrzucić bo albo mu się znudzi, albo wywietrzeje.

Worki 3kg są już dostępne.

W naszej ofercie pojawiły się 2-ie nowe karmy. Rybna (43% ryby) oraz High Energy (35% białka) - dla psów sportowych, pracujących.

więcej info na www.gosbi.pl

Posted

ja swojemu zamówiłam w zeszłym miesiącu wersję Senior i jestem bardzo zadowolona. Najlepsza karma jak do tej pory która się trafiła mojemu psu. Nie dość że "smaczna" to jeszcze mu służy a 9latek ma tyle energii że kilka szczeniaków mógłby nią obdarować :p