sister Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Witam serdecznie, jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami grzywacza, nasz piesek nie będzie golony, pytanie dla znawców tematu: czy te łezki u pieska to normalna sprawa? ten piesek jest z rodowodem i jest cudny, ale widzimy, że mu to przeszkadza, łapkami ścierał łezki, nie ma zapalenia spojówek, znam się na tym bo kiedyś byłam pigułą, myje mu pyszczek przegotowaną wodą, proszę o podpowiedź, to jest nasz 3 pies, Quote
amanda-1a Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Kontaktowaliście się z hodowcą? Może coś podpowie? Ja nie jestem znawcą - też mam od niedawna grzywkę pp i podobny problem, więc się podłączę do tematu. Moja sunia ma problem z łzawiącym jednym oczkiem... być może u niej to niedrożny kanalik łzowy... byliśmy u weterynarza, pani wetka nic specjalnie nie stwierdziła (zapalenia spojówek nie ma). Muszę udać się do innej wetki na konsultację... Zastanawiałam się, czy przypadkiem grzywka opadająca na to oczko nie jest przyczyną podrażnienia - bo właśnie tylko na to jedno oko włoski opadają. Związywałam grzywkę, ale niestety w czasie zabawy druga sunia natychmiast kucyk jej ściągała, więc rozwiązanie nie było praktyczne :/ Może tutaj ktoś będzie miał jakiś pomysł, co zrobić? :) Quote
Recommended Posts