Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wiosenka']Pokerku z ściągnęłam sobie Twoją sygnaturkę, ech to byłoby straszne...
[FONT=Verdana]Nie wiem czy widziałyście, ale na YouTube pojawił się filmik z serii tych społecznych, w którym główną rolę gra Rysiek z Klanu. Dużo wulgaryzmów...
[/FONT]
http://www.youtube.com/watch?v=1quiKLMy0ng
Bardzo się cieszę ,że się poczęstowałaś.Im więcej osób podpisze, tym lepiej.
Widziałam filmik kilka dni temu.Sporo wulgarności ,ale duża część naszego społeczeństwa posługuje się takim językiem , więc moze filmik przemówi do łbów.

Posted

[quote name='edyseja']Smarować jej cycochy czymś?[/QUOTE]

Ja swoim sukom jak miot był w zimowym czasie to smarowałam sutki i bliskie okolice (tyle ile maluch psykiem obejmuje) wazeliną bez dodatków - natłuszcza i skóra dalej nie pęka na mrozie.
Gdy musiałam zasuszyć sukę dość szybko (bo już nie było szczeniaków) to bardzo mało karmy (woda do woli) i to tej podstawowej a nie tej co jadła karmiąc, do tego okłady z Altacetu - ważne żeby nie były to ciepłe ale chłodne okłady.
Dużo ruchu i to najlepiej w nieznanym lub mniej znanym miejscu czyli chodzi się gdzie indziej na spacery, tak żeby miała nowe bodźce bardziej interesujące.

Jak do tej pory nie miałam problemów z zasuszaniem, mimo że raz musiałam zasuszyć sukę tuż po szczycie laktacji - wiosenka pamięta tą sytuację ;)

Posted (edited)

Wrzuciłam na dwa wątki, ja już ją gdzieś na dogo widziałam także jest widoczna...
Edyseja jeśli suczka jest w DS, to ciężko będzie myśleć o np bazarkach...http://www.dogomania.pl/forum/thread...5#post20090355
Wrzucę ja do swoich lecznic chociaż to nie ten rejon, ale czasem i w innych miastach pies może się odnaleźć, a zapytam się czy sprawdzane były firmy zbierające zwłoki, bo i tego nigdy nie można wykluczyć?

Edited by wiosenka
Posted

Na razie jest w DT bo nie wiadomo czy sunia zaklimatyzuje się u państwa, którzy uratowali ją i dzieciaczki. Stanie się DS wtedy, kiedy p. Jadzia da mi znać, że wszystko ok i że zostaje.

Posted

[quote name='wiosenka']Z powodu pogody, ciężko będzie mi dotrzeć :-(.[/QUOTE]

Bardzo dziś nieprzyjemnie. Wyszłam wieczorem z psami - nie dało się wytrzymać bez czapki, marznący deszcz siekł po twarzy. Na dodatek ślizgawka, cały czas trzeba uważać żeby nie wywinąć orła.

Posted

[quote name='wiosenka']Dobrałam się do dżemu przepyszny, długo wytrzymałam ;).[/QUOTE]

Z pochwałami to raczej do "producentki", ja w życiu żadnego dżemu ani konfitur nie popełniłam. ;)

Posted

Jak sunia się sprawuje?
Jak stoi z kasą? Kiedy jest planowana sterylka? Zadaję tyle pytań , jak obiecałam , chcę cosik przelać na sunię.