Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mala_czarna']Jestem i ja. Dołączyłam do wydarzenia na FB, ale może czegoś nie doczytałam, albo pomyliłam, czy DT się rozmyslił??? To Maksiu zbiera na transport, czy nie? :([/QUOTE]

[COLOR=#ff0000][B]Tak, mamy sytuację krytyczną - dziś dt nagle zrezygnował z przyjęcia Maksia - ponoć siostra w szpitalu / wczoraj wieczorem nie była, dziś jest.../ moze i tak, ale ta rezygnacja nastąpiła w momencie, gdy znalazł się ktoś na wizytę PA!!!!![/B][/COLOR]

Na cito szukamy ciepłego kąta dla Maksia, na fb są propozycje hoteliku, ale bez stałych deklaracji to kamikadze :shake:

Posted

Moge zerkać jedynie-jestem zadożona na maxa.... Jesli opiekuje się nim organizacja to czy psiak dostaje leki? Wątek jest od 2 dni, jeśli jego stan jest taki marny to bez leków,na śniegu,niedługo nie będzie potrzebny mu dt.. Na nakładzionej przed budę słomie też nie chce leżeć?

Posted

[quote name='Lobaria'][COLOR=#ff0000][/COLOR]Na cito szukamy ciepłego kąta dla Maksia, na fb są propozycje hoteliku, ale bez stałych deklaracji to kamikadze :shake:[/QUOTE]

Zgadzam się, bez stałych deklaracji nie ma co się porywać z motyką na słońce.
Kurcze, nie wiem jak pomóc, bo takich domowych tymczasów raczej nie znam, chociaż nie, znam jeden - Renatkę, ona prowadzi DT dla staruszków. Teraz ma chyba Lion, a była Renatka5. Może tam popytać?

Posted

[quote name='mala_czarna']Zgadzam się, bez stałych deklaracji nie ma co się porywać z motyką na słońce.
Kurcze, nie wiem jak pomóc, bo takich domowych tymczasów raczej nie znam, chociaż nie, znam jeden - Renatkę, ona prowadzi DT dla staruszków. Teraz ma chyba Lion, a była Renatka5. Może tam popytać?[/QUOTE]

[B]Zapytaj, plizzz[/B]

Posted

Biedne stworzenie... Nie chcę, żeby to źle zabrzmiało, ale gdyby go za przeproszeniem na chama wepchnąć do budy? Ktoś próbował? Może on się boi, bo nie wie, co go czeka w środku. To brzmi trochę brutalnie, ale przecież chodzi o to, żeby chociaż trochę cieplej miał.
Finansowo się nie mogę dołożyć, jednak jakby ktoś zorganizował jakiś bazarek, bo na przykład znajdzie się dt i będzie potrzebny dojazd, to chętnie dorzucę kilka fantów. A, i jakby chodziło o przemieszczanie się w okolicach Śląska (Katowice), to też mogę spróbować pomóc.

Posted

[quote name='__Lara']Napisałam smsa, bo już późno :( Miałam dym w pracy, późno wróciłam :([/QUOTE]

Niestety do Renatki nie dotarł sms, nie wiem czemu :( jutro postaram się przedzwonić.

Posted

A tak sie cieszyłam ze bedzie dt , z dnia na dzień ma być coraz zimniej a on nawet budy sie boi :(:(:(
Tu nie ma czas na czekanie , ale bez deklaracji :(:(:( Za kilka dni może jz nie będzie trzeba sie zastanawiać co z nim będzie bo go moze już nie być :(:(:(

Obiecje ze jak Saga , szczenie z tego samego miejsca znajdzie dom to go wezmę , ale to może byc nawet za kilka tyg bo nie wiem kiedy Saga znajdzie dom , dla niego dosłownie DT = życie :(:(:( Boli ta bezradność :(:(:(

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']A tak sie cieszyłam ze bedzie dt , z dnia na dzień ma być coraz zimniej a on nawet budy sie boi :(:(:(
Tu nie ma czas na czekanie , ale bez deklaracji :(:(:( Za kilka dni może jz nie będzie trzeba sie zastanawiać co z nim będzie bo go moze już nie być :(:(:(

Obiecje ze jak Saga , szczenie z tego samego miejsca znajdzie dom to go wezmę , ale to może byc nawet za kilka tyg bo nie wiem kiedy Saga znajdzie dom , dla niego dosłownie DT = życie :(:(:( Boli ta bezradność :(:(:([/QUOTE]

To podaj linka do tej Twojej suczki ...napisz skąd Jesteś?.
Będę polecała,jak ktoś o moje maluchy zadzwoni.Zawsze szczeniak szybko znajduje domek....a taki biedny starowinka nie ma szans. :shake:
Super by było jakby miał dt ...

Posted

[quote name='słodkokwaśna']To podaj linka do tej Twojej suczki ...napisz skąd Jesteś?.
Będę polecała,jak ktoś o moje maluchy zadzwoni.Zawsze szczeniak szybko znajduje domek....a taki biedny starowinka nie ma szans. :shake:
Super by było jakby miał dt ...[/QUOTE]
Tychy koło Katowic , choć odległość to najmniejszy problem bo jeśli sie znajdzie dom i ktoś na WP to transport tez sie znajdzie ...
Oto Saga [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236819-SAGA-to-ok-3-miesi%C4%99czny-golasek-Strasznie-marznie-w-schronisku-Potrzebne-og%C5%82oszenia[/url]!

Posted

Cioteczki, Maksiu był wczoraj w lecznicy, kopiuję opinię lekarza

[I]Podejrzenie zapalenia górnych dróg oddechowych - kaszel wsteczny, podwyższona temp (ale to prawdopodobnie ze stresu - tak stwierdziła wetka).

Zastosowane leki:
[/I][I] Catosal 10% 100ml 1 ml
Melovem 5mg/ml 0,5 ml
ENROXIL 5% 100ml 1,4 ml
DOLFOS ARTHROFOS 90 TABL. (1 tab dziennie przez 7 dni)
Fiprex - pchły z niego skakały również po nas więc miał zaaplikowane.
I antybiotyk w tabletkach na 7 dni, podawany raz dziennie.

I teraz tak, jeżeli w ciągu 3-4 dni nie będzie poprawy to mamy przyjechać na RTG płuc.
Pies nie musi być hospitalizowany, ale powinien być w jakimś ciepłym miejscu. [/I]

Zapewne [B]Avilia[/B] więcej napisze :)