Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ttossa']

Rany boskie Tossa dziękuję... śliczności moje przekochane :loveu::loveu::loveu:jaka ona dostojna dama jest:loveu: ja tam Tossa niedługo Cię chyba znowu nawiedzę na godzinkę, tak żeby zobaczyć i wycałować ulubienicę moją:eviltong:

Posted

Tossa, nigdy nie zapomne tej chwili kiedy bez wahania nacisnelam na hamulec.
Sam sie nacisnal:-)

I wiem, ze warto bylo..
Amelka jest piekna i Amelka jest SZCZESLIWA.

I niech ten podlec, co ja wyrzucil, sam sczeznie w samotnosci.

A Ty ja masz dla siebie, choc musisz jej dawac wiele czasu i sil - ona Ci sie odwdziecza oddaniem.
Tylko zwierzeta tak potrafia..

Posted

[quote name='jayo']Tossa, nigdy nie zapomne tej chwili kiedy bez wahania nacisnelam na hamulec.
Sam sie nacisnal:-)

I wiem, ze warto bylo..
Amelka jest piekna i Amelka jest SZCZESLIWA.

I niech ten podlec, co ja wyrzucil, sam sczeznie w samotnosci.

A Ty ja masz dla siebie, choc musisz jej dawac wiele czasu i sil - ona Ci sie odwdziecza oddaniem.
Tylko zwierzeta tak potrafia..

Dorotko- wiesz to wszystko ma jakiś kod - coś sie dzieje - niby nic ważnego ale jest....Amcia jest szczęśliwa ,wiem o tym ale nie będe ukrywać,że daje czasem popalić - siuraniemmm..... w najmniej oczekiwanej chwili :diabloti: ale coraz mniej ...wiesz pisałm ,ze powinna mieć swoją Panią,która da tylko jej swój czas i bedzie miała do niej słabość,hihihi i tak oto zaadoptowałam Panią.......

:cool3: tak,tak, zamieszkała u mnie pani ,która zatroszczy sie o nasz dom a my jej damy dom nad głową i co????????? kocha psy!!!! i ma słabość - do- Amelki :loveu:
Mieszkamy tak sobie juz 2 tydzień w tym moim domu -ARCE-NOEGO- i chyba jest nam dobrze :lol: a więc Amelka zaadoptowała sobie Super Nianie -:razz: a słabość jest z tego,że obie są "po przejściach" jak Niania mówi....

Książkę pisać to mało,życie takie układa scenariusze ,że książki to PIKUś.....pozdrawiam:multi:

acha i zmieńcie tytuł wątku na -Amelka chora na cukrzycę ma już DOM !!!-

Posted

[quote name='martik b']Jak dla Ciotki Marty to zdecydowanie za rzadko są informacje o Amelce....wiem wiem jestem upierdliwa ;)

Martuś - je ok , Super Niania sprawdziła się :multi: nawet sama wziela sie za robienie insuliny - ma doświadczenie- wszystko jest dobrze a ja? hmmm racja zalatana i wredna troszkę bo mam sporo latania z załatwinem lotu -hihihi po moje szczeniaki za Ocean- tak wiec trafiłas w sedno -ZA LATANA - jestem.
Amela żyje spokojnie wsród swojej bandy - przybyło jej jedno szczenie- Tosa- zabieram je na wymiane -ale troszkę chce go podtuczyć- tak więc sporo zalatania.

Posted

Estera napisał(a):
Tossa cieszę się, że wszystko się poukładało :)
Czy Amelkę przenieść do działu " w nowym domu"? :)

oczywiście ze tak , przenies :lol:

Posted

Amelka - dzisiaj przeszła serie 13 badań - powodem tych badań był dziwny stan Amci - ale okazało się ,ze wszystkie wyniki są SUPER!!!! jak na cukrzyka tylko problem z cukrem-Amcia się ROZREGULOWAłA - cukrowo i po niedzieli idzie na kilka dni do kliniki - aby ja ustabilizowac.

To tyle - ciesze się ze wyniki są dobre , a pobyt jej dobrze zrobi ,a wyniki najważniejsze :lol:

Posted

i druga wazna sprawa- masz fachowa pomoc na miejscu, co jest bardzo wazne. U mnie w miescie nie ma takiej mozliwosci.
U mojej suni coraz gorzej.
Odwlekamy decyzje o uspieniu, ale chyba to nieuniknione.
Strasznie schudla, wyszla jej prawie cala siersc, robi hektolitry siku( nie tylko na dworzu), pojawily sie guzy w roznych miejscach - tak mi jej szkoda.
Ale jest w niej jeszcze iskra zycia, i to slodkie merdanie ogonkiem. Nie jest osowiala, domaga sie glosnym szczekaniem jedzenia. I jest to strasznie straszne dla mnie wszystko- przynioslam ja do domu , malutka, 8 marca 15 lat temu. Tyle mamy wspomnien.:-(

Posted

[quote name='ttossa']Amelka - dzisiaj przeszła serie 13 badań - powodem tych badań był dziwny stan Amci - ale okazało się ,ze wszystkie wyniki są SUPER!!!! jak na cukrzyka tylko problem z cukrem-Amcia się ROZREGULOWAłA - cukrowo i po niedzieli idzie na kilka dni do kliniki - aby ja ustabilizowac.

To tyle - ciesze się ze wyniki są dobre , a pobyt jej dobrze zrobi ,a wyniki najważniejsze :lol:

A jakie przeszla badania? Porownam sobie z nasza miejscowa oferta

Posted

Trzymaj się kochana Amelko w Korze, weci pewnie się troskliwie będą tobą opiekować....
Edytko też się trzymaj, choroba kochanego pieska jest tragedią, nie raz już to przechodziłam, ciężkie chwile...bardzo........jesteśmy z Tobą :glaszcze:

• 3 weeks later...
Posted

Czy ktos moze mi podac jaka karme dostaje Amelcia? Dostalismy od niemieckiej organizacji takiego Royala diabetic zielonego i mozemy Amelce wyslac. Mam kilka workow po 15kg - chyba 15 juz nie pamietam, ale spore sa.

Beata

Posted

Tossa kupowała w klinice dla Amelki PRESCRIPTION DIET- W/D Canine - Hillsa, taką używa..nie wiem czy inna może być ta Royala, pewnie Tossa lepiej wie i niech napisze...tylko jej tu długo nie było a my tu tęsknimy za wiadomościami o Amelce!

Posted

Moja Pipunia odeszla za Tm w poniedzialek 12 listopada. Rano dostala drgawek , wymiotowala, jej stan byl krytyczny, wspolnie z weterynarzem moja mama ( ktora sie nia zajmowala) podjela decyzje o uspieniu.
Spij kochana Pipuniu.
Nie moglam wczesniej napisac bo przez zmiane serwera nie dzialalo mi dogo.
A co u Amelki?