Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szybko sie to potoczylo, pocieszeniem dla was moze byc to ze juz nie cierpi.
oczywiscie ze jest przykro ze go nie ma, ze nie mozna go przytulic, poklepac po dupce czy wyjsc na spacer. ale najwazniejsze ze zostaja po nim super wspomnienia. i je teraz trzeba najbardziej pielegnowac.
w lipcu minie rok jak nie ma mojego iryska, ale niemal codziennie o nim mysle, jak to bylo jak bawil sie w sniegu, jak biegal po parku, jak sie kokosil u mnie w lozku itd. teraz pozostaje zyc wspomnieniami, co tez na swoj sposob jest piekne. a piseczek sie juz nie meczy, tylko gania w niebie psie panienki. pozdrawiam wyjatkowo cieplo

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja byłam tak nie dawno u Was i kto by pomyślał że widze go ostatni raz tak mi przykro tossaa :-(
Raperku kochany tam już nie cierpisz i biegasz sobie z innymi pieskami po łące.

Posted

[quote name='wobie']a ja byłam tak nie dawno u Was i kto by pomyślał że widze go ostatni raz tak mi przykro tossaa :-(
Raperku kochany tam już nie cierpisz i biegasz sobie z innymi pieskami po łące.

Serdecznie dziękuję!
A tak naprawdę to tragedią jest jak umiera młody pies.Rapciu swoje użył .Zaliczył w ostatnich 2 latach 3 tragiczne przejscia , operacje raka skóry i spotkanie z samochodem i pogryzienie cięzkie , ze wszystkiego wyszedł ale tym razem to już dopadło go na dobre :shake:

Posted

dlatego tak przezylam smierc mojego iryska, ktory mial dopiero 6 lat i tryskal radoscia itd. no ale coz, stalo sie.
a jak amelka, jej cukrzyca, insuliny itd?

Posted

[quote name='irysek']dlatego tak przezylam smierc mojego iryska, ktory mial dopiero 6 lat i tryskal radoscia itd. no ale coz, stalo sie.
a jak amelka, jej cukrzyca, insuliny itd?

Amelka Bardzo dobrze i wygląda wspaniale - nic jej nie brakuje- apetyt szalony- musimy pilnować bo by wygladała jak Baryłka :crazyeye:

Uważam ,że naprawdę miałaby dobrze jakby jakaś osoba z ogródkiem ją miała- bez takiej sfory psów jak u mnie- ona jest bardzo układna ale to stado ją czasami poprzepycha - potrąca- żal mi jej w takich chwilach- jestogólnie bardzo spokojna- ale powinna miec kawałek ogródka bo chodzenie na smyczy to raczej bez sensu jak nie widzi- a mieszkanie na 2-3 pietrze tez odpada - bo godzinami by sie schodziło i wchodziło.
Może znajdzie się dobra dusza- kobitka w moim wieku ,która zatroszczy sie o Amelkę- w domu moga byc koty- ona i tak nie widzi to i nie bedzie gonić ich -obiecuję,że wesprę zakup leków i strzykawek- i doślę jak coś :lol:

Posted

[quote name='tossaa']Amelka Bardzo dobrze i wygląda wspaniale - nic jej nie brakuje- apetyt szalony- musimy pilnować bo by wygladała jak Baryłka :crazyeye:

Uważam ,że naprawdę miałaby dobrze jakby jakaś osoba z ogródkiem ją miała- bez takiej sfory psów jak u mnie- ona jest bardzo układna ale to stado ją czasami poprzepycha - potrąca- żal mi jej w takich chwilach- jestogólnie bardzo spokojna- ale powinna miec kawałek ogródka bo chodzenie na smyczy to raczej bez sensu jak nie widzi- a mieszkanie na 2-3 pietrze tez odpada - bo godzinami by sie schodziło i wchodziło.
Może znajdzie się dobra dusza- kobitka w moim wieku ,która zatroszczy sie o Amelkę- w domu moga byc koty- ona i tak nie widzi to i nie bedzie gonić ich -obiecuję,że wesprę zakup leków i strzykawek- i doślę jak coś :lol:
tez mysle zze jesli szukacie domku dla amelki to tzreab zmienic tytul,
Oj tossa , i tak cie podziwiam , przy jednym psiaku jest tyle roboty , a przy tej malej sforce co masz u siebie...
Niestety wiem ze znalezienie domlu moze byc bardzo trudne, po prostu cukrzyca pochlanaia mase pieniedzy, my na malego psiaka wydajemy 100-150zl tygodniowo.Karma, insulina , badania.
Ale trzymam kciuki, wstaw moze jakies aktualne zdjecia amelki, coby potencjalni chetni do jej przygarniecia, zobaczyli jak amelcia sie zmienila od czasu gdy ja przygarnelas.
Pozdrawiam . Oczywiscie dalej bede obserwowac watek i podnosic , zeby jak najszybciej znalazl sie domek.
Amelko hop do gory.

Posted

tossa - przykro mi z podowu Twojego psiaczka :-( We wrzesniu tez przechodzilam podobne rozterki, Spartan odszedl sam, we snie. Ale mial dopiero troszke ponad 8 latek.....Trzymaj sie!

O Amelce pamietam caly czas!

Beata

Posted

to nie koniec !!!!!!!!!!! chyba fatum i ktoś żle mi życzy :-(

wczoraj pod kołami ZGINęłA MALEńKA DARIA :-( MOJA MALUTKA 4 MIESIECZNA CHIHUAHUA :-( DLACZEGO ,DLACZEGO CO SIę DZIEJE ?

NIE MA CIę OKRUSZKU MóJ MALUTKI , MOJE SREBERKO - DLACZEGOOOO!

nie pytajcie co i jak - nie wiem - wybiegła za sąsiadem i STAłO SIę :-(
sNONECZKO MOJE :shake::shake::shake:

Posted

:shake: nie to nie możliwe taka mała kruszynka nie zdąrzyła się nacieszyć życiem :shake: :shake: nie mogę w to uwierzyć :placz: :placz: :placz:
tosa trzymaj się kochana!!!

Posted

Po 3 miesiącach pobytu u nas Amelka jest gotowa aby opuścić nasze "sanatorium".
Sunia utyła 7,5 kg , ma cudowną zdrową sierść i uregulowany poziom cukru.
To spokojna i pieszczotliwa istotka i potrzebuje Swojego człowieka na cały czas- jest tego warta !!!

oto Amelka zanim do nas trafiła

pies bez tkanki tłuszowej,szara sierść, zdarte włoski na nosie i uszach- zapewne przedzierała się w poszukiwaniu jedzenia

a tak Amelka wygląda teraz :razz:

tak dzisiaj wygląda grzbiecik Amelki :loveu:

i jak sie podoba zadeczek Amci? Jest w co poklepać i nie bac sie ze się psina połamie :multi:

Posted

[quote name='ttossa']Po 3 miesiącach pobytu u nas Amelka jest gotowa aby opuścić nasze "sanatorium".
Sunia utyła 7,5 kg , ma cudowną zdrową sierść i uregulowany poziom cukru.
To spokojna i pieszczotliwa istotka i potrzebuje Swojego człowieka na cały czas- jest tego warta !!!

oto Amelka zanim do nas trafiła

pies bez tkanki tłuszowej,szara sierść, zdarte włoski na nosie i uszach- zapewne przedzierała się w poszukiwaniu jedzenia

a tak Amelka wygląda teraz :razz:

tak dzisiaj wygląda grzbiecik Amelki :loveu:

i jak sie podoba zadeczek Amci? Jest w co poklepać i nie bac sie ze się psina połamie :multi:
Amelka jest przepiekna, szukamy odpowiedzialnego domku dla tej milusinskiej psiny!:)

Posted

Estera - tak myslałam,ze pozostanie na stałe ale jednak mnie przerasta ta ilość czasu dla wszystkich psów a ona warta jest opieki tylko dla niej - wiec nie zadawaj mi takiego pytanie - bo jak mam mozliwośc dac psiaka komuś co jej odda czas to bedzie lepiej niz u mnie gdzie jest 7 psów - PRAWDA?

Posted

Śliczna Amelcia..tossa mam jej porobić ogłoszenia, bo dogo zawalone psiakami i im więcej osób zobaczy tym większe szanse dla Amelci..ucałuj ją mocno ode mnie!!!

Posted

Dlaczego mam nie zadawać pytania? Byłam pewna, że to jest już ostateczny dom Amelki, ta psina dużo przeszła, teraz to wszystko napisałaś więc zgłupiałam. Dlatego zapytałam. Czy widzisz w tym coś złego?

Posted

rzeczywiscie katastrofa z tymi psinkami, no ale chyba tak jest nam wszystkim pisane.
amelka sliczna rzeczywiscie, cudna. teraz jej tylko robic allegra itd.
pochwale sie ze bera juz lezy po operacji oczu, spi bo jakas taka byla pobudzona po narkozie i pan dal jej cos na uspokojenie.
a wiec udalo sie uzbierac to gigantyczna kwote.
trzymaj sie tossa, popieram ze amelce przyda sie ktos kto bedzie dla niej. bo taka sfora jak twoja to na serio chyba za duze stado... :)

Posted

aha, chcialam dopisac ze jeden piesek twoj mi sie bardzo podoba. ten taki maly co na amelcie z dolu zerka, jaka to rasa? bo nie mops (a te kocham).

Posted

Esterka nic się nie stało pewnie, że zapytałaś..tossa ma ostatnio smutny okres :( więc może trochę poddenerwowana..jej 2 piesulki odeszły :(((
Irysek ten piesek to boston terier, jest czadowy :loveu: więcej jego zdjęć znajdziesz na stronce tossy, ma ją w podpisie..no i cieszę się, że z Bercią ok :)
acha..przy okazji dziękuję Esterka za przeniesienie mojego bokserka ;)

Posted

martik b napisał(a):

acha..przy okazji dziękuję Esterka za przeniesienie mojego bokserka ;)

Martuś pisałam Ci, że moja władza na PwP niestety nie sięga. Napisałam do Szamanki i to ona przeniosła ten wątek ;)