martik b Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Ja wszystko rozumiem :) ..dużo pracy rozumiem..brak czasu rozumiem ale taki długiii okres bez informacji co u o mojej ulubienicy to za długo jak dla ciotki marty :mad: Quote
ttossa Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Moje Drogie Amelka pędzi życie rencistki :razz: a wiec dzień do dnia podobny, chodzi sobie ,opala,je,pije,je,je,je ........jak kazda nudząca się rencistka buszuje ciągle po garach :razz: może rodzenstwo cos zostawiło ? :mad: Zaraz wkleje zdjecia jak ten diabelny program da sie uruchomic - cierpliwości.:crazyeye: Quote
martik b Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 No ta panna to ma dobrze...tak się cieszę :loveu: ..to czekamy tylko jeszcze na Amelciowe zdjęcia :cool3: Quote
ttossa Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 zjadłam co tylko dopadłam- pani nie zauważyła :razz: brzuch do ziemi i śpię ona wszystko zjada, ja nigdy nie urosnę :crazyeye: Quote
ttossa Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 :cunao::sabber: uwaga ! kolezanki i cioteczki Amelka waży [SIZE=7]20 kg :evil_lol::laola: [SIZE=3]nic dodać nic ująć ;) Potrzebuję tylko pomocy- ściągnęłam ostatnią fiolkę insuliny semilente 800j - NIE MA W HAURTOWNIACH - TO JEST DAWNO WYCOFANA INSULINA .ZOSTAJE KUPOWAC TE OBECNIE SPRZDAWANA-ALE ONA KOSZTUJE PONAD 100PLN- A NIE 36 JAK TA.Może ktoś może załatwić recepte dla czlowieka - to bede miała zniżkę !!!!!!!! help!!!!!!!!!!!!!! Quote
martik b Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Śliczna Amelciunia :loveu: Tossa a to kurcze teraz problemy z tą insuliną..co robić :shake: Może dogomaniacy co mają pieski z cukrzycą pomogą, skąd macie insulinę??? POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!HALOOOO!!! bardzo proszę :modla: :modla: :modla: A może ktoś ma znajomego lekarza lub w rodzinie lub po prostu jest cukrzykiem i mógłby to załatwić... Tossa ja jutro pojadę do swojego lekarza rodzinnego do przychodni i się spytam o to.. ale nic nie obiecuję i nie wiem co powie i czy się zgodzi..tak ogólnie to babka jest w porządku ale trudno powiedzieć czy by na to poszła żeby wypisywać receptę na insulinę... Quote
martik b Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 ona wszystko zjada, ja nigdy nie urosnę :crazyeye: a mała Daria już urosła i to jak..była mniejsza jak ją ostatni raz widziałam:p Quote
ttossa Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 lepiej jakby ktos chory na cukrzyce dostał dodatkowa recepte, bo lekarze moga wypisac chyba tylko na chorego z cukrzyca kolejna fiolke insuliny???????????????? nie wiem, dzieki ze sie zapytasz. A Amelka mnie zdenerwowała :angryy: kradnie jedzenie tosiakom i co????????? zakichała cały dom fufufufufufu:angryy: to jedzenie jest dla niej za tłuste , oj ja sie z nia mam :cool3: Quote
martik b Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 oj Amelko bądź grzeczna :mad: ..ciotka marta cię bardzo prosi tak..i nie kradnij już więcej swoim braciom czworonożnym jedzonka łobuzie ty jeden...o koope to się na dwórku robi..przecież masz taki ładny, duży wybieg..nie w domku tak :mad: Quote
martik b Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 cholercia nie zdążyłam do lekarza w poniedziałek, bo była wielgachna kolejka i czekając bym się spóźniła na uczelnię..przepraszam :oops: jutro jadę i będę rozmawiać o tych receptach, jutro zobaczymy... Quote
supergoga Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Postaram się tez popytać. Napisałam też do koleżanki, może cos poradzi. Quote
tossaa Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Kupiłam własnie ostatnie opakowanie w hurtowni :placz: starczy na 3 tygodnie - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Quote
martik b Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 tossa nic się nie denerwuj..mi się nic dzisiaj w przychodni nie udało załatwić ale to przecież nie jedyny lekarz na świecie, mamy 3 tygodnie..szukam dalej i niech dogomaniackie cioteczki też szukają..proszę.....to dla kochanej Amelki.................... Quote
ttossa Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Amelka - prosi o receptę "ludzką" na insulinę :oops: tak wyglądała 2 miesiace temu - tak wiele juz zmieniło sie na dobre - skończyły sie jednak zapasy insuliny semilente w hurtowniach - juz jej sie nie stosuje- a obecna ta dla ludzi jest znacznie drozsza-100pln na 3 tyg- Kto może załatwić recepty pisane na człowieka na te insulinę ? Bedzie znacznie taniej !!! Plisssss!!! Popatrzcie jak staramy sie aby Ona była zdrowa,jak wyładniała i nabrała ciałka, pomózcie! Quote
karusiap Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 bede pytac,ale bardzo ciezko o recepte na insuline:( Quote
ttossa Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 [quote name='karusiap']bede pytac,ale bardzo ciezko o recepte na insuline:( JEDYNE JAK KTOś Z "DOGOMANIAKóW" JEST CHORY NA CUKRZYCę - TO MOżE POPROSIć LEKARZA O JEDNA RECEPTę WIęCEJ :oops:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CO MIEśIąC 1 AMPółKA - PLISSSSSSSSSS:lol: Quote
malagos Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Amelka zmieniona nie do poznania :crazyeye: ttossa, masz pw. Quote
irysek Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 zalozcie moze taki watek, szukamy dogomaniakow chorych na cukrzyce, ja mam kolege cukrzyka, moze uda mi sie do niego zadzwoni i wypytac. jaka to ma byc dokladnie insulina? ja mam bere tez niewidoma i z cukrzyca, podaje jej insuline lente wos lub chos. ona kosztuje 33 zl i starczy tez na okolo miesiac 3 tygodnie. probowalyscie podawac jej inna? moze wtereynarz specjalnie wypisuje ta drozsza bo ma na tym korzysc. (jakies umowy z aptekami albo co). napiszcie mi na pw co to za insulina i czy probowalyscie podawac jej jakas tansza. czekam na pw i dzwonie do tego mojego kolegi. Quote
martik b Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Irysek dziękujemy za pomoc..wet na pewno specjalnie nie wypisuje droższej insuliny, bo oni ją ratowali w swojej klinice przez wiele, wiele dni, nie wzięli nic za hotel, za usługę tylko za leki i karmę i jeszcze na część tego rabat dali, w tej klinice sprzedają karmę hills dla cukrzyków dla Amelki po cenach hurtowych i nic na tym nie zarabiają...Amelka dostaje semilente..ja się nie za bardzo znam na tych insulinach ale może warto weta który zajmuje się Amelką spytać o inną tanią insulinę..tossa pewnie zadzwoni do dr Pekowskiej Quote
irysek Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 wlasnie, lekarz mowi ze semi lente podaje sie dwa razy dziennie. ja podaje berze lente tylko raz dziennie, moze jednak warto popytac lekarza czy nie da sie zmienic na ta lente. ona kosztuje o wiele mniej a tez jest dobra. ten poziom cukru jejmierzycie? ja berze mierze i do niedawna dawalam jej 12 jednostek (powinna dostawac 4) a teraz po sterylizacji hormony przestaly ten poziom cukru we krwi zaburzac i dostaje coraz mniejze dawki. teraz jest juz rowno dwa tyg po sterylizacji i dzis podalam jej 8 jednostek insuliny. druga kwestia jest to ze moze warto ja wysterylizowac (macice wraz z jajnikami usunac) chyba ze planujecie potomstwo amelkowe :) czyli pod znakiemzapytania jest ta sterylizacja i zamiana insuliny na lente (wos lub chos). bede sledzila dalsze losy amelki imoze cos od czasu do czasu rada pomoge. w koncu tez mam sunke cukrzyczke :) Quote
martik b Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Dziękujemy za rady :Rose: tossa się pewnie później odezwie co i jak A potomstwo Amelkowe raczej nie jest planowane..tossa i tak ma już 8 psiaków :) Quote
ttossa Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Dziękuję dziewczyny będe kombinować,miło,że na forum jest tyle fajnych kobitek na które można liczyć - pozdrawiam ;) Quote
martik b Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 tossa i co pytałaś się już o tą insulinę weta, jak tam z Amelcią kochaną :) Quote
Recommended Posts