Malibu Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 ttossa. Tak bardzo sie ciesze , że to na Ciebie trafiła Amelka. Quote
martik b Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Nie mogłam wcześniej nic pisać, bo moja "kochana" siostrunia pojechała sobie daleko i zabrała laptopa ze sobą pozbawiając mnie kontaktu ze światem:mad: ..no ale już dzisiaj jest ok :) A więc wrażenia z wizyty u Amelki: CUDOWNIE..U TOSSY JEST RAJ NA ZIEMI DLA ZWIERZĄTEK..myślę, że wobi podzieli moje zdanie :) Amcia wygląda wspaniale, jest grubiutka, chodzi krok w krok za swoją Panią, przeciska się między wielgachne do niej tosy jak wąż, dzielnie broni domku poszczekując na różne hałasy na podwórku, trafia bezbłędnie do miski :) .. nawet wzroku do tego nie potrzebuje ;) no cudownie :loveu: ..lepiej nie mogła trafić.. Piękne miejsce, kochający zwierzęta dom..tyle ich tam jest..pieski, papuga, rybki..tossa..ja się zakochałam w tym miejscu..w domu to nawet 1 psa mi nie pozwalają mieć..zwariować można :cry: ..nie chcesz mnie zaadoptować jak Amelkę :cool3: ..nie będę sprawiać kłopotu, zrobię wszystko przy zwierzątkach, a mała jestem :p mogę na łóżku spać w tym psim pokoju z tosami, kocyk sobie tylko wezmę ..jeść nie jem dużo..poza tym jestem wege a tam dookoła tyle zieleni, przyrody, zjem więc jagody z lasu lub maliny czy jabłka z drzewa :fadein: ..przygarnij kropka proszę :mdrmed: A tak poza tym Ciotki :mad: ..czemu nikt do Amelki nie zagląda??? Za chwilę wstawię zdjęcia z wizyty... Quote
martik b Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Idę do Panci po buziaczka :loveu: Och..jak ja lubię pieszczoty... pieszczot ciąg dalszy... Ta moja Pani to mi dogadza :loveu: Sama Amelka nie może mieć dobrze..przyszedł zazdrośnik.. Amelka i Bandzior :loveu: Tossa..dziękuję, że Amelka znalazła u Was miłość i takie szczęście :Rose: ..po prostu :iloveyou: !!! Quote
Estera Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Cudo :loveu: Tyj Amelko tyj! Ja teraz też mam u siebie chudzinę na tymczasie, z tym, że Miluś wygląda tak jak Amelka obecnie ;) A w prównaniu z moim osobistym niedzwiedziem to chuchro takie.... :cool3: Quote
martik b Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Holooooooooooo!!!!!!!!!!!!! a gdzie moja relacja a gdzie moje zdjęcia z wizyty, gdzie wszystkie posty, które dzisiaj napisałam, chyba się zabiję, wszystko zniknęło dlaczego :cry: :angryy: Quote
martik b Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Hmmm :confused: przed chwilką patrzę i nie mam moich postów, teraz patrzę i są :eek: ja już nic nie wiem co mi się z tym kompem dzisiaj dzieje :shake: Quote
martik b Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Estera napisał(a):Cudo :loveu: Tyj Amelko tyj! Ja teraz też mam u siebie chudzinę na tymczasie, z tym, że Miluś wygląda tak jak Amelka obecnie ;) A w prównaniu z moim osobistym niedzwiedziem to chuchro takie.... :cool3: Esterka żałuj, że nie mogłaś jednak z nami jechać, bo Amelka jest cudowna :loveu: a co masz za psiula na tymczasie, jest gdzieś jego wątek.. Quote
Estera Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 martik b napisał(a):Hmmm :confused: przed chwilką patrzę i nie mam moich postów, teraz patrzę i są :eek: ja już nic nie wiem co mi się z tym kompem dzisiaj dzieje :shake:To nie Twój komp. To dogo świruje...posty zniekają po czym się pojawiają... Jak ja pisałam mojego posta widziałam tylko post ttossyze zdjęciami :shake: A co do mojej tymczasówki : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=63412 Quote
martik b Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 solito napisał(a):A jak się mają oczka Amelki? Amelka dostaje na oczęta kropelki..tossa nawet myśli, że może Ona ma jakąś alergię, bo często te oczy mruży lub w ogóle ma zamknięte:roll: Quote
ttossa Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Amelka była 3 dni nad jeziorem na Zlocie Tos , który organizowałam Ama była w pełni zaakceptowana przez nasze psy i cudownie sie zachowywała - pozdrowienia Quote
ttossa Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 i jak sie podoba zadeczek Amci? Jest w co poklepać i nie bac sie ze się psina połamie :multi: Quote
martik b Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 No proszę Amelko, Tobie się trafiło..wycieczki, podróże, jeziora..ale masz dobrze :loveu: Quote
Edyta_D_R Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 martik b napisał(a):No proszę Amelko, Tobie się trafiło..wycieczki, podróże, jeziora..ale masz dobrze :loveu: Amelka rzeczywiscie wyglada coraz lepiej , tak trzymac, naprawde miala szczescie, ze trafila na Was. A jak z jej dawkami insuliny? Quote
wobie Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 no nie gdzie jest moja wcześniejsza wiadomość :angryy: co z tym dogo?! cholewka pisałam a tu nic nie ma!!! puk puk niech ktoś wkoncu to dogo naprawi!!! Quote
wobie Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Więc pisze cholewka jeszcze raz. Przepraszam dziewczyny ttossa i martik b że dopiero teraz się odzywam ale był długggiii weekend i musiałam go wykorzystać wkońcu wolne od pracy. Co prawda nie udało mi się go wykorzystać tak jak chciałam tzn. w górach ale nie ważne odpoczełam :) W domku tttossy było super nie znałam wcześniej takiej osoby kochanej jak ttossa-miłość do piesków :loveu: .Ja też chce w przyszłości mieć taki domek pełen piesków ile tam jest piesków do drapania, przytulania i kochania!!! Amelka naprawdę nie mogła znaleść lepszej pańci ma wszystko o czym nie jeden piesek może pomarzyć :loveu: miłość rodziny, wsparcia od rodziny oczywiście też tej rodziny psiej a oni o nią szczególnie dbają i traktują jak swojego członka rodziny. Najbardziej podobało mi się powitanie jak wszystkie psiaki przyszły nasz przywitać, wylizały nas oj nie pamiętam kiedy ostatnio tak dokładnie zostałam umyta przez psiaki ;) wystarczyły dwa, trzy lizniencia toss i twarz była już czysta hehehe. Kochane psiaki :loveu: Myślę sobie że operacja na oczka nie była by je potrzebna ponieważ Amelka wie gdzie jest jej najważniejsza pani zna już wszystkie konty w domku i ma wszystko o czym może sobie wymarzyć oczywiście oprócz jedzonka bo niestety nie wszystko jej wolno jeść ale właśnie jaki z niej łakomczuszek ;) a czasem wystarczy głos pańci i Amelka szybciukto jest koło pani ;) Ttossa gratuluje nowego przybysza!! jest słodka!!! Ttossa jak poszło toską na zawodach? Ale Amelka przeżyła przygodę z toskami nad jeziorkiem hehe, wiecie co ja bym chciała być pieskiem ale tylko i wyłącznie w domu ttossy!!! Quote
wobie Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 To zdjęcie powyżej podoba mi się najbardziej. Pańcia drap drap ja chce czułości!!!! tak mi dobrze tak mi rób!!! I właśnie tak Ameka nie odstepuje swojej pańci ani na krok. Nie rozumiem teraz dogo działa?! Quote
ttossa Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 :-( mam spory problem :shake: Amelka ma total łupież :crazyeye: wiem,ze maiła go i na poczatku ale myslałam ,ze to od niedozywienia a tu coaz lepiej wyglada a łupiz coraz wiekszy !!!!!!!!! Może ktoś mi cos poradzi - boje sie o mije pozostałe psy :roll: Quote
Estera Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 ttossa- mój kot jak ma łupież to zazwyczaj to wina karmy... Jak zmienię na karmę która mu odpowiada i jest dobrze przyswajalna łupież znika... Jeśli to łupież od karmy to nie masz co się przejmować- on nie zaraża ;) Quote
Estera Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 A poradzić jedyne co mogę, to zmianę karmy, ale wiem, że u Amelki to raczej niewykonalne...Chyba musisz się poradzić weta :( Quote
Malibu Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 [quote name='ttossa']:-( mam spory problem :shake: Amelka ma total łupież :crazyeye: wiem,ze maiła go i na poczatku ale myslałam ,ze to od niedozywienia a tu coaz lepiej wyglada a łupiz coraz wiekszy !!!!!!!!! Może ktoś mi cos poradzi - boje sie o mije pozostałe psy :roll: Zaproponuje Ci prosty sposób ,na miedzy innymia takie problemy. To nie jest mój wymysł, to Poleca dr.Dembele ogromny autorytet w dziedzinie dermatologii. Zamów w kazdej lecznicy weterynaryjnej płyn Manusan 500 ml. Plastikowa butelka. pojemność 500 ml. Koszt ok 20-30 zł. ( napisane jest , że Płyn, zel Manusan jest srodkiem do dezyfukcyjnego i chirurgicznego mycia rak. Kolor różowy). Trzeba zrobić mieszanke w przegotowna woda ok. 1/3 , ew. 1/4 o konsystencji szamponu, nastepnie w pierwszym okresie kapać psa 2-3 razy w tygodniu, ok. 2-3 tygodnie .lyn jest bardzo wydajny. U Dobka powinna 1-2 butelki wystarczyć. Sa to kapiele lecznicze. Zalecane jest dla każedgo psa w przypadku wrażliwości skórnej np. alergii , oraz dla poprawienia wygladku, estetyki włosa zwierzecia. Naprawde warto. sprawdzone i działa. Quote
tossaa Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Malibu - obiecuje ze spróbuję - dzięki Estera i Malibu , miło widziec ,ze ktoś czyta jeszcze o Amelce dodam,ze dziewczyna jest juz super, nawet zapedza sie i biega po działce - choc czasami wpada na to i owo - ale po kanapach - juz wszystkich lezakuje ukradkiem i dopomina sie pieszczot - wie ze mam szczeniaczka na kolanach i koniecznie chce byc tez zauważona :evil_lol: Quote
wobie Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 no tak Amelka jest zazdrosna że małej wszystko wolno, kolanka pieszczoty no i wszyscy się nią zajmują a nie Amelką :loveu: ttossa wklej zdjecia małej kruszynki :) Quote
tossaa Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 hej kochana a na moja stronkę zapraszam i do galerii, mała Daria ma juz sporozdjęc Quote
Recommended Posts