Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mogłam wcześniej nic pisać, bo moja "kochana" siostrunia pojechała sobie daleko i zabrała laptopa ze sobą pozbawiając mnie kontaktu ze światem:mad: ..no ale już dzisiaj jest ok :)
A więc wrażenia z wizyty u Amelki: CUDOWNIE..U TOSSY JEST RAJ NA ZIEMI DLA ZWIERZĄTEK..myślę, że wobi podzieli moje zdanie :)
Amcia wygląda wspaniale, jest grubiutka, chodzi krok w krok za swoją Panią, przeciska się między wielgachne do niej tosy jak wąż, dzielnie broni domku poszczekując na różne hałasy na podwórku, trafia bezbłędnie do miski :) .. nawet wzroku do tego nie potrzebuje ;) no cudownie :loveu: ..lepiej nie mogła trafić..
Piękne miejsce, kochający zwierzęta dom..tyle ich tam jest..pieski, papuga, rybki..tossa..ja się zakochałam w tym miejscu..w domu to nawet 1 psa mi nie pozwalają mieć..zwariować można :cry: ..nie chcesz mnie zaadoptować jak Amelkę :cool3: ..nie będę sprawiać kłopotu, zrobię wszystko przy zwierzątkach, a mała jestem :p mogę na łóżku spać w tym psim pokoju z tosami, kocyk sobie tylko wezmę ..jeść nie jem dużo..poza tym jestem wege a tam dookoła tyle zieleni, przyrody, zjem więc jagody z lasu lub maliny czy jabłka z drzewa :fadein: ..przygarnij kropka proszę :mdrmed:

A tak poza tym Ciotki :mad: ..czemu nikt do Amelki nie zagląda???

Za chwilę wstawię zdjęcia z wizyty...

Posted

Idę do Panci po buziaczka :loveu:

Och..jak ja lubię pieszczoty...

pieszczot ciąg dalszy...

Ta moja Pani to mi dogadza :loveu:

Sama Amelka nie może mieć dobrze..przyszedł zazdrośnik..

Amelka i Bandzior :loveu:

Tossa..dziękuję, że Amelka znalazła u Was miłość i takie szczęście :Rose: ..po prostu :iloveyou: !!!

Posted

Cudo :loveu:
Tyj Amelko tyj!
Ja teraz też mam u siebie chudzinę na tymczasie, z tym, że Miluś wygląda tak jak Amelka obecnie ;) A w prównaniu z moim osobistym niedzwiedziem to chuchro takie.... :cool3:

Posted

Holooooooooooo!!!!!!!!!!!!!
a gdzie moja relacja a gdzie moje zdjęcia z wizyty, gdzie wszystkie posty, które dzisiaj napisałam, chyba się zabiję, wszystko zniknęło dlaczego :cry: :angryy:

Posted

Estera napisał(a):
Cudo :loveu:
Tyj Amelko tyj!
Ja teraz też mam u siebie chudzinę na tymczasie, z tym, że Miluś wygląda tak jak Amelka obecnie ;) A w prównaniu z moim osobistym niedzwiedziem to chuchro takie.... :cool3:

Esterka żałuj, że nie mogłaś jednak z nami jechać, bo Amelka jest cudowna :loveu: a co masz za psiula na tymczasie, jest gdzieś jego wątek..

Posted

martik b napisał(a):
Hmmm :confused: przed chwilką patrzę i nie mam moich postów, teraz patrzę i są :eek: ja już nic nie wiem co mi się z tym kompem dzisiaj dzieje :shake:
To nie Twój komp. To dogo świruje...posty zniekają po czym się pojawiają... Jak ja pisałam mojego posta widziałam tylko post ttossyze zdjęciami :shake:
A co do mojej tymczasówki : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=63412

Posted

solito napisał(a):
A jak się mają oczka Amelki?

Amelka dostaje na oczęta kropelki..tossa nawet myśli, że może Ona ma jakąś alergię, bo często te oczy mruży lub w ogóle ma zamknięte:roll:

Posted

Amelka była 3 dni nad jeziorem na Zlocie Tos , który organizowałam

Ama była w pełni zaakceptowana przez nasze psy i cudownie sie zachowywała - pozdrowienia

Posted

martik b napisał(a):
No proszę Amelko, Tobie się trafiło..wycieczki, podróże, jeziora..ale masz dobrze :loveu:

Amelka rzeczywiscie wyglada coraz lepiej , tak trzymac, naprawde miala szczescie, ze trafila na Was. A jak z jej dawkami insuliny?

Posted

no nie gdzie jest moja wcześniejsza wiadomość :angryy: co z tym dogo?! cholewka pisałam a tu nic nie ma!!! puk puk niech ktoś wkoncu to dogo naprawi!!!

Posted

Więc pisze cholewka jeszcze raz.
Przepraszam dziewczyny ttossa i martik b że dopiero teraz się odzywam ale był długggiii weekend i musiałam go wykorzystać wkońcu wolne od pracy. Co prawda nie udało mi się go wykorzystać tak jak chciałam tzn. w górach ale nie ważne odpoczełam :)
W domku tttossy było super nie znałam wcześniej takiej osoby kochanej jak ttossa-miłość do piesków :loveu: .Ja też chce w przyszłości mieć taki domek pełen piesków ile tam jest piesków do drapania, przytulania i kochania!!!
Amelka naprawdę nie mogła znaleść lepszej pańci ma wszystko o czym nie jeden piesek może pomarzyć :loveu: miłość rodziny, wsparcia od rodziny oczywiście też tej rodziny psiej a oni o nią szczególnie dbają i traktują jak swojego członka rodziny. Najbardziej podobało mi się powitanie jak wszystkie psiaki przyszły nasz przywitać, wylizały nas oj nie pamiętam kiedy ostatnio tak dokładnie zostałam umyta przez psiaki ;) wystarczyły dwa, trzy lizniencia toss i twarz była już czysta hehehe. Kochane psiaki :loveu:
Myślę sobie że operacja na oczka nie była by je potrzebna ponieważ Amelka wie gdzie jest jej najważniejsza pani zna już wszystkie konty w domku i ma wszystko o czym może sobie wymarzyć oczywiście oprócz jedzonka bo niestety nie wszystko jej wolno jeść ale właśnie jaki z niej łakomczuszek ;) a czasem wystarczy głos pańci i Amelka szybciukto jest koło pani ;)
Ttossa gratuluje nowego przybysza!! jest słodka!!!
Ttossa jak poszło toską na zawodach?
Ale Amelka przeżyła przygodę z toskami nad jeziorkiem hehe, wiecie co ja bym chciała być pieskiem ale tylko i wyłącznie w domu ttossy!!!

Posted

To zdjęcie powyżej podoba mi się najbardziej. Pańcia drap drap ja chce czułości!!!! tak mi dobrze tak mi rób!!! I właśnie tak Ameka nie odstepuje swojej pańci ani na krok.

Nie rozumiem teraz dogo działa?!

Posted

:-( mam spory problem :shake: Amelka ma total łupież :crazyeye:

wiem,ze maiła go i na poczatku ale myslałam ,ze to od niedozywienia a tu coaz lepiej wyglada a łupiz coraz wiekszy !!!!!!!!!

Może ktoś mi cos poradzi - boje sie o mije pozostałe psy :roll:

Posted

ttossa- mój kot jak ma łupież to zazwyczaj to wina karmy... Jak zmienię na karmę która mu odpowiada i jest dobrze przyswajalna łupież znika... Jeśli to łupież od karmy to nie masz co się przejmować- on nie zaraża ;)

Posted

[quote name='ttossa']:-( mam spory problem :shake: Amelka ma total łupież :crazyeye:

wiem,ze maiła go i na poczatku ale myslałam ,ze to od niedozywienia a tu coaz lepiej wyglada a łupiz coraz wiekszy !!!!!!!!!

Może ktoś mi cos poradzi - boje sie o mije pozostałe psy :roll:

Zaproponuje Ci prosty sposób ,na miedzy innymia takie problemy.
To nie jest mój wymysł, to Poleca dr.Dembele ogromny autorytet w dziedzinie dermatologii.

Zamów w kazdej lecznicy weterynaryjnej płyn Manusan 500 ml. Plastikowa butelka. pojemność 500 ml. Koszt ok 20-30 zł.
( napisane jest , że Płyn, zel Manusan jest srodkiem do dezyfukcyjnego i chirurgicznego mycia rak. Kolor różowy).

Trzeba zrobić mieszanke w przegotowna woda ok. 1/3 , ew. 1/4 o konsystencji szamponu, nastepnie w pierwszym okresie kapać psa 2-3 razy w tygodniu, ok. 2-3 tygodnie .lyn jest bardzo wydajny. U Dobka powinna 1-2 butelki wystarczyć. Sa to kapiele lecznicze.

Zalecane jest dla każedgo psa w przypadku wrażliwości skórnej np. alergii , oraz dla poprawienia wygladku, estetyki włosa zwierzecia.

Naprawde warto. sprawdzone i działa.

Posted

Malibu - obiecuje ze spróbuję - dzięki Estera i Malibu , miło widziec ,ze ktoś czyta jeszcze o Amelce

dodam,ze dziewczyna jest juz super, nawet zapedza sie i biega po działce - choc czasami wpada na to i owo - ale po kanapach - juz wszystkich lezakuje ukradkiem i dopomina sie pieszczot - wie ze mam szczeniaczka na kolanach i koniecznie chce byc tez zauważona :evil_lol:

Posted

no tak Amelka jest zazdrosna że małej wszystko wolno, kolanka pieszczoty no i wszyscy się nią zajmują a nie Amelką :loveu: ttossa wklej zdjecia małej kruszynki :)