wobie Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 ttossa ja już widzę różnicę po tym jak ja widziałam jeszcze w Korze teraz Amelka nam piękniej a to dzięki Tobie!!! Buziaki Quote
tossaa Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Malibu - dok ladnie tak jest jak mowisz- rano jak wstajemy to badamy siusiu i czytam pasek!!! Daję jej jeść bo wstajemy bardzo wczesnie - 5-6 rano a insuline ma na 8 rano i po niej 2 godz. pózniej - 2 karmienie Tak rano ma zawsze wyzsze stezenie cukru :cool3: zgadza się i dostaje 5 kresek a na wieczór 4 ale ja tez tak mysle ze dobrze jest dac jej równo po 4 i zobaczyć jak to bedzie tolerowane. Sunia spi srednio - nic wiecej jak pozostałe spiochy a pije rzeczywiscie duzo:crazyeye: i siura dużo ... ale widze ,ze naprawde lepiej wyglada- ma lśniącą sierść i jest jakby aktywniejsza- buszuje po szawkach, wspina sie przednimi łapami na stół w poszukiwaniu jedzenia- ale czoraj jeden posiłek dostała naprawde wiekszy- i powiem szczerze- po godzinie wcale nie cciała juz chrupek. Wieczorem dałam jej odrobine aby jej nie przeciązac ale widac było po brzuszku ,ze jest najedzona :multi: ona ma duzo ruchu i spaceruje sporo,juz zna droge do drzwi do ogrodu i w domu i z zewnątrz i radzi sobie coraz lepiej :kiss_2: Quote
jayo_juniorka Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 w dniu jej wzięcia do lecznicy mama mówiła mi o jej wyglądzie,że była chuda do kości i wystawały jej żebra,ale to co zobaczyłam na tych ślicznych zdjęciach... super psiak,naprawę przytyła(no bądźmy szczerzy przytyla nie dużo,ale wystarczająco)... ;) Quote
ttossa Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Kochane dziewczyny - Amekla waży 16 kg :megagrin: a więc u mnie po 2.5 dnia przytyła 0,5 kg :multi: i ma śliczną LśNIąCą SIERść :lol: Quote
daga_27 Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Brawo Ttossa!! chwala Ci kobieto za to co zrobilas dla tej dziewczynki!!:loveu: Lepiej dziewuszka trafic nie mogla! Quote
jayo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Amelka cudnie wyglada :loveu: :loveu: :loveu: Widac, ze czuje sie bezpiecznie :-) Tossa, wyslalas mi faksem te wyniki? Nic nie przyszlo :( Malibu - Lara skierowala mnie do prof Lechowskiego, ktory jest specjalista od cukrzycy. Czy to o nim wspominalas, ze warto sie z nim skonsultowac? Oczka zbadamy, jak Amelka bedzie w lepszej formie, zeby przyjechac do Wawy do dr Garncarza - mozna by w trakcie jednego zabiegu zrobic oko i sterylke - tak robilismy z innym psiakiem, zeby nie narazac na dwie narkozy. Lara, czy ta karma od Ciebie to ten Light Special, o ktorym mowa? Quote
wobie Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 :laola: brawo dla ttossy i Amelki i tak trzymać!!! Quote
ttossa Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Jayo nie wysłałam bo juz nie mogłam ale rano to zrobię. A to dowód ,ze Amelka ma śliczną sierść :razz: i wcale nie byłam kąpana a tak lsnię a widzicie tę dupkę- jakieś mięśnie sie pojawiają :multi: a tak lubię lezeć przy pani foteliku jak ona do was stuka na laptopiku o mnie i jak cioteczki jak moja dupka? a to hiciorrrr, Amela zaczyna byc psem kanapowym - i jak myslicie ze to mój pomysł to sie grubooooo mylicie - nie wiem kiedy odkryła ze sa KANAPY I FOTELE :eviltong: Quote
martik b Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 ttossa napisał(a): a to hiciorrrr, Amela zaczyna byc psem kanapowym - i jak myslicie ze to mój pomysł to sie grubooooo mylicie - nie wiem kiedy odkryła ze sa KANAPY I FOTELE :eviltong: A to się cwanior mały wygodny robi :evil_lol: ..no ale bardzo dobrze :eviltong: ..zobaczymy co za parę dni wymyśli Quote
jayo Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Amelka wciaz potrzebuje wsparcia finansowego - jutro musze zaplacic za leczenie w klinice... Nie wiecie czy cos wplynelo na AFN? Klinika nas bardzo ladnie poraktowala - placimy tylko za leki i zabiegi!!!! Pani doktor nie policzyla nic za pobyt w szpitaliku. Koszt na dzis: 490zl Trzeba jeszcze wziac pod uwage koszty leczenia dalszego - Tossa sama nie udzwignie na poczatek duzych wydatkow na leki (insulina, paski) i karme specjalistyczna.. to chyba najdrozsze. AFN nam podaruje Amelce worek karmy - na pewno na jakis czas wystarczy. Czeka nas jeszcze sterylizacja - pilna i wazna jak tylko sunia troche sie wzmocni - potem wizyta u okulisty i leczenie oczek. Kazdy grosz sie liczy .. Quote
ttossa Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Ja leki kupię tyle naprawde moge - proszę tylko o karmę - zostało mi pół worka - 2,5 kg to jest na 5 dni :crazyeye::shake::crazyeye: Quote
aisaK Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Mój kuzyn chce zrobic wyciskacz łez. Szukam więc takich fotek!!!Proszę o zgodę na to zdjęcie i proszę o wysłanie mi na meila: ktara@poczta.onet.pl Będzie nam to potrzebne na zdobywanie kasy na ratowanie dobermanów...Dziekuję!!! POMÓŻCIE!!! Quote
wobie Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 ttossa a czy ta karma musi być jakiś konkretnej firmy? dziś pytałam się w Przychodni Weterynaryjnej o karmę i kwota mnie troche ścieła z nóg 260,00zł za 14kg firmy HILS choć nie wiem czy to dobra cena jeśli chodzi o karmy tego typu. Pan doktor poweidział że taki worek starczy dla niej na miesiąc. Boż.... ale koszty ma ttossa dlatego Proszę o wsparcie finansowe dla ttossy!!! Quote
Aga_Mazury Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 ttossa napisał(a):Ja leki kupię tyle naprawde moge - proszę tylko o karmę - zostało mi pół worka - 2,5 kg to jest na 5 dni :crazyeye::shake::crazyeye: Bardzo proszę o nazwę karmy jaką potrzebuje Amelka...(najlepiej gdyby można ją było dostać na krakvet bo jesteśmy tam klientem)...i adres do wysyłki karmy (na priw)...zaraz się zrobi zamówienie i będzie na pojutrze pewnie... lub no nie wiem...kupcie u siebie tą karmę a weźcie fakturę przelewowową na AFN, lub jesli macie założyć pieniądze jeśli konieczna jest faktura gotówkowa... jak pasuje Quote
ttossa Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 karma u mnie jest po cenie super hurtowej - podobno- 80pln/5 kg zapewne jak wieksza paczka to i lepiej sie opłaca - mysle ze 12,5 kg to moze byc ok 180pln PRESCRIPTION DIET- W/D Canine - Hillsa oczywiście Quote
Malibu Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Tak. Konsultacja u dr.Lechowskiego, a zaćme miała zdejmowana u dr. Garncarza. Tych dwóch lekarzy to prawdziwe autorytety w swojej dziedzinie. Quote
Edyta_D_R Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Malibu napisał(a):Tak. Konsultacja u dr.Lechowskiego, a zaćme miała zdejmowana u dr. Garncarza. Tych dwóch lekarzy to prawdziwe autorytety w swojej dziedzinie. Ja również polecam dr Garncarza, niestety nie moge pomoc finansowo, moj pies tez ma cukrzyce, w tej chwili nie widzi takze juz na oczka- stad wiem , ze koszt operacji oczu ( ktora nie jest powiedziane , ze skonczy sie powodzeniem , ajesli tak to pies bedzie widzial z odleglosci metra) to ok 1800zl.Byc moze dr . Garncarz, zrobi jakis wyjatek , bo wiem ze chetnie pomaga w leczeniu bezdomnych zwierzat- takze jesli operacja - to byc moze opusci cene. Koszt insiliny i karmy dla psa tez nie jest maly- konieczna jest trafna daignoza cukrzycowa- aby ustalic optymalna dawke insuliny dla ps a- bo jak za duza to pies jest senny- wogole nieodpowiednie dawkowanie moze doprowadzic do spiaczki cukrzycowej- i smierci. Moj piesek- ma juz 14 lat- chorobe wykrylismy w lipcu, we wrzesniu juz nie widzial, na szczescie teraz przyzwyczail sie , i radzi sobie dosc niezle- pomimo tego ze nie widzi, ale pieskowi ktory nie widzi( mam na mysli Amelke) jak wiecie trudno znalezc dom. tzrymam kciuki.Mocno. Quote
Malibu Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Edyta D R. Tak koszt opercji obydwu oczu to 1800,00 zł. Nie ma na to żadnej gearancji , że pies bedzie widziała/ła. Mojej Demolce sie udało. Na jedno oczko widzi całkiem nieżle, na drugie bardzo ,bardzo słabo. Quote
jayo_juniorka Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 niewiele z tego zrozumialam,ale wiem ąe Amelcia potrzebuje pomocy,ponieważ ma cukrzyce i grozi jej oślepnięcie(mam nadzieję,że się myle).Bardzo mi przykro z jej powodu... Quote
ttossa Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Edytko i jayo junior- Amekla nie widzi - poza cieniem- jasne - nie widzi nic- z daleka cos tam ale blisko wcale- uderza głową o przedmioty - syn używajac czarnego humoru mówi ,ze jej AFN powinien kask kolarski zakupic - bo guzy bedzie miała stale. Edytko- Amelka ma juz dom - i chocby nie wiem co :placz: jej sie działo nie oddamy jej nikomu . Dla niej chyba wazniejsza jest sterylka bo z tymi oczkami to az boje sie mysleć :crazyeye:,powiem wam tylko ,ze mała adoptuje sie super - wypuszcza sie na samodzielne spacery - poszczekuje z moimi pozostałymi psiakmi , a teraz trąca moja reke abym nie klepała w klawature a ją głaskała. :razz: Quote
ttossa Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 TAAK WYGLąDA PINCZER śREDNI - I TAK MA WYGLADAC AMELKA -no małe co nieco nieco inaczejjjj. :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou: a to dla tych co pomogli i pomagaja i chcą pomóc ! dla takiego widoku warto - WARTO-:multi: CHOć JAKO PIES KANAPOWY hm...cos muszę na to zaradzić :evil_lol: Quote
martik b Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 jayo napisał(a):Amelka wciaz potrzebuje wsparcia finansowego - jutro musze zaplacic za leczenie w klinice... Nie wiecie czy cos wplynelo na AFN? Koszt na dzis: 490zl Kazdy grosz sie liczy .. :placz::placz::placz: Jayo wpłynęło.. zajrzałam dzisiaj na wątek Afn i wpłynęło ale tylko ode mnie, niestety niedużo, bo tylko 50 zł :-( wpłacała też wobie i klementynkaa ale chyba jeszcze nie doszło, bo jak patrzyłam to tylko była 1 wpłata na Amelcie..ja jeszcze się wtedy postaram coś wpłacić ale to i tak za parę dni wtedy dojdzie.. POMOCY!!!!!!PROSIMY CHOCIAŻ DROBNE WPŁATY:modla:, BO 490 ZŁ TO NIE JEST MAŁA SUMA :mdleje:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Klementynkaa Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 kurczę jeszcze nie doszło? kolejny raz na AFN tak długo idzie moja kaska :( Quote
martik b Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Klementynkaa napisał(a):kurczę jeszcze nie doszło? kolejny raz na AFN tak długo idzie moja kaska :( Klementynkaa to sprawdź może, ja widziałam tylko jedną wpłatę..chyba, że ślepa jestem:oops: ..Ty jakoś chyba po mnie wpłacałaś więc może juto dojdzie Quote
Recommended Posts