Nutusia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Rany gościa - co za impas... Ja nie mam jak pomóc. Mogłabym go zamknąć w łazience, ale podejrzewam, że wtedy drzwi by się nie ostały, bo jak to tak można odciąć pieski od nowej zabaweczki... Jesteśmy poza domem 11 godzin, w domu zamkniętych 6 psów :( Durnowaty czas teraz - każdy myśli o świętach, prezentach, choince i karpiu, a nie o tym, że pieski na domy czekają :( Quote
obraczus87 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 WIdzę, że wcięło mój wczorajszy post... Pytałam, ale niestety nie mam zgody na wzięcie szczyla... :roll: Quote
mestudio Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 No tak, czas dla durnowatych ludzi, którzy dostają amoku świątecznego. Czas dla wybrańców losu, inni niech się martwią sami. obraczus87, Nutusia i parę innych osób - wiem, że nie możecie i znam powody, ale wiem, że są tacy co mogą, ale nie mogą z powodu wygody. W sumie mogłam tego szczyla tam zostawić dla własnej wygody i bez niego nie mam normalności w domu. A to już trzeci raz na dogo jak zostaję ze szczeniakiem bo nie ma kto go zabrać. Dobrze, że tym razem tylko z jednym. Quote
Patmol Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 i dobrze, że jest taki śliczny -bo większa szansa dla niego na dom Quote
__Lara Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='mestudio']No tak, czas dla durnowatych ludzi, którzy dostają amoku świątecznego. Czas dla wybrańców losu, inni niech się martwią sami. obraczus87, Nutusia i parę innych osób - wiem, że nie możecie i znam powody, ale wiem, że są tacy co mogą, ale nie mogą z powodu wygody. W sumie mogłam tego szczyla tam zostawić dla własnej wygody i bez niego nie mam normalności w domu. A to już trzeci raz na dogo jak zostaję ze szczeniakiem bo nie ma kto go zabrać. Dobrze, że tym razem tylko z jednym.[/QUOTE] Skąd ja to znam - też mnie szlag trafia. Sama nie mam jak wziąć szczeniora/kota, etc. na dt, ale ostatnio byłam zmuszona przetrzymywać kota w łazience (mieszkam w kawalerce, mam 2 króliki i psa) - na szczęście obyło się bez większych akcji. Tylko dlatego, że osoby, które mają mieszkania 3 pokojowe albo domy i nie mają żadnych zwierząt nie mają zgody innych członków rodziny.... a dla mnie to jest bardzo wygodne wytłumaczenie...Potem słyszę, że kim to ja nie jestem, że zwierzętom pomagam - a czy to nie są bracia mniejsi, ktorym też się pomoc należy? To chyba normalne, że pomaga się słabszemu? Dla niektórych to jest jakiś Mont Everest... To prawda z tym amokiem, ludzie w to wsiąkli jakby już święta były, zapominając w ogóle, że jest czas adwentu... ale po co o tym pamiętać, to takie nieatrakcyjne, jeszcze martwić się jakimiś bezpańskimi psami... Quote
Elza22 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Ziutka jestem niestety nie mogę pomóc.Maż w życiu nie zgodzi się na trzy psy. Quote
Ziutka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Elza22']Ziutka jestem niestety nie mogę pomóc.Maż w życiu nie zgodzi się na trzy psy.[/QUOTE] Tak myślałam...ale wiesz, zapytać nie zaszkodzi, już wszędzie pisze pw i nic :( Dzięki, ze zajrzałaś :) Quote
Patmol Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 mnie Młoda przynosiła do mieszkania kolejne koty chociaż zdecydowanie jej mówiłam, ze absolutnie się nie zgadzam na kolejnego kota na DT bo dużo łatwiej jest przynieść kolejnego kota w potrzebie niż potem znaleźć mu dom-a domów szukam ja (ostatnio wyadoptowałam dorosłego, burego kota) aż w końcu sama zauważyła (po kilku latach) że naprawdę nie mamy już miejsca, czasu i pieniędzy na kolejnego kota ale i teraz często się zdarza, że ktoś jej mówi, kto ma jednego kota albo wcale - [I]ja nie mogę wziąć kota, bo moja mama/ mój mąż/ojciec się nie zgadza absolutnie[/I] - niech Twoja mama weźmie -ona już i tak ma kilka kotów na DT Quote
mestudio Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 Proszę aby ktoś kto ma mniej obowiązków niż ja i możliwość odizolowania psa zabrał go. Mam dość, nie da się wytłumaczyć rocznemu dziecku, że jak znajdzie kupę z robakami to się jej nie rusza, dla mnie dziecko jest ważniejsze, jeszcze mi brakuje aby się jakimiś robalami zaraziło. Mam za dużo psów - jeden z z tymczasów wrócił, nie mogę mieć w domu szczeniaka. Nie mam jak się nim zajmować i jestem już zamęczona tym wszystkim. Quote
Macia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Gdyby to było choć trochę bliżej to jakoś by się go u nas wcisnęło. Mamy jednego szczeniaka w domowym hoteliku, który był totalnym dzikusem (żył 2 pierwsze miesiące dziko z matką w jakiejś norze). Na pewno przydałoby mu się towarzystwo, ale odległość jest zabójcza. Quote
Ziutka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Macia']Gdyby to było choć trochę bliżej to jakoś by się go u nas wcisnęło. Mamy jednego szczeniaka w domowym hoteliku, który był totalnym dzikusem (żył 2 pierwsze miesiące dziko z matką w jakiejś norze). Na pewno przydałoby mu się towarzystwo, ale odległość jest zabójcza.[/QUOTE] Maciu - jak myslisz, jaki koszt transportu by do was był ? Quote
Macia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Ziutka']Maciu - jak myslisz, jaki koszt transportu by do was był ?[/QUOTE] Nie mam pojęcia. Z Kozienic do Wrocławia (tu aktualnie jestem do piątku) jest 370 km. Znalezienie kogoś na tą trasę będzie ciężkie. Już nawet sprawdzałam pociągi, ale mam jedynie do Warszawy. No i został jedynie jutrzejszy dzień (pomijając to, że mam zajęcia). Później wracam do Leszna i będę tam do poniedziałku. Masakra. Quote
mestudio Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 Dziewczyny miłe, nie pozwolę zmarnować kasy na podróże, przyda się na inne cele. Może ktoś z Wa-wy się zgłosi. Quote
Ellig Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='mestudio']już zrobiłam [URL]http://www.facebook.com/events/303583656410217/?context=create[/URL] muszę ćwiczyć w końcu[/QUOTE] Musisz zmienic date wydarzenia najelepiej napisac od do, bo juz jest po 3 grudnia i nie mozna go udostepniac. Quote
Ziutka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Zadzwonie zaraz do PatiC czy nie jedzie do Wrocka... Szukałam na transportowym ale na te dni nie ma :( jest 9-go tranposrt do Wrocka ale Ciebie tam nie ma... Quote
Macia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Normalnie bym przyjechała w niedziele, to nie jest problem, ale mam Dni Otwarte w schronisku i muszę być. Pomyślę. Quote
Ellig Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Macia']Nie mam pojęcia. Z Kozienic do Wrocławia (tu aktualnie jestem do piątku) jest 370 km. Znalezienie kogoś na tą trasę będzie ciężkie. Już nawet sprawdzałam pociągi, ale mam jedynie do Warszawy. No i został jedynie jutrzejszy dzień (pomijając to, że mam zajęcia). Później wracam do Leszna i będę tam do poniedziałku. Masakra.[/QUOTE] To moze pociagiem do Poznania, czy ktos z Poznania moglby odebrac malucha, na watek transportowy trzeba wrzucic info tylko konkretnie.... Quote
Ellig Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Ziutka']Zadzwonie zaraz do PatiC czy nie jedzie do Wrocka... Szukałam na transportowym ale na te dni nie ma :( jest 9-go tranposrt do Wrocka ale Ciebie tam nie ma...[/QUOTE] Moze ktos jezdzi do Poznania... Quote
Ziutka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Zaraz właśnie do Pati będę dzwonić i zobaczymy Quote
Macia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Poznań też wchodzi w grę. Leszno jest pomiędzy Poznaniem, a Wrocławiem więc bez różnicy, ale zależy w który dzień. W piątek lub sobotę na pewno z Poznania będą wracać moje koleżanki. W poniedziałek mogę sama pojechać. Ew. pomyślimy z Anią, bo mamy do odbiory karmę z Poznania. Ale na razie Ania nie wie co ja kombinuję. Quote
mestudio Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 Nie chcę aby ktoś tracił czas i pieniądze na tak daleką podróż, to bez sensu. Quote
Macia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Chyba, że ktoś akurat będzie jechał. Też uważam, że takie przerzucanie psa przez pół kraju często nie ma sensu, ale może akurat się uda. Dzięki takiej akcji mam Rafa :lol: (tylko nie wiem czy to plus :diabloti:). Quote
Ellig Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [url]https://www.facebook.com/groups/transportpsowikotow/?ref=ts&fref=ts[/url] Quote
Ziutka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Pati jedzie dopiero w przyszły weekend do Poznania, więc odpada... Szukam dalej Eluś, nie mam FB więc nie zerknę Quote
Macia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Ziutka']Pati jedzie dopiero w przyszły weekend do Poznania, więc odpada... Szukam dalej Eluś, nie mam FB więc nie zerknę[/QUOTE] Pozostaje to jako wyjście awaryjne gdyby w tym czasie nikt inny się nie znalazł. Choć mam nadzieję, że do tego czasu szczenior już znajdzie DT. Quote
Recommended Posts