Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kopiuję z forum owczarkowego , problem przedstawila jedna z forumowiczek która nie moze sie tu zalogowac . ona chce b.pomóc szczeniakom .
kopiuje jej wypowiedzi :
,, Nie wiem czy można takie ,,ogłoszenia'' zamieszczac tutaj na forum,ale mimo wszystko sa to prawie Onki w potrzebie.

Kiedyś opisywałam,ze roczna suńka mojej koleżanki zaszła w ciąze.. Urodziło sie 7 maluchów i jeszcze kilka nie ma domków które musza znaleźc do końca tego tygodnia(psiaki mają 6 tyg.) Matka mojej koleżanki zagroziła,ze albo pozbedzie sie szczeniaków albo wszystkie wraz z ich matką idą do schronu Ja do tego nie dopuszcze.

Jutro będe miała dokładne informacje jakie piseki zostały + ich zdjecia. Mam nadziej że pomozecie mi znaleźć im dobre domy.

Szczeniaczki jak na swój wiek sa niesamowicie sprawne i szybko sie poruszają, ba one biegają, i to naprawde szybko Wszystkie maluchy sa słodkie i wydaje mi sie że bedą dobre do sportów: urzywają łapek,lubią nosić w pysku, dobrze biegają i są bardzo nastawione na kontakt z człowiekiem.
Wśród maluszków mam swoją ulubiona suńke,która jest chyba z nich wszystkich najlepsza Umie siadac i podawac łapkę(chociaż nie do końca). Ząbki też ma ładne i mocne

Psiaki to typowe kundelki których matka jest w którymś pokoleniu(być może któreś z rodziców było ON) spokrewniona z ONkami-ze względu na maść i puszczek,bo budową to do ONka jej daleko...
Szczeniaki NIE są szczepione i są typowymi kundelkami,takze ja bym sie nie spodziewała ze wyrosną z nich ONki. Jutro porobie maluchą zdjęcia. I bardzo was prosze,żebyście pomogli mi szukac domków dla nich. One nie przezyją w schronie, a ja nie mam możliwosci zabrania ich do siebie.

Pozdrawiam Karolina"

,, Są 2 pieski i 2 suczki do oddania. Szczeniaki nie sa szczepione ani odrobaczane. Szansy na powtórzenie sie tego raczej nie ma. To prosta rodzina której zagroziłam że zadzwonie do TOZu i zabiorą im psy. Na sterylke namawim i być moze sie uda. "

to link do tematu na owczarku
http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=10415&PN=1&TPN=1

kolejny cytat z nr tel.:
,, koleżanka jest już w 100% za sterylką. Teraz pozostało przekonać rodziców Mam też argument że niedługo światowy dzień sterylki zwierząt i bedze taniej... Monikach ja też jestem zdania Mal,ale oni naprawde zrobią krzywde tym szczeniakom. Grr,zebyście wiedziały jakie rodzice podawali sposobu na pozbycie sie szczeniat : matka - do schroniska , ojciec- utopić , dziadek - wyrzucić itd Jak to usłyszałam to myślałam,ze wyjde z siebie: nie dosc ze nie umieją upilnowac suki to jeszcze szczeniki bedą maltretowac. Póki co druga suka jest pryskama spreyem przeciwko cieczce(na ile skutecznym to nie wiem),w najbliższym czasie ma dostać też tabletki zapobiegające rui- i w ich przypadku licze na komplikacje i zatrzymanie ruji już na zawsze lub przynajmniej na dłuższy kres(podobno tak sie zdaża).

Manikach a co ja moge zrobic?! Podejrzewam że jak byłabym starsza i miałbym możliwośc to zafundowałabym im sterylke i po sprawie. A w moim wieku-nic nie jestem w stanie zrobic oprócz znalezienia kluska nowych domów i staraniu o wysterylizowanie obu suk.

Jak by ktoś zanlazł ludzi chetnych na szczeniaki to tutaj jest mój numer telefonu: 661194001 lub numer mojeje koleżanki:668530516 "

to ostatnie zdjecia maluchów

apel Karoliny
,,Błagam was podacie ta informacje dalej. Ci ludzie chcą sobie zostawić najbardziej ONkowego psa z miotu(samaca) mają dwie suki i jestem pewna ze dojdzie do masowego rozmanażania syna z ciotką i matką "

Posted

Sonuś z "owczarka" jest jeszcze bardzo młodziutka i pełna zapału aby pomóc krzywdzonym psiakom.Z racji wieku i braku doświadczenia nie może skutecznie zadziałać.Stąd moja prośba do kochanych i wspaniałych Krakowianek-pomóżcie jej dziewczyny.Świat zyska kolejną dogomaniaczkę.

Dziewczyna prosiła TOZ o pomoc,ale ją spławili.Trzeba jej jakoś pomóc.Chętnie zrobiłabym im drobny kipisz,ale w Krakowie będę dopiero w maju,trochę to za długo dla psiaków.

Posted

czy to sa pieski po tej mamusi co jest na zdieciu??? szukam juz bardzo dlugo na dogo jak najmlodszego onkowatego chlopczyka psiego,znajomi bardzo chca na domek.chcieli wlasnie uratowac jakiegos brzdaca i caly czas cierpliwie czekaja az ja cos znajde.czy macie pieska ???

Posted

Figasia wklejam z forum owczarek.pl - tam jest więcej informacji
To sa 2 pieski - ale jesłi dobrze zrozumiałam jednego z nich właściciele chcą sobie zostawić

3.Pierwszy piesek. Jest dosc duzy(jeden z dwóch największych szczeniaków). Bardzo lubi sie bawic patyczkami

4.Drugi piesek. Też lubi sie bawić. Ale wiecej nic nie moge napisac bo więcej czasu poświecałam suńka

http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=10415&PN=1&TPN=1

Myślę, że ta Sunia to Ich mama.

Wkleiłam Maluchy jeszcze nadwukropek.pl i gumtree.pl

Posted

A no właśnie...szkoda...ale po co sobie będą robić kłopot i wydawac pieniądze, jak wystarczy potem szczniaki utopić czy wywieźć i porzucić np. w lesie i po kłopocie...:angryy:

Posted

No ale kogo mają sterylizować?Przecież psiny wywieżli i porzucili!
Cytuję z Owczarka:
"Dostałam rano smsa od Karoliny z informacją, że wywieźli dorosłe psy, będzie ich szukać i potrzebuje domu do jutra dla szczeniąt - inaczej czeka ich ten sam los?! DT dla dorosłych.... "

Posted

Cały czas obserwuje ten wątek,tylko nie mogłam sie wypowiedziec-problemy z logowaniem.

Co do matki szczeniat,tak to jest ta na zdjeciu. mam nadzieję,ze znajomi będą chcieli szczeniaczka po niej. Póki co znalazł jest jeden facet który chce psiaka do stróżowania,jest z katowić ale ma po psa przyjechać w pon mam nadzieję ze mnie nie wystawi:mad: Żeczywiście jestem młoda, i zbyt wiele nie moge zrobić,bo moim rodzice do psiarzy nie nalezą:-( Wiec mam nadzieję ze mi jakos pomozecie.

Co do dorosłych suń to juz ich nie ma:placz::placz::placz: Byłam w obu wskazanych miejscach,wolałam je,ba darłam sie na całą okolice i nic:placz::-( Mam tylko nadzieję,ze ktoś je przygarną,jutro dzwonie do schronisk i sprawdzę czy tam ich nie ma.

Posted

mch, jesli mozesz to zmien tytul ,na cos w stylu :"Krakow!!! Chca sie pozbyc szczeniakow -dorosle psy juz wywalili !!!!!!!!" nie mam talentu w tym kierunku ale chodzi o tytul ktory "Krzyczy":-(

Posted

Sonuś napisał(a):
Cały czas obserwuje ten wątek,tylko nie mogłam sie wypowiedziec-problemy z logowaniem.

Co do matki szczeniat,tak to jest ta na zdjeciu. mam nadzieję,ze znajomi będą chcieli szczeniaczka po niej. Póki co znalazł jest jeden facet który chce psiaka do stróżowania,jest z katowić ale ma po psa przyjechać w pon mam nadzieję ze mnie nie wystawi:mad: Żeczywiście jestem młoda, i zbyt wiele nie moge zrobić,bo moim rodzice do psiarzy nie nalezą:-( Wiec mam nadzieję ze mi jakos pomozecie.

Co do dorosłych suń to juz ich nie ma:placz::placz::placz: Byłam w obu wskazanych miejscach,wolałam je,ba darłam sie na całą okolice i nic:placz::-( Mam tylko nadzieję,ze ktoś je przygarną,jutro dzwonie do schronisk i sprawdzę czy tam ich nie ma.
kurcze bo ja mieszkam za katowicami,fajnie bybylo jakbysmy sie jakos dogadali,bo ten pan o ktorym piszesz,wzial by dwa psy ja bym jednego odebrala z katowic zaoszczedzilabym na drodze.bylabym bardzo szcesliwa gdyby sie tak udalo to wszystko,bo tak dlugo szukaklam tu w okolicy szczeniorkow onkowatych,ale nie bylo.daj prosze znac.pisalam juz na gg do ciebie.

Posted

Oj to trzymam kciuki!!!!

Wkleję jeszcze wypowiedź z wątku maluchów na gazeta.pl
"
Na poczatku lutego znalazłam w tramwaju w Krakowie 3- miesiecznego mieszańca
prawdopodobnie owczarka niemieckiego z owczarkiem belgijskim. Ponieważ mam juz
kilka kotów i trzy psy postanowiłam znaleźć mu jakiś dobry domek. W tym celu
zamiesciłam ogłoszenie o treści "oddam wilczurka" w DZIENNIKU POLSKIM. Zgłosiło
sie do mnie w ciągu tygodnia około trzydziestu osób. Prawie wszyscy oferowali
bardzo dobre warunki w domkach z ogrodami. W sumie piesio świetnie trafił do
bardzo sympatycznych, odpowiedzialnych ludzi, z którymi mam kontakt. Spróbuj
dać podobne ogłoszenie. Co prawda jest płatne, ale powinien być jakiś odzew.
Oczywiście ze zwierzakiem pojechałam osobiście, zeby wiedzieć w jakich
warunkach bedzie mieszkał, trafił do domu z ogrodem i dużymi terenami
soacerowymi, zajmując miejsce starej suni , której zdjecia zostały mi
pokazane , a która umarła dwa miesiące wcześniej na raka Zycze powodzenia"

i dwukropek.pl
"szkoda ze to tak daleko...u mnie napewno ktos by
pomogl...ale ja jestem z warszawy"

Posted

Czas mamy do jutra,a ja nie zdąże dac ogłoszenia do gazety.

Figasia,jeżeli masz samochód i mozesz po psa przyjechać to nie ma problemu kase sie jakoś zorganizuje:razz:

Posted

mam samochod i pewnie ze moze,ja juz bym jechala ale przeslijcie mi jakies namiary gdzie u kogo sa te szczeniorki,nr tel.to zaraz by sie dzwonilo i ugadalo.chccialbym to zalatwic w tym tygodniu,przed swietami.wiec prosze przeslijcie mi jakies namiary.

Posted

Figasia jeszcze tutaj wstawiam namiary na mnie;) Jak napisałas chcesz pieska,a nie mozecie wziąć suczki. Na pieska sie domek znajdzie a na uczke nikogo nie ma. Zawsze można ja wysterylizowć,pieniądze też by sie na to skąbinowało:cool1:

Mój numer 661194001 , szczeniaki są w ,,wiosce'' Soboniowice pod wieliczką takze na drugim końcu Krakowa. Mój tatus wytłumaczy jak dojechać,tylko wtedy dzwonić po godzinie 18;)

Posted

Dostałam dziś taką wiadomośc w odpowiedzi na ogłoszenie na kupiepsa.pl

"witam,gdzie mozna zobaczyc te sliczne kluchy??poszukuje suczki,ktora ,gdy urosnie bedzie duza.do mieszkania.pozdrawiam."

Sonuś podałam Twój telefon