beta ata Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Blue goni koty? Naprawdę? A u mojej sąsiadki zupełnie nie interesowal sie kotem, moze był zestresowany...Inna sprawa, że tamten kot wiedział (już nie żyje, był stary) jak traktowac psy, nie uciekal, a jesli pies był na tyle głupi, że próbował go atakować, to jednym szybkim ruchem wbijał mu pazury w nos, przyciagał do siebie, syczał i patrzyl takim "tygrysim" wzrokiem :-D Zaden pies nigdy juz nie powtarzał tego błędu ;-) Może Blunio widział, że nawet nie ma co próbować... :-) Quote
Avilia Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Wizyta w Chorzowie się nie odbędzie, bo ludzie zrezygnowali. Co do kotów - nie potrafię odpowiedzieć, to jest taka poza tym śliska sprawa, bo np moja sunia mieszka z 5 kotami i jest super. Ale jak zobaczy je biegające po dworze to je goni :diabloti: A my w Punkcie nie mamy możliwości w żaden sposób sprawdzenia jej reakcji. Delta jest bardzo łagodną sunieczką. Quote
Lobaria Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 I dobrze, że zrezygnowali... Nigdzie Delta nie będzie miała tak dobrze, jak z beta ata i... odwrotnie ;) Quote
Ada44 Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 - w potencjalnym domu mieszka 6 niewychodzących kotów, i pies średniej wielkości, koty są przyzwyczajone do psa więc nie uciekają,,, zobaczymy jak się będzie zachowywać w DT... - ile lat ma Delta???- psiak z którym ewentualnie spędzi resztę swoich dni jest młody ale spokojny, ma 2 lata i dopiero po świętach będzie kastrowany... Quote
Avilia Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 [quote name='Ada44']- w potencjalnym domu mieszka 6 niewychodzących kotów, i pies średniej wielkości, koty są przyzwyczajone do psa więc nie uciekają,,, zobaczymy jak się będzie zachowywać w DT... - ile lat ma Delta???- psiak z którym ewentualnie spędzi resztę swoich dni jest młody ale spokojny, ma 2 lata i dopiero po świętach będzie kastrowany...[/QUOTE] My szacujemy Deltę na 2-3. Ale równie dobrze może mieć i 4-5 lat...Nie więcej. Quote
Ada44 Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 - no to jeszcze młoda piesia, myślę, ze się dogadają... - proszę mi przyslać nr konta to przeleję trochę kaski na sterylkę... Quote
beta ata Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 A własnie, na czyje konto zbieramy na sterylkę? Na fundacyjne? Czy mam podać swoje? (Chyba mi juz wierzycie, że nie upłynnie nielegalnie ;-) , ale ja tam sie wcale nie narzucam, uważam, że lepiej "wygląda" zbieranie na fundację ) Quote
Lobaria Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 [quote name='beta ata']A własnie, na czyje konto zbieramy na sterylkę? Na fundacyjne? Czy mam podać swoje? (Chyba mi juz wierzycie, że nie upłynnie nielegalnie ;-) , ale ja tam sie wcale nie narzucam, uważam, że lepiej "wygląda" zbieranie na fundację )[/QUOTE] Kochane, wstrzymajmy się, poprosimy Skarpetę Sterylkową o pomoc :) Jak któraś z Cioteczek chce i moze wesprzeć Deltę, to karma by się przydała :) Quote
Avilia Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='Lobaria']Kochane, wstrzymajmy się, poprosimy Skarpetę Sterylkową o pomoc :) Jak któraś z Cioteczek chce i moze wesprzeć Deltę, to karma by się przydała :)[/QUOTE] No i szczepienia + odrobaczanie jeszcze nas czeka :) Quote
Avilia Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Zostały 2 dni, pora organizować i dograć transport. Quote
beta ata Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Jasne. Na wątku Spajka Evu pisze, że ona przywiezie psiaki... Quote
Lobaria Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 [quote name='beta ata']Do jutra, Delto! :-)[/QUOTE] Trochę Tobie zazdroszczę... Taka pannica kochana!!! Quote
beta ata Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Ja zawsze sie cieszę, gdy mam poznać nowe psy :-) W psach jest tyle piękna i takiej pierwotnej prawdy... Quote
Lobaria Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 [quote name='beta ata']Ja zawsze sie cieszę, gdy mam poznać nowe psy :-) W psach jest tyle piękna i takiej pierwotnej prawdy... Deltowiszcze - masz w punkcie zieloną noc!!! Daj nadzieję innym Pszczyniakom, że unikną Mysłowic... W punkcie prawie pełno... Quote
beta ata Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Tak, ta bezsilnośc jest trudna, delikatnie mówiąc... Chcialoby sie uratowac wszystkie i wszędzie, ale... Do jutra psinko, od jutra twoje zycie bedzie lepsze, przynajmniej twoje, Spajka i tych, którym sie udalo. Quote
Ada44 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 trzymam kciuki za nowe lepsze życie.... Quote
__Lara Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Ada44']trzymam kciuki za nowe lepsze życie....[/QUOTE] Ja również :) Quote
Avilia Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Pojechali. Dałam Delcie na drogę książeczkę i tabletki na odrobaczenie - można jej podać nawet już dziś. Potem wiadomo szczepienia no i odpchlić ją też trzeba, bo bankowo pchły po niej skaczą. Czekamy na wieści! Quote
ewu Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Avilia']Pojechali. Dałam Delcie na drogę książeczkę i tabletki na odrobaczenie - można jej podać nawet już dziś. Potem wiadomo szczepienia no i odpchlić ją też trzeba, bo bankowo pchły po niej skaczą. Czekamy na wieści![/QUOTE] Przekazałam psiaki Beatce i Jej Mężowi. Delta bardzo wymiotowała w czasie jazdy i niestety nie zrobiłam fotek bo ręce miałam delikatnie mówiąc lepkie.... Spajkuś bardzo wrażliwy, drżał ze strachu ale mizianie na kolanach pomogło:) Quote
Tofikowa Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 to będą ich najpiekniejsze święta:loveu: Quote
Lobaria Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='ewu']Przekazałam psiaki Beatce i Jej Mężowi. Delta bardzo wymiotowała w czasie jazdy i niestety nie zrobiłam fotek bo ręce miałam delikatnie mówiąc lepkie.... Spajkuś bardzo wrażliwy, drżał ze strachu ale mizianie na kolanach pomogło:) Biedna Delcia... ale chyba już nie miała czym rzygać w wozie beta ata, bo takich wieści nie miałam... Quote
ewu Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Lobaria']Biedna Delcia... ale chyba już nie miała czym rzygać w wozie beta ata, bo takich wieści nie miałam... Delta bardzo dużo zjadła przed wyjazdem, chyba pracownicy punktu tak nakarmili dziewczynkę:) Quote
Recommended Posts