Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Blue goni koty? Naprawdę? A u mojej sąsiadki zupełnie nie interesowal sie kotem, moze był zestresowany...Inna sprawa, że tamten kot wiedział (już nie żyje, był stary) jak traktowac psy, nie uciekal, a jesli pies był na tyle głupi, że próbował go atakować, to jednym szybkim ruchem wbijał mu pazury w nos, przyciagał do siebie, syczał i patrzyl takim "tygrysim" wzrokiem :-D Zaden pies nigdy juz nie powtarzał tego błędu ;-) Może Blunio widział, że nawet nie ma co próbować... :-)

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wizyta w Chorzowie się nie odbędzie, bo ludzie zrezygnowali.

Co do kotów - nie potrafię odpowiedzieć, to jest taka poza tym śliska sprawa, bo np moja sunia mieszka z 5 kotami i jest super. Ale jak zobaczy je biegające po dworze to je goni :diabloti: A my w Punkcie nie mamy możliwości w żaden sposób sprawdzenia jej reakcji.

Delta jest bardzo łagodną sunieczką.

Posted

- w potencjalnym domu mieszka 6 niewychodzących kotów, i pies średniej wielkości, koty są przyzwyczajone do psa więc nie uciekają,,, zobaczymy jak się będzie zachowywać w DT...
- ile lat ma Delta???- psiak z którym ewentualnie spędzi resztę swoich dni jest młody ale spokojny, ma 2 lata i dopiero po świętach będzie kastrowany...

Posted

[quote name='Ada44']- w potencjalnym domu mieszka 6 niewychodzących kotów, i pies średniej wielkości, koty są przyzwyczajone do psa więc nie uciekają,,, zobaczymy jak się będzie zachowywać w DT...
- ile lat ma Delta???- psiak z którym ewentualnie spędzi resztę swoich dni jest młody ale spokojny, ma 2 lata i dopiero po świętach będzie kastrowany...[/QUOTE]

My szacujemy Deltę na 2-3. Ale równie dobrze może mieć i 4-5 lat...Nie więcej.

Posted

A własnie, na czyje konto zbieramy na sterylkę? Na fundacyjne? Czy mam podać swoje? (Chyba mi juz wierzycie, że nie upłynnie nielegalnie ;-) , ale ja tam sie wcale nie narzucam, uważam, że lepiej "wygląda" zbieranie na fundację )

Posted

[quote name='beta ata']A własnie, na czyje konto zbieramy na sterylkę? Na fundacyjne? Czy mam podać swoje? (Chyba mi juz wierzycie, że nie upłynnie nielegalnie ;-) , ale ja tam sie wcale nie narzucam, uważam, że lepiej "wygląda" zbieranie na fundację )[/QUOTE]

Kochane, wstrzymajmy się, poprosimy Skarpetę Sterylkową o pomoc :)

Jak któraś z Cioteczek chce i moze wesprzeć Deltę, to karma by się przydała :)

Posted

[quote name='Lobaria']Kochane, wstrzymajmy się, poprosimy Skarpetę Sterylkową o pomoc :)

Jak któraś z Cioteczek chce i moze wesprzeć Deltę, to karma by się przydała :)[/QUOTE]

No i szczepienia + odrobaczanie jeszcze nas czeka :)

Posted

[quote name='beta ata']Ja zawsze sie cieszę, gdy mam poznać nowe psy :-) W psach jest tyle piękna i takiej pierwotnej prawdy...

Deltowiszcze - masz w punkcie zieloną noc!!!

Daj nadzieję innym Pszczyniakom, że unikną Mysłowic... W punkcie prawie pełno...

Posted

Tak, ta bezsilnośc jest trudna, delikatnie mówiąc... Chcialoby sie uratowac wszystkie i wszędzie, ale...
Do jutra psinko, od jutra twoje zycie bedzie lepsze, przynajmniej twoje, Spajka i tych, którym sie udalo.

Posted

Pojechali.

Dałam Delcie na drogę książeczkę i tabletki na odrobaczenie - można jej podać nawet już dziś. Potem wiadomo szczepienia no i odpchlić ją też trzeba, bo bankowo pchły po niej skaczą.

Czekamy na wieści!

Posted

[quote name='Avilia']Pojechali.

Dałam Delcie na drogę książeczkę i tabletki na odrobaczenie - można jej podać nawet już dziś. Potem wiadomo szczepienia no i odpchlić ją też trzeba, bo bankowo pchły po niej skaczą.

Czekamy na wieści![/QUOTE]
Przekazałam psiaki Beatce i Jej Mężowi.
Delta bardzo wymiotowała w czasie jazdy i niestety nie zrobiłam fotek bo ręce miałam delikatnie mówiąc lepkie....
Spajkuś bardzo wrażliwy, drżał ze strachu ale mizianie na kolanach pomogło:)

Posted

[quote name='ewu']Przekazałam psiaki Beatce i Jej Mężowi.
Delta bardzo wymiotowała w czasie jazdy i niestety nie zrobiłam fotek bo ręce miałam delikatnie mówiąc lepkie....
Spajkuś bardzo wrażliwy, drżał ze strachu ale mizianie na kolanach pomogło:)

Biedna Delcia... ale chyba już nie miała czym rzygać w wozie beta ata, bo takich wieści nie miałam...

Posted

[quote name='Lobaria']Biedna Delcia... ale chyba już nie miała czym rzygać w wozie beta ata, bo takich wieści nie miałam...
Delta bardzo dużo zjadła przed wyjazdem, chyba pracownicy punktu tak nakarmili dziewczynkę:)