Dioranne Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Dawno się nie odzywałam, a teraz na Wasze nieszczęście powracam. :evil_lol: Rok temu niespodziewanie odeszła nasza suczka, w typie pinczera miniaturowego. Od tamtego czasu namawiam mamę na psa. Dziś trochę z nią rozmawiała i w końcu usłyszałam coś, co podniosło mnie na duchu. Mianowicie zamiast "nie", do mych uszu wpadło magiczne "nie wiem". :loveu: Wiem, że nie oznacza to automatycznej zgody na psa, ale jestem "bliżej niż dalej", jak to się mawia. Póki co ja tylko coś sobie tam po cichu knuję, stale namawiając mamę. Jednak jest jedna sprawa, w której wujek Google niezbyt mi pomaga. ;) Otóż poszukuję hodowli pinczerów miniaturowych do 200km od Leszna (woj. wielkopolskie), albo z możliwością odbioru szczeniaka w okolicach. Chodzi o to, że odkąd tata umarł mama pojechała samochodem góra to 200km, więcej chyba nie da rady. Oprócz tego mama pewnie będzie chciała psa z pseudo, lub z "pseudo" podobnych miejsc. :roll: Uważa, że tam i tu są takie same psy, a skoro nie będziemy wystawiać to po co "głupi papierek"? Tyle, że ja wiem jak ten "głupi papierek" przekłada się na zdrowie i całe życie psa. Nie wiem jednak jakich argumentów użyć, by przekonać ją, że te droższe żyją zazwyczaj dłużej itp. Żeby zaraz nie uznała, że pyskuję czy coś. :lol: Na prawdę zależy mi na rasowym psie. Poprzednia sunia była ślepa, miała zwężenie krtani i w wieku 6 lat odeszła, bo serce nie wytrzymało operacji (podejrzewamy, że wet dał za dużo narkozy, bo ogólnie z sercem było OK). Dlatego bardzo proszę o pomoc. Istnieje opcja, że mama na psa się nie zgodzi, ale chcę być przygotowana. ;) Pozdrawiam Ania Quote
vege* Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Porozmawiaj z mamą tak od serca, na spokojnie. Może powiedz, że na pieska sama uzbierasz pieniądze, z tego co wiem pinczerki mini są dość tanią ras, że do ok 1500 zł można kupić super wystawowca :) Powiedz, żeby poczytała w internecie co to jest na prawdę pseudohodowla, może to jakoś ją przekona. Skoro nie chcecie pieska wystawiać, to poszukajcie takiego, który jest niewystawowy, czyli automatycznie tańszy bo np ma wadę w ubarwieniu i na wystawę już się nie nadaje, a tobie by to nie przeszkadzało, a miałabyś pewność, że masz pieska rasowego i zdrowego ;-) Quote
Dioranne Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Póki co w skarbonce mam +/- 700zł (zbieram od zeszłego roku). Dziękuję bardzo za cenne rady. :) A hodowle? Zna ktoś? ;) Quote
2karma_pl Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Sama mam aktualnie pinczera miniaturkę suczkę. Sunia zawładnęła sercami całej rodziny. Uwielbia się bawić, przytulać, jest bardzo rodzinnym pieskiem. Kupiłam ją z oferty z internetu. Quote
Recommended Posts