majuska Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Spędziłam dziś pół dnia w Zarzeczu...nie jest źle, Maczo jest zlokalizowany, ale pomimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie go złapać, byłam, nawet w przytulisku po Majke , owszem przybiega do niej, ale nie ma szans człowiek się do niego zbliżyć, tak więc właśnie wróciłam z niczym, jutro pojadę z środkiem usypiającym w kiełbasie i wtedy go , mam nadzieję, złapię. Z domku raczej klapa, bo Pani twierdzi, że jemu jest lepiej u nas i nie chce go męczyć, no i ma po tym wydarzeniu sporą traumę, Quote
figa33 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 no w dooopla mu się należy , normalnie w doopala :shake: majusko , ale to naprawdę sukces ,ze go namierzełaś , ale tak trauma ...ech.. Quote
majuska Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Maczo już złapany i grzeje doopę w przytulisku, pojechałam rano, ale dziada nie było, zmartwiłam sie, ale wspólnymi siłami wielu odśnieżających akurat ( bo zima dziś zaatakowała) mieszkańców wsi udało sie go odnaleźc, przyleciał do mnie, a jakże, a ja podstępem, go podeszłam, dostał w parówkach sedalin, myslicie, że zasnął ?, a skądże, adrenalina była w nim, że hej, udało mi się go jednak po pół godzinie skakania w zaspach złapać, poddał się, owinęłam w kocyki i zostawiłam w ogrzewanym boksie w kontenerku przytuliskowym , niech dojdzie do siebie, wieczorkeim juz go Magda do Majki wypuści i wszystko wróci do normy, domek szlag trafił:shake: Quote
figa33 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 oj dobrze , kamień z serca a mógłby grzać doopkę na kanapie ..ech...:shake: majusko , naprawdę wspólczuję sytuacji , ale dobrze ,że jest juz w przytulisku co on ma w tej główce ..:shake: Quote
Agula99 Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 I co to będzie z tym naszym Maczo???? :shake: Quote
Becia66 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Agula99']I co to będzie z tym naszym Maczo???? :shake:[/QUOTE] szkoda że nie dali mu drugiej szansy, dostałby od nas szeleczki dla bezpieczeństwa i powoli pewnie by się przyzwyczaił do ludzi. Quote
Agula99 Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Tak szkoda, ludzie myślą, że wezmą psa po przejściach i ot tak od razu będzie zachwycony, szkoda, że choć inny nie znalazł tam domu...zawsze to coś.. Quote
figa33 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 co tu zrobić z Maczo , jak go zareklamować ? nie wiem jak to ugryźć Quote
Becia66 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='figa33']co tu zrobić z Maczo , jak go zareklamować ? nie wiem jak to ugryźć[/QUOTE] jakiś tekścik wymyślę, może nawet dzisiaj i spróbujemy. Quote
majuska Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 On w tym domu gdzie był przez jedno popołudnie podobno nawet nie był taki przerażony, dawał sie głaskać, grzecznie leżał na kocyku....trzeba przełamać te pierwsze najcięższe lody i powinien sie otworzyć Quote
Becia66 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='majuska']On w tym domu gdzie był przez jedno popołudnie podobno nawet nie był taki przerażony, dawał sie głaskać, grzecznie leżał na kocyku....trzeba przełamać te pierwsze najcięższe lody i powinien sie otworzyć[/QUOTE] i o tym trzeba mówić podczas ewentualnych telefonów. Quote
Agula99 Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 A u Maczo cisza. Nic się nie da oswoić tego psa, nawet czasu na to brak, dobrze, że chociaż ma Majkę...:placz: Quote
Agula99 Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 figa33 napisał(a):Maczo troszkę się ośmielił ? Ciężko powiedzieć, to cięzki przypadek, ostatnio jak głaskałam Majkę, to przyszedł i pozwolił się wygłaskać, a tak spiernicza gdzie pieprz rośnie... Quote
figa33 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 to co dać spokój z ogłoszeniami ? może niech się oswaja po prostu.. chociaż bardzo mi szkoda ,że jednak państwo u których był chwilkę nie dali mu drugiej szansy .. Quote
majuska Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 figuś, on się sam u nas nie oswoi, tym bardziej, że sytuacja nas chwilami przerasta, bo psów coraz więcej, a rąk do roboty coraz mniej, nie mamy szans go pooswajać w tych warunkach, ogłaszajmy, może a nuż sie uda, będe jeszcze raz próbowac do Mikropsów uderzyć, ale widzę na FB , że mają tam non stop urwanie głowy i różne ciężkie przypadki....nie mam jak się wstrzelić Quote
Agula99 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 Jaki on jest śliczny, tak mi go żal, musiał być bardzo skrzywdzony, takie fajne psisko, a szanse na adopcje??? no właśnie jakie???? Quote
majuska Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 figuś nie wiem sama, obie foty są super...nie wiem czy ta druga nie jest bardziej "łzawa" Quote
Becia66 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 mnie się bardziej ta pierwsza podoba bo widać na niej jaki on malutki. I smutny tez jest... Quote
Becia66 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 już pisze mu jakis tekścik, dajcie z 10 minut i poprawcie co tam chcecie. Quote
Becia66 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Jestem malutki Maczo i proszę o pomoc. Niech was nie zmyli moje imię, nie wiem czemu mnie tak nazwano bo ja akurat jestem małym bezbronnym, nieśmiałym wręcz tchórzliwym pieskiem i nie bardzo ufam ludziom. Poprzedni człowiek mnie oszukał bo obiecywał przyjaźń i opiekę ale zawiódł mnie, bił i poniewierał w zależności od swojego humoru, a ja wciąż ufałem i w końcu przestałem. Czy jest jeszcze jakiś człowiek na tym świecie który przywróci mi wiarę w przyjaźń psio-ludzką ?, przytuli, pogłaszcze i powie z czułością - och piesku , jaki ty fajny jesteś ? Póki co ufam tylko pieskom, swoim pobratymcom, są dla mnie łaskawi nawet w takim miejscu jak przytulisko i ja też ich lubię, ale przed dotykiem ludzkiej ręki cofam sie bo znów może uderzyć. Jestem młody, malutki, ważę tylko 6 kilo, wszędzie się zmieszczę, nikomu nie będę przeszkadzał tylko nie bij mnie człowieku, przytul czasami i pozwól zaufać...a ja Maczo pokażę ci jakim fajnym mogę być przyjacielem. Quote
figa33 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 bardzo ładny tekst :lol: nic nie będę zmieniać robię ogłoszenia Quote
Recommended Posts