Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spędziłam dziś pół dnia w Zarzeczu...nie jest źle, Maczo jest zlokalizowany, ale pomimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie go złapać, byłam, nawet w przytulisku po Majke , owszem przybiega do niej, ale nie ma szans człowiek się do niego zbliżyć, tak więc właśnie wróciłam z niczym, jutro pojadę z środkiem usypiającym w kiełbasie i wtedy go , mam nadzieję, złapię. Z domku raczej klapa, bo Pani twierdzi, że jemu jest lepiej u nas i nie chce go męczyć, no i ma po tym wydarzeniu sporą traumę,

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maczo już złapany i grzeje doopę w przytulisku, pojechałam rano, ale dziada nie było, zmartwiłam sie, ale wspólnymi siłami wielu odśnieżających akurat ( bo zima dziś zaatakowała) mieszkańców wsi udało sie go odnaleźc, przyleciał do mnie, a jakże, a ja podstępem, go podeszłam, dostał w parówkach sedalin, myslicie, że zasnął ?, a skądże, adrenalina była w nim, że hej, udało mi się go jednak po pół godzinie skakania w zaspach złapać, poddał się, owinęłam w kocyki i zostawiłam w ogrzewanym boksie w kontenerku przytuliskowym , niech dojdzie do siebie, wieczorkeim juz go Magda do Majki wypuści i wszystko wróci do normy, domek szlag trafił:shake:

Posted

oj dobrze , kamień z serca
a mógłby grzać doopkę na kanapie ..ech...:shake:
majusko , naprawdę wspólczuję sytuacji , ale dobrze ,że jest juz w przytulisku
co on ma w tej główce ..:shake:

Posted

[quote name='Agula99']I co to będzie z tym naszym Maczo???? :shake:[/QUOTE]

szkoda że nie dali mu drugiej szansy, dostałby od nas szeleczki dla bezpieczeństwa i powoli pewnie by się przyzwyczaił do ludzi.

Posted

On w tym domu gdzie był przez jedno popołudnie podobno nawet nie był taki przerażony, dawał sie głaskać, grzecznie leżał na kocyku....trzeba przełamać te pierwsze najcięższe lody i powinien sie otworzyć

Posted

[quote name='majuska']On w tym domu gdzie był przez jedno popołudnie podobno nawet nie był taki przerażony, dawał sie głaskać, grzecznie leżał na kocyku....trzeba przełamać te pierwsze najcięższe lody i powinien sie otworzyć[/QUOTE]

i o tym trzeba mówić podczas ewentualnych telefonów.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

figa33 napisał(a):
Maczo troszkę się ośmielił ?

Ciężko powiedzieć, to cięzki przypadek, ostatnio jak głaskałam Majkę, to przyszedł i pozwolił się wygłaskać, a tak spiernicza gdzie pieprz rośnie...

Posted

to co dać spokój z ogłoszeniami ? może niech się oswaja po prostu..
chociaż bardzo mi szkoda ,że jednak państwo u których był chwilkę nie dali mu drugiej szansy ..

Posted

figuś, on się sam u nas nie oswoi, tym bardziej, że sytuacja nas chwilami przerasta, bo psów coraz więcej, a rąk do roboty coraz mniej, nie mamy szans go pooswajać w tych warunkach, ogłaszajmy, może a nuż sie uda, będe jeszcze raz próbowac do Mikropsów uderzyć, ale widzę na FB , że mają tam non stop urwanie głowy i różne ciężkie przypadki....nie mam jak się wstrzelić

Posted

Jestem malutki Maczo i proszę o pomoc. Niech was nie zmyli moje imię, nie wiem czemu mnie tak nazwano bo ja akurat jestem małym bezbronnym, nieśmiałym wręcz tchórzliwym pieskiem i nie bardzo ufam ludziom. Poprzedni człowiek mnie oszukał bo obiecywał przyjaźń i opiekę ale zawiódł mnie, bił i poniewierał w zależności od swojego humoru, a ja wciąż ufałem i w końcu przestałem. Czy jest jeszcze jakiś człowiek na tym świecie który przywróci mi wiarę w przyjaźń psio-ludzką ?, przytuli, pogłaszcze i powie z czułością - och piesku , jaki ty fajny jesteś ? Póki co ufam tylko pieskom, swoim pobratymcom, są dla mnie łaskawi nawet w takim miejscu jak przytulisko i ja też ich lubię, ale przed dotykiem ludzkiej ręki cofam sie bo znów może uderzyć. Jestem młody, malutki, ważę tylko 6 kilo, wszędzie się zmieszczę, nikomu nie będę przeszkadzał tylko nie bij mnie człowieku, przytul czasami i pozwól zaufać...a ja Maczo pokażę ci jakim fajnym mogę być przyjacielem.