whiteterrier Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Witajcie! Chciałam kupić mojemu westowi ubranko na zimę z racji tego, że ostatniej zimy przez brak ubranka chorowaliśmy i to dość poważnie bo odbiło nam się to wiosną.. Znalazłam takie ubranko: http://www.zooplus.pl/shop/psy/obroza_dla_psa/plaszczyki_dla_psa/plaszczyki_zimowe/323203 Zmierzyłam Amoora i wyszło mi, że grzbiet mierzy mu 50 cm, więc rozmiar L. Czy to nie za duży? A może źle mierzę? Może ktoś z posiadaczy Westów ma ubranka które może polecić? I jakie rozmiarówki noszą wasze psy? Zależy mi na zwykłym, skromnym i wygodnym ubranku bez panterek, różu etc. Quote
kasikz Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Zmierz od karku do nasady ogona... Nie wiem ile waży Twoje słońce i na ile można go porównać do shih tzu, ale mój wyrośnięty shihtzak nosi L-ki, z tym, że to z zooplusa kupiłabym mniejsze. Musisz pamiętać, że psiak lubi mieć podniesiony ogon, jak kupisz za duże to będzie mu przeszkadzało :( Najlepsze są ubranka, które mają polarek pod spodem i rękawki - dobrze ochronią stawy przed zimnem :) Quote
whiteterrier Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 kasikz napisał(a):Zmierz od karku do nasady ogona... Nie wiem ile waży Twoje słońce i na ile można go porównać do shih tzu, ale mój wyrośnięty shihtzak nosi L-ki, z tym, że to z zooplusa kupiłabym mniejsze. Musisz pamiętać, że psiak lubi mieć podniesiony ogon, jak kupisz za duże to będzie mu przeszkadzało :( Najlepsze są ubranka, które mają polarek pod spodem i rękawki - dobrze ochronią stawy przed zimnem :) Mój waży 7-8 kg, więc jakiś szczególnie wielki nie jest :) Właśnie mój nie cierpi rękawków, założy wszystko byle by nie miało rękawków :shake: Quote
kasikz Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 To taj jak mój Totoro (ten mniejszy). Jemu kupuję L albo nawet M. Fajne ubranka są z dobaza :) Quote
Recommended Posts