Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie! Chciałam kupić mojemu westowi ubranko na zimę z racji tego, że ostatniej zimy przez brak ubranka chorowaliśmy i to dość poważnie bo odbiło nam się to wiosną..
Znalazłam takie ubranko: http://www.zooplus.pl/shop/psy/obroza_dla_psa/plaszczyki_dla_psa/plaszczyki_zimowe/323203
Zmierzyłam Amoora i wyszło mi, że grzbiet mierzy mu 50 cm, więc rozmiar L. Czy to nie za duży? A może źle mierzę? Może ktoś z posiadaczy Westów ma ubranka które może polecić? I jakie rozmiarówki noszą wasze psy? Zależy mi na zwykłym, skromnym i wygodnym ubranku bez panterek, różu etc.

Posted

Zmierz od karku do nasady ogona...
Nie wiem ile waży Twoje słońce i na ile można go porównać do shih tzu, ale mój wyrośnięty shihtzak nosi L-ki, z tym, że to z zooplusa kupiłabym mniejsze.
Musisz pamiętać, że psiak lubi mieć podniesiony ogon, jak kupisz za duże to będzie mu przeszkadzało :(

Najlepsze są ubranka, które mają polarek pod spodem i rękawki - dobrze ochronią stawy przed zimnem :)

Posted

kasikz napisał(a):
Zmierz od karku do nasady ogona...
Nie wiem ile waży Twoje słońce i na ile można go porównać do shih tzu, ale mój wyrośnięty shihtzak nosi L-ki, z tym, że to z zooplusa kupiłabym mniejsze.
Musisz pamiętać, że psiak lubi mieć podniesiony ogon, jak kupisz za duże to będzie mu przeszkadzało :(

Najlepsze są ubranka, które mają polarek pod spodem i rękawki - dobrze ochronią stawy przed zimnem :)

Mój waży 7-8 kg, więc jakiś szczególnie wielki nie jest :)
Właśnie mój nie cierpi rękawków, założy wszystko byle by nie miało rękawków :shake: