zakla Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Slodka dziewucha rosnie ;) A tutaj moja sucz z tego tygodnia :) Quote
Guciek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 no niechaj będzie, że jak wszyscy to wszyscy :diabloti: Chillout ;-) Quote
Dzaga Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ja się zupełnie nie znam i mam takie głupie pytanie: Czy klasa 0 w agility zalicza się do FCI? Quote
Saba Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Dzaga napisał(a):Ja się zupełnie nie znam i mam takie głupie pytanie: Czy klasa 0 w agility zalicza się do FCI? jest to nie oficjalna klasa ;) Quote
PATIszon Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 Tak sobie ogladam Olimpiade ( nie mam wyjscia, mamy tylko jeden TV:roll:) i mysle, czy dozyje czasow, zeby Agility stalo sie sportem olimpijskim...?:cool3: Quote
Asti Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 O patrz, nasza wf-istka na początku roku szkolnego powiedziała, że jeśli ktoś regularnie trenuje sport w jakimś klubie i da poświadczenie od trenera i na lekcjach dostaje 4 lub 5 to na koniec roku dostanie 6:cool3: No niestety, na nic się zdała płytka, na której nagrałam moje treningi z Kulką i Nexee, dałam też parę przebiegów Silvi Trkman dla zobrazowania jak to wygląda profesjonalnie... Wf-istka uznała, że to nie jest sport olimpijski, więc nawet poświadczenie od Pikusiowej nic by nie pomogło:diabloti: Quote
Rauni Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 PATIszon napisał(a):Tak sobie ogladam Olimpiade ( nie mam wyjscia, mamy tylko jeden TV:roll:) i mysle, czy dozyje czasow, zeby Agility stalo sie sportem olimpijskim...?:cool3: Boże uchowaj... jak patrzę na to, co się dzieje w profesjonalnym sporcie, na którym zarabia się pieniądze, to naprawdę chciałabym, żeby agility jak najdłużej pozostawało dyscypliną amatorską, uprawianą przez ludzi, których główną motywacją jest fajne spędzenie czasu ze swoim psem... Quote
PATIszon Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 Rauni napisał(a):Boże uchowaj... jak patrzę na to, co się dzieje w profesjonalnym sporcie, na którym zarabia się pieniądze, to naprawdę chciałabym, żeby agility jak najdłużej pozostawało dyscypliną amatorską, uprawianą przez ludzi, których główną motywacją jest fajne spędzenie czasu ze swoim psem... Niby racja, ale popatrz: nie byloby milo moc sie utrzymac z tego co sie lubi? ;) No zaprzegowcow trza sie zapytac. Ich sport zdaje sie juz jest olimpijski. Quote
Asti Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Rauni napisał(a):Boże uchowaj... jak patrzę na to, co się dzieje w profesjonalnym sporcie, na którym zarabia się pieniądze, to naprawdę chciałabym, żeby agility jak najdłużej pozostawało dyscypliną amatorską, uprawianą przez ludzi, których główną motywacją jest fajne spędzenie czasu ze swoim psem... Też racja, ale byc może wtedy agility bardziej by się rozwinęło, szczególnie w Polsce, szczególnie w Częstochowie:angryy: Quote
Saba Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Rauni napisał(a):Boże uchowaj... jak patrzę na to, co się dzieje w profesjonalnym sporcie, na którym zarabia się pieniądze, to naprawdę chciałabym, żeby agility jak najdłużej pozostawało dyscypliną amatorską, uprawianą przez ludzi, których główną motywacją jest fajne spędzenie czasu ze swoim psem... zgadzam się choć jest to przykre że tak sądzimy :shake: Asti Moich wf-istów w liceum też tak przekonywałam (nie dla oceny ale dla samego faktu) ale mi się udało :D ale ja miałam fajnych kolesi, jeden nawet dał mi ksiązki i gazety o psach które gdzieś w domu wykopał :) Quote
Guciek Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Saba napisał(a):zgadzam się choć jest to przykre że tak sądzimy :shake: Asti Moich wf-istów w liceum też tak przekonywałam (nie dla oceny ale dla samego faktu) ale mi się udało :D ale ja miałam fajnych kolesi, jeden nawet dał mi ksiązki i gazety o psach które gdzieś w domu wykopał :) Jak wymyślą fitness bądź też gimnastykę z psem, to może i moja da się przekonać :evil_lol: Quote
Saba Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Guciek napisał(a):Jak wymyślą fitness bądź też gimnastykę z psem, to może i moja da się przekonać :evil_lol: odpowiedni taniec z psem i masz fitness :razz: Quote
Rauni Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 PATIszon napisał(a):Niby racja, ale popatrz: nie byloby milo moc sie utrzymac z tego co sie lubi? ;) Znam takich, co się utrzymują :) Wystarczy wygrać ze dwa razy MŚ i już sobie jeździsz po świecie i dajesz seminaria za kilkaset euro za dzień :) Quote
PATIszon Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Rauni napisał(a):Znam takich, co się utrzymują :) Wystarczy wygrać ze dwa razy MŚ i już sobie jeździsz po świecie i dajesz seminaria za kilkaset euro za dzień :) No popatrz, ze tez ja na to nie wpadlam. To ja w takim razie se wygram a co....:evil_lol: Quote
Flaire Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Następna Olimpiada (w 2012 r) będzie w Londynie. Kraj, który gości Olimpiadę ma prawo wprowadzić co najmniej jeden (a ostatnio chyba nawet więcej niż jeden) dodatkowy sport. Czasem taki sport znajduje się tylko na tej jednej Olimpiadzie, ale czasem pozostaje na następnych (nie wiem, co o tym decyduje). W każdym razie w Anglii chodzą plotki, że agility ma szansę być konkurencją olimpijska w Londynie... Więc, PATI, trenuj pilnie ;). Quote
PATIszon Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 A czy ktos z tego prawa wczesniej korzystal, bo ja pierwsze slysze....? Quote
Flaire Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 [quote name='PATIszon']A czy ktos z tego prawa wczesniej korzystal, bo ja pierwsze slysze....?Tzn. mało się interesujesz sportem olimpijskim ;). Oczywiście, że korzystali - pełną listę takich sportów znajdziesz tutaj. Oprócz rozmaitych dziwactw, w ten sposób na Olimpiadach znalazły się po raz pierwszy m. in. koszykówka, badminton i windsurfing. Quote
PATIszon Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Flaire napisał(a):Tzn. mało się interesujesz sportem olimpijskim ;). . Fakt, Olimpiada srednio mnie interesuje. Moze to na znak protestu, bo Leona interesuja az za bardzo :roll: Quote
apcik Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Hej nie wiem gdzie to napisać wiec pisze tu;) jestem nowa i niezabardzo sie tu łapie jeszce:oops: wybaczycie?? otoż tak... mam 17msc berneńczyka(z jakąś domieszką charta chyba, bo chudy jak pieron:shake:) wiec wykorzystujac nasza kogucia wagę przez wakacje zaczelismy troszke skakać na prowizorycznej 'hopce' zrobionej przezemnie:roll: rozbieg :lol: :lol: i hoooop :mrgreen: teraz troszke wyzej :-> :-> Quote
PATIszon Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 Wez spadaj, to sie na jakies agility nadaje, a nie na porzadny off topik :drinking: :evil_lol: Quote
apcik Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 przepraszam bardzo już sie wynosze z tego forum.... weicej mnei tu nie zobaczycie.. Quote
Guciek Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 apcik napisał(a):przepraszam bardzo już sie wynosze z tego forum.... weicej mnei tu nie zobaczycie.. Eeeej, to wcale nie oznaczało, że masz sobie iść :lol: Quote
apcik Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 tak to brzmialo:angryy: a niby gdzie sie mam przeniesc? Quote
Bzikowa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 taki subtelny żarcik :cool3: temat o domowym agility już jest i to dość obszerny , zapraszam o tu: http://www.dogomania.pl/forum/f905/trasa-inaczej-czyli-podworkowe-aligity-105031/ Quote
Recommended Posts