Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

panbazyl napisał(a):
najszybsza instrukcja wrzucania zdjęć na dogo (ja od jakiegoś czasu ja używam)
Wrzucamy to co chcemy do naszych albumów na FB (jak ktoś nie ma FB, to problem) potem na FB otwieramy to konkretne zdjęcie i robimy myszą "kopij obrazek" i już takie coś bezpośrednio na dogo, bez jakis tam cudaków wklejamy.

a sucza śliczna!!!!!

He, he, wypróbuję na pewno, dzieki:multi:

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Morisowa, ja podobnie, choć w sumie bliżej niż dalej, ale w tym momencie mam związane ręce, jeśli chodzi o drugiego psa :(

Na FB mamy 40 osób w wydarzeniu, zaproszonych 148, wieść o maliniaczce w wielkiej potrzebie się roznosi. Oby coś z tego było...

Posted

Mam pytania z forum belgowego żółtego:

1. Czy jest możliwość zawiezienia suki na oględziny do weta, żeby określił jej wiek i stan zdrowia?
2. Czy jest możliwość sprawdzenia reakcji suki na strzał - czy boi się nagłych głośnych dźwięków, huków, wreszcie strzału z broni palnej? Pytanie pod kątem ewentualnego "załapania się" do służb.

Posted

ja sama rozważam wzięcie jej, ale u mnie w grę wchodzi tylko kojec, którego nie mamy :shake: pytałam wczoraj taty i powiedział, że nie ma kojca, więc nie może jej wziąć :shake:

Posted

evel napisał(a):
Mam pytania z forum belgowego żółtego:

1. Czy jest możliwość zawiezienia suki na oględziny do weta, żeby określił jej wiek i stan zdrowia?
2. Czy jest możliwość sprawdzenia reakcji suki na strzał - czy boi się nagłych głośnych dźwięków, huków, wreszcie strzału z broni palnej? Pytanie pod kątem ewentualnego "załapania się" do służb.

reakcje na strzał możesz sprawdzić nawet na zwykłej petardzie hukowej. Tak czasem się tez myśliwce szkoli, jak nie ma nikt pozwolenia na broń. Tylko 2 osoby potrzebne. Jedna do petardy, druga do obserwacji psa. Jak ufasz psu to puszczasz go luzem a ktoś odpala petardę - i patrzysz jak reaguje. Ja znam reakcje swoich, gdzie to ja się zazwyczaj boję a psy nie. U nieznanego psa najlepiej doczepić mu linkę w razie ucieczki deptanie liny. Pies może sie ciut wystraszyć, w końcu to normalne, ale nie powinien się chować, uciekać. Znam psy co po strzale petardy od razu gnały jej szukać.... i czasem w pysku przynosiły niewybuchy....

Posted

Co się stanie z suką jak nie będzie DT do jutra???
I dlaczego jest wymóg, że musi to być DT, w którym suka będzie 3/4 dnia biegała????
DT w bloku z jednym 1,5 h spacerem dziennie nie styknie?

edit. jeden 1,5h spacer i dwa krótsze - jak to bywa w realiach ludzkich.

Posted

Napiszę też tutaj dla wyjaśnienia. Są dwie opcje DT.

1. Olsztyn. Mieszkanie. Inne psy w domu. Szkolenie. Wizyty w szkółce dla psów, celem promowania psa. Czas nieograniczony, do znalezienia domu.

2. okolice Warszawy. Ocieplony, wewnętrzny kojec. Pies pozostawałby pod opieką hodowcy malinois, który jest równocześnie szkoleniowcem i licencjonowanym pozorantem. Za zwrot karmy i weta. Możliwa tańsza sterylizacja. Czas również nieograniczony, do czasu znalezienia domu.

Ciekawam decyzji.

Posted

Jak dla mnie obydwie opcję są ok, na zimę suka miałaby ciepło co jest naważniejsze niż kojec na dworze!
Plus inne psy, towarzystwo, spacery , szkolenie :cool3:

Posted

[quote name='evel']Napiszę też tutaj dla wyjaśnienia. Są dwie opcje DT.

1. Olsztyn. Mieszkanie. Inne psy w domu. Szkolenie. Wizyty w szkółce dla psów, celem promowania psa. Czas nieograniczony, do znalezienia domu.

2. okolice Warszawy. Ocieplony, wewnętrzny kojec. Pies pozostawałby pod opieką hodowcy malinois, który jest równocześnie szkoleniowcem i licencjonowanym pozorantem. Za zwrot karmy i weta. Możliwa tańsza sterylizacja. Czas również nieograniczony, do czasu znalezienia domu.

Ciekawam decyzji.[/QUOTE]

Wybraliśmy drugą opcję. Myślę, że Mayla nie mogła lepiej trafić. W niedzielę robimy sterylkę. Jak sunia dojdzie do siebie pojedzie pod W-wę.

Posted

[quote name='motyleqq']a gdzie teraz jest? pisaliście, że ma schronienie tylko do dziś?

a DT faktycznie trafił jej się super :)[/QUOTE]

Sunia ma schronienie u barbara.h do czasu sterylki i szczepień :)

Posted

Jesteśmy, sunia była u weta, ocenił na ok. 2 lata została odrobaczona i była na spacerze z dwoma owczarkami, wybiegała się ile wlezie( za piłeczką) była na lince, ale nie była potrzebna. Jest wspaniała, szkoda mi ją coraz bardziej dodawać :shake:

Posted

Prezent? prezentem jest dla mnie pobycie z taką fajną sunią, marzy mi się od jakiegoś czasu, taki użytek.

Mayla potrzebuje sporo ruchu, zauważyłam, że zrobiła się odrobinę spokojniejsza, na wsi często ją zamykałam, na chwilę i znowu biegała ze mną po sadzie, za piłeczką, więc była wybiegana. Teraz jesteśmy w Lublinie ładnie chodzi na smyczy( lepiej niż moja Inezka:oops:)po spacerze, w kojcu nie piszczy tylko się kładzie lub spokojnie patrzy jak chodzę po podwórku. Podejrzewam, że zostawienie jej samej w domu nawet na chwilę może się skończyć zniszczeniem czegoś. Myślę, że ktoś sucz wywalił bo zniszczyła coś, lub przekopała komuś ogród.

Posted

Jeśli ona pójdzie do hotelu, bo widzę, że taki jest plan, to powinna się nauczyć, że w kojcu nie rozrabiamy. Później wystarczyłoby to tylko przenieść na kennel klatkę i szlus.

Posted

Teraz siedzi w dużym kojcu, takim na podwórku, zaraz ide ją jeszcze wypuszczę, aby przed snem jeszcze sie załatwiła, na wsi siedziała w małej klatce, bo bałam się, że coś narozrabia na podwórku i zresztą tam biegaja w nocy 3 psy które zagryzają inne psy więc strach.

W mieście zachowuje się super, nie zwraca nadmiernej uwagi na inne psy.