Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajnie to czytać, super dziewczynka :)

Czy rozważacie wydanie jej w jakieś konkretne warunki? Kontrowersyjne ;) mieszkanie w bloku? Dom sportowy/służba, jeśli by wykazała odpowiednie popędy?

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli ona ma fiksę na piłkę i olewa inne psy, wybiera zabawę z człowiekiem niż cokolwiek innego, to już jest super. A jakieś stany lękowe, niepewność? Np. do nowych zjawisk czy obiektów? Maliny miewają z tym problemy, dlatego pytam.

Posted

[quote name='evel']Jeśli ona ma fiksę na piłkę i olewa inne psy, wybiera zabawę z człowiekiem niż cokolwiek innego, to już jest super. A jakieś stany lękowe, niepewność? Np. do nowych zjawisk czy obiektów? Maliny miewają z tym problemy, dlatego pytam.[/QUOTE]

Stany lękowe? no nie zauwazyłam, jedynie co to, że nie może być u niej żadnego garnka, ani metalowej miski, wodę wylewa, a żarcie dostaje w plastikowej misce.

Jeszcze jedno, dzisiaj o 6-tej ją wypuściłam, biegała z Inez po podwórku, pomagała jej szczekać przy bramie, kiedy o 7-ej ją zamknęłam w kojcu, za chwilkę była juz na zewnątrz, wyszła rozrywając już wcześniejszą dziurę, tylko to była taka, że kot by przelazł:cool3:

Teraz zjadła i leży zwinięta koło budy! nie mogę na to patrzeć!

Posted

[I][B]Ona taka chuda, i śpi obok budy??? :shake::shake: a nie dałoby rady, żeby ją teraz zawieść do tego DT i tam zrobić sterylkę? ona nie ma tłuszczu żeby ją grzało cokolwiek :roll:[/B][/I]

Posted

Ja wiem, ale mogła by dalej biegać na ulicy? było lepiej? i spac pod gołym niebem? Myślałam, zeby ją zamknąć w tej budzie, nie chcę nic na siłę, może ona nie chce w niej siedziec bo to Inezki? alena wsi leżała w budzie, tylko to była buda nie używana i stała w pomieszczeniu.

Załatałam dziurę, a ona znowu to samo, wyszła, dobrze, że zobaczyłam, a brama na ulicę otwarta. Teraz sunia w kojcu musi stać uwiązana.

Posted (edited)

Mayla,? bardzo dobrze, całą noc przespała w budzie, tylko firaneczkę obrywała i w końcu dałam spokój, a u nas -8 :p

Poprawka, ale rano było -2

Edited by barbara.h
Posted

Jajo zniosłaś już? Więc tak, własnie wróciłyśmy ze spaceru, dziewczynie sunia się bardzo spodobała, i jest zdecydowana. Mira (tak ma na imię dziewczyna) rozmawiała już z warsawmoo. Mayla idzie na sterylkę w niedzielę tak jak było wcześniej umówione.

Posted

Prawie zniosłam :evil_lol:

Ale fajnie. Trzymam kciuki, żeby już wszystko gładko poszło. A skąd się dziewczyna dowiedziała o suce? Zbieram info zawsze, skąd się domki dowiadują o psa, pomaga to później skutecznie ogłaszać inne bidy :)

Czy na FB mam już zmieniać wydarzenie, odwoływać wszystko itd.? :razz:

Posted

[quote name='evel']
A skąd się dziewczyna dowiedziała o suce? Zbieram info zawsze, skąd się domki dowiadują o psa, pomaga to później skutecznie ogłaszać inne bidy :)

Czy na FB mam już zmieniać wydarzenie, odwoływać wszystko itd.? :razz:[/QUOTE]

Tą najsprawniejszą pocztą - pantoflową :)
Na razie Mayla jest jeszcze u barbary.h. W niedzielę sterylka, a ja w międzyczasie spotkam się z potencjalnym DS, chociaż znam osobiście dziewczynę z planu szkoleniowego.
Na razie nic nie odwoływać. Wstrzymajmy się do niedzieli.

Posted

[quote name='evel']
Ale fajnie. Trzymam kciuki, żeby już wszystko gładko poszło. A skąd się dziewczyna dowiedziała o suce? Zbieram info zawsze, skąd się domki dowiadują o psa, pomaga to później skutecznie ogłaszać inne bidy :)

:razz:[/QUOTE]

Mira znalazła ją na FB, napisała do mnie, ale ja nie miałam internetu i zadzwoniła do mojego kolegi po tel.:p

Posted (edited)

[URL]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483582_450659731659640_875908610_n.jpg[/URL]

Chciałam wstawić zdjęcia, ale chyba są za duże.?[URL="http://www.facebook.com/photo.php?fbid=450655411660072&set=a.335101586548789.77844.100001468519261&type=1&relevant_count=1&ref=nf"]

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=450655411660072&set=a.335101586548789.77844.100001468519261&type=1&relevant_count=1&ref=nf[/URL]

Edited by barbara.h
Posted

Mayla odpoczywa po sterylce już w swoim domu :) Wszystko poszło zgodnie z planem i bez niepotrzebnych przygód.
Dziewczynka będzie miała dobrze - trafiła do fajnego domu. Jej pańcia już rozmawiała ze szkoleniowcem o przyszłych treningach ;)
Na razie Mayla musi dojść do siebie po zabiegu, potem musi nabrać trochę ciałka, by móc zacząć normalne życie. Chudzinka z niej straszna :/ Będzie dobrze!

Posted

Cięzko było nam się rozstać, ale domek fajny, będziemy chodziły na spacery, bo biegać my z Inezką to chyba nie damy rady! bo okazało się, że obie dziewczyny wysportowane.