Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='smillea']Trochę mnie na dogo nie było i widzę, że pieniążki wpłacone na Hankę, dotarły już na miejsce :)[/QUOTE]

tak:) dziękujemy w imieniu Hani:)

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ANETTTA']dzwonią fony a moze ludziska sie zdecydowali na hanie ??/ci co u nich przebywa co ???[/QUOTE]

Pan a i owszem i urabia żonkę.... on nie chce na niej wymuszać..... ja też nie chciałabym aby to było na siłę....
ale nie można tak trzymać tego tematu...ludzie dzwonią... w parwdzie jeszcze nikt się nie zdecydował na pewno, więc ich nie naciskam, ale jak będzie dom chętny to nie odmówię wizyty PA i zadam państwu wtedy ostateczne pytanie, czy Hanię chcą czy nie....

Posted

[quote name='ANETTTA']to możę należałoby sprawdzac te domy !!!ja sie boje że ludzie przestaną dzwonić spadnie zainteresowanie i dupa[/QUOTE]

ale ja nikomu nie odmówiłam.... bardzo chętnie pojadę sprawdzić dom który będzie zdecydowany... kilka się wycofało po tym jako powiedziałam że Hanka potrafi przeskoczyć 1,5 m płot... pani która ma wysoki płot mieszka w Bydgoszczy i chciała żeby jej Hanie dać z dostawa do domu,obawiam się dawać tak daleko specyficzne psiaki, ale oprócz tego ona bardzo czesto przyjmuje kolegów syna i nie wiem czy ryzykować bo Hanka się zrobiła stróżująca.... do mnie wyskoczyła bo wbiegłam na plac i dopiero jak się odezwałam to spuściła z tonu a byłego pracownika złapała za bark...

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
Hanka, nie przesadzaj.....zeby sie problemy z nia nie zaczynaly robic.....

to było na zasadzie ochrony, nie zrobiła mu krzywdy, ale ostrzegła....
oby się nie rozkręciła...

Posted

Jak dzisiaj wygląda sytuacja suni? Gdzie teraz sunia przebywa? Kto prawnie opiekuje się psiakiem: osoba prywatna, czy też organizacja?
Czy jej adopcja zagraniczna jest rozpatrywana i ew. na jakich zasadach?

Czytałam,że padła propozycja zamieszkania suni w mieszkaniu, ale nie znalazłam info, czy propozycja była realna i sprawdzona.
Dla suni, która ma umiejętność przesadzania ogrodzeń, to całkiem dobra oferta o ile reszta warunków także jest odpowiednia( dość miejsca, niskie pietro, ew. winda,... itd... dobrze zaopiekowany i wyspacerowany psiak, mieszkanie potraktuje jak budę i nie musi ono być dla niego jakąkolwiek niedogodnością. Szczególnie przy odpowiedzialnym i znajacym potrzeby gigancika opiekunie). Czy ta propozycja była realnie odpowiednia dla suczki?

Posted

dziś jadę do Panstwa podpisać umowę adopcyjną... Hania zostaje u nich... zdam relację wieczorem, wkleję zdjęcia...

odnośnie postu Molly, sprawą zniesławienia już zajął się prawnik.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Jak dzisiaj wygląda sytuacja suni? Gdzie teraz sunia przebywa? Kto prawnie opiekuje się psiakiem: osoba prywatna, czy też organizacja?

Czytałam,że padła propozycja zamieszkania suni w mieszkaniu, ale nie znalazłam info, czy propozycja była realna i sprawdzona.
Dla suni, która ma umiejętność przesadzania ogrodzeń, to całkiem dobra oferta o ile reszta warunków także jest odpowiednia( dość miejsca, niskie pietro, ew. winda,... itd... dobrze zaopiekowany i wyspacerowany psiak, mieszkanie potraktuje jak budę i nie musi ono być dla niego jakąkolwiek niedogodnością. Szczególnie przy odpowiedzialnym i znajacym potrzeby gigancika opiekunie). Czy ta propozycja była realnie odpowiednia dla suczki?

Kochana to mieszkanie to byłą oferta tymczasu,
Hania jest pod opieką ludzi do których przyszła po ucieczce...
jej adopcja zagraniczna nie byłą brana pod uwagę...
dziś podpisuje z państwem umowę adopcyjną i Hanka będzie miała dom, wkleję foty wieczorem...

Posted

zuzlikowa napisał(a):

Witam. Ta propozycja wyszła ode mnie i od mojego chłopaka. Dostałam maila, że nasza propozycja zostanie przekazana dalej i ktoś się z nami skontaktuje. Niestety nikt nie raczył nam nawet odpisać, że nie jest zainteresowany naszą propozycją :( Chcieliśmy Hani pomóc jako dom tymczasowy. Braliśmy jednak pod uwagę adopcję Hani gdyby się u nas dobrze czuła i dogadała się z kotami. Ogromnie cieszymy się z tego, że Hania znalazła dom, jednak jest nam przykro, że nikt się z nami nie kontaktował. Przez przypadek znaleźliśmy ten wątek i tylko stąd wiemy co się działo z sunią. Czekaliśmy na odpowiedź (której do tej pory się nie doczekaliśmy) trzy tygodnie, a w ogłoszeniu było napisane, że Hania potrzebuje domu na już. Zakochaliśmy się w suni, w jej ślicznej mordce i życzymy Hani jak najlepiej. Pozdrawiamy. Mieszkańcy mieszkania Karola i Marcin

Posted

semyazza napisał(a):
Witam. Ta propozycja wyszła ode mnie i od mojego chłopaka. Dostałam maila, że nasza propozycja zostanie przekazana dalej i ktoś się z nami skontaktuje. Niestety nikt nie raczył nam nawet odpisać, że nie jest zainteresowany naszą propozycją :( Chcieliśmy Hani pomóc jako dom tymczasowy. Braliśmy jednak pod uwagę adopcję Hani gdyby się u nas dobrze czuła i dogadała się z kotami. Ogromnie cieszymy się z tego, że Hania znalazła dom, jednak jest nam przykro, że nikt się z nami nie kontaktował. Przez przypadek znaleźliśmy ten wątek i tylko stąd wiemy co się działo z sunią. Czekaliśmy na odpowiedź (której do tej pory się nie doczekaliśmy) trzy tygodnie, a w ogłoszeniu było napisane, że Hania potrzebuje domu na już. Zakochaliśmy się w suni, w jej ślicznej mordce i życzymy Hani jak najlepiej. Pozdrawiamy. Mieszkańcy mieszkania Karola i Marcin

w takim razie musiała nastąpić pomyłka bo ja chyba pisałam w Waszej sprawie z ANETTA i to jeśli się nie mylę chodziło o dt, napisałam wtedy że dt Hania ma wiec docelowo szukamy domu stałego. Nie jestem pewna bo to już jakiś czas temu było i odebrałam wówczas w sprawie Hani kilka telefonów, być może to ja zapomniałam Wam odpisać, jeśli tak to bardzo przepraszam.... na pewno nie było to zamierzone....

Posted

danavas napisał(a):
dziś jadę do Panstwa podpisać umowę adopcyjną... Hania zostaje u nich... zdam relację wieczorem, wkleję zdjęcia...

Czy sytuacja prawna suni jest już jednoznacznie sfinalizowana?
Trochę jestem niespokojna o Panią... jakie były powody, że jednak, znając sunię, i majac ją w zasadzie u siebie Pani miała wątpliwości? Podpytałyście o to?
Nie do końca mam też świadomość w jakich warunkach będzie Hania mieszkać. Mogłybyście napisać o tym? Słowo "firma" działa na mnie nieco deprymująco...

Posted

magdyska25 napisał(a):
a stamtąd Hania nie ucieka?

no właśnie nie.... Hanka czuje się tam jak u siebie. Ci państwo dokarmiają masę bezdomnych psiaków, widziałam bezdomne psie stado pod ich zakładem. Mają już kilak psów zabranych z ulicy. Decyzja o adopcji tak dużego psa uszczupli budżet domowy, musieli wiec dokładnie to przemyśleć. Mój wet mi mówił że Ci państwo u niego już kilka bezdomniaków operowali, za wszytko płacili z własnej kieszeni. To bardzo dobrzy ludzie. Hanka ma tam duży wybieg, bo cały plac. Swoje miejsce może mieć praktycznie wszędzie, ma legowiska i w pomieszczeniu i na zewnątrz. Myślę że to była dobra decyzja bo ona startuje do wchodzących na plac. Już tam kogoś obcego pogoniła... Mógłby być problem w nowym domu jak zaczęłaby stróżować....

Wybaczcie kochane, że nie opisuje na bieżąco, ale ostatnio mam głowę zajętą tą maskarą którą pewna gwiazda odstawia na moich wątkach i wydarzeniach.