Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Takie cudo... zostawione samo sobie....
każdy pytany ma inne zdanie na temat pochodzenia psa... jedni widza ją od miesiąca, inni twierdza że już rok się błąka....

Piękna bernardynka... miała dziś jechać do schroniska... to co udało się wynegocjować z gminą to pokrycie przez nich kosztów odłowienia psa przez hycla.... dobre i tyle.... wspólnie pojechaliśmy do weta.... lala nie chciała siedzieć w klatce na pace, więc aby nie denerwować damy, zajęła ona zaszczytne miejsce w kabinie miażdżąc moje nogi..;)

dopiero u weterynarza okazało się że to dziewczyna choć pracownice sklepu pod którym koczowała już nadały jej męskie imię...
córka naszej wetki zgodziła się aby lalka została jej imienniczką i oto jest....... Hania:)

Hania to fajny potulny cielak z bardzo niefajnymi oczami...
w wyniku nieprawidłowości w powiekach ma ona ciągły stan zapalny... zdjęcia tego nie oddadzą ale oczy wyglądają fatalnie... jak opanujemy zapalenie spojówek czeka ja zabieg chirurgiczny nacięcia powiek.....

to nie koniec niespodzianek bo nasza gwiazda jest w trakcie cieczki.... USG wykazało iż ropomacicza nie ma ale będziemy je powtarzać w celu sprawdzenia czy nie jest przy nadziei...

dostała antybiotyki na kilka dni i krople a ja rachunek na 140zł który powinien być znacznie większy ale nasza wetka kochana ma dobre serducho... sunia ma 60 kg... więc wchodzą w nią całe strzykawy leków.

na już mamy do opłacenia fakturę 140zł za dziś i hotel od dziś.... koszt pobytu jej w hotelu z karmą to 450 zł

nie muszę chyba mówić że szukamy tymczasu na cito za karmę i weta oczywiście...

cały czas pytamy i próbujemy poznać historię Hanki... jedna z nich mówi ze jej właściciel zmarł niecały rok temu i od tego czasu pies błąka się po wiosce i śpi po stodołach...
jest też prawdopodobne ze uciekła podczas cieczki....

Edited by danavas
  • Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

wpływy:
z bazarku od ANETTA 130 zł
z bazarku Anetta 40zł
Smillea 30zł
z bazarku psie ciuszki 30 zł
od Balbiny 150zł
moja Iza 20zł
anielski bazarek 30zł
spadek po Cześku 81,10zł
bavesis 120zł
bavesis 20zł
bazarek psie ciuszki 42zł
od Balbiny 58zł
bazarek aniołki 30zł

zapłacone:
182 zł za dt
70 zł odrobaczenie
140 zł wet z dnia odłowienia
20zł wścieklizna
40zł wet 03-01-2013
300zł na poczet sterylka mastektomia
30zł wirusówki szczepienie

Hania rozliczona:)

Edited by danavas
Posted

magdyska25 napisał(a):
oj faktycznie- troszkę większa od Perełki hehe

fundacja Bernardyn wie o panience?

jeszcze nie pisałam....mam jeden potencjalny dom ,ale po pierwsze chce sprawdzić jaka jest historia suni... bo niby się błąka już długo , według jednej z wersji od roku...ale miała na szyi obroże na pchły która nie była ani brudna ani zużyta, intensywnie pachniała, więc jest opcja że sunia podczas cieczki komuś uciekła ,a ten rok to tylko wymysł....

Posted

danavas napisał(a):
jeszcze nie pisałam....mam jeden potencjalny dom ,ale po pierwsze chce sprawdzić jaka jest historia suni... bo niby się błąka już długo , według jednej z wersji od roku...ale miała na szyi obroże na pchły która nie była ani brudna ani zużyta, intensywnie pachniała, więc jest opcja że sunia podczas cieczki komuś uciekła ,a ten rok to tylko wymysł....

A moze ktos wiedzial ze sie blaka znalazl i przynajmniej obrozke jej zalozyl;)
ja od rana cos bredze...

Posted

AltaCaraya napisał(a):
Psina jest piekna wiec mam nadzieje ze szybko znajdzie dom:)

Danavas jak jej stan?

he pokaż miłonikowi benków brzydkiego benka hehe nnie ma nie ma takeigo !!!

Posted

ona jest najładniejsza z najładniejszych:)

jutro jedziemy na kontrolną wizyte do pani Asi... jutro też musze zapłacić te 140 zł.... i główkuję jak powiedziec TZ -owi ze znów musi mi porzyczyć...
zrobie Wam nowe fotki podczas wizyty... Hotelik do mnie nie dzwoni wiec pewnie jest wszystko ok, jakby coś sie działo to na bank by mnie poinformowano.....
całe szczęście że hotel poczeka bo dopiero na koniec miesiąca będę mieć wydruk i zobacze ile wpłynęło na laskę , ale ponieważ nieźle się trzyma, ma wsztystkie kończyny i nie cierpi na śmiertelną chorobę podejrzewam że szybko ustanie zainteresowanie na fb ta panienką.... pozostają więc ciotunie na dogo i bazarkowanie...
zostańcie z nami kochane ....;)