Jump to content
Dogomania

=== PIEKNA BERNARDYNKA W STRASZNYM STANIE-POMOZMY znalezc Jej dom!!!/W FUNDACJI EMIR

Recommended Posts

Posted

Napisałam prośbę na wątku transportowym, może ktoś napisze. Jutro może któraś z suwalskich dogomaniaczek mogłaby ją odwiedzić, pobyć z nią chwilę, no i dowiedzieć się, czy ją wydadzą? Dawno nie widziałam tak tragicznie smutnego psa...:-( :-( :-(
Emdziołek dawno Cię nie było, dobrze, że do nas wróciłaś!

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dea napisał(a):
Napisałam prośbę na wątku transportowym, może ktoś napisze. Jutro może któraś z suwalskich dogomaniaczek mogłaby ją odwiedzić, pobyć z nią chwilę, no i dowiedzieć się, czy ją wydadzą? Dawno nie widziałam tak tragicznie smutnego psa...:-( :-( :-(
Emdziołek dawno Cię nie było, dobrze, że do nas wróciłaś!

Jeśli okaże się, że jest chora, to będzie na prawdę źle, ponieważ tam nie ma mowy o leczeniu... Ona musi mieć kogoś blisko siebie, bo jest w strasznym stanie - hotel tu nie pomoże! Trzeba ją koniecznie zabrać, ale gdzie?!

Posted

Marta ja myślę, że fundacja to byłoby najlepsze miejsce, tylko musimy znaleźć transport. Tam się nią zajmie i weterynarz, i osoby z fundacji pomogą jej wyjść z depresji... Mam nadzieję, że ktoś się odezwie w wątku transportowym ale muszę o ile pamiętam, ktoś się wcześniej oferował z transportem dla Cezara...Będzie na jego wątku!!! Szukamy!

Posted

Dea moja droga-Jestem cały czas:lol: - rzadko sie odzywam- wole działac;-) :loveu: robie strone dla schroniska;-):p ale watki śledze cały czas-jak trza to sie dopisze;-)
:razz: Jak trzeba pomóc to pomoge:cool1:
Hmmm zebym jutro miala lekcje do 12 to bym sie przejechała ale mam do 14 a później kółko z grafiki komputerowej..
:shake:
Transport..:look3: ajajaj z tym bedzie problem...
Napewno coś sie zdziała- wiem jestem troszke szurniętą optymistką:stupid: :niewiem:ale nic na to nie poradze:P taki mój żywot:eviltong: A teraz lece kimać mam na 8 do sQll.. :sleeping:
:sleep2:
:hand:A teraz wam mówi dobranoc najbardziej szurnieta optymistka na dogo :sweetCyb: :razz:

Posted

Jak trzeba to będę wydzwaniać do wszystkich możliwych władz, żeby wydali!!! Ogólnie to oni mają psy w d.... więc pewnie im nie zależy, ale żeby się nagle służbistami nie zrobili...

Posted

medar napisał(a):
Odpowiedzcie czy jesteście w stanie wyciągnąć sunie ze schronu do piątku, postaramy się o transport.

Medar, my nie mamy gdzie psa przetrzymać, dlatego najpierw musi być 100% załatwiony transport. My zrobimy wszystko, żeby sunię zabrać ze schronu!!!

Posted

[quote name='medar']Odpowiedzcie czy jesteście w stanie wyciągnąć sunie ze schronu do piątku, postaramy się o transport.

MUSICIE JĄ JUTRO WYCIĄGNĄĆ ZE SCHRONU ZA WSZELKĄ CENĘ!!
W PIATEK WYSYŁAM SAMOCHÓD PO NIĄ!!
JEJ ŻYCIE W WASZYCH RĘKACH - NIE ZAWIEDŹCIE JEJ!!
EMIR

Posted

OMG:placz: Tylko co my z nią zrobimy do piątku??:placz:

WIEM!!!!!!!!! Moze pani od bioli??:razz: Sama sie deklarowała ze jak bedzie trzeba na noc czy na dwie noce to weźmie:cool3:
Zapytac sie jej jutro w sQll??

Posted

emdziolek napisał(a):
Właśnie właśnie swieta prawda:razz:
Hmm widze ze ktos w watku transportowym napisał o suńce:razz:

A ja napisałam;) Emilka a twoja Pani z biologii na jedną noc by nie mogła jej przetrzymać...wiem, że to może być dla Ciebie niezręczne, ale pomyśl o tym:cool3:

Posted

Wszyscy piszą na raz i nie doczytałam. ZAPYTAJ!!! No i jak Pani się zgodzi, to Ewka musiałaby jutro wyciągnąć sunię, bo Marta pracuje do wieczora. No więc Emilka i Ewa dacie radę na pewno!!!

Posted

Ołki połki ja z Ewa w stałym kontakcie jutro w sQll zapytam sie pani, jak bedzie potrzebna pomoc w wyciąganiu pieska pomoge :razz:
Myśle ze Pani sie zgodzi.. trzeba spróbowac...
A narazie ile LulAĆ...

Posted

Wiec wszem i wobec ogłaszam ze padam na pysk ,bolą mnie oczy od pisania ogłoszeń o suńci:razz: :razz:
Wiec zmeczonemu psu nalezy sie odpoczynek:razz:
Lulam:D jutro napisze co i jak;-)

Posted

Wiem jedno, sprawa została zawalona w dniu kiedy sunia była w zasiegu "ręki" pod blokiem Ewy. Teraz jedyna dla niej szansą to jutro wyciągnąć ze schronu, najbliższy wet, podać kroplówkę i dotrzymać psa w stabilnym stanie do piątku aż dojedzie samochód z fundacji. Sprawa noclegu zupełnie mnie rozbraja, przecież musi być nawet "ludzki" hotel gdzie można się zameldować z psem. A co z rodziną, znajomymi, przyjaciółmi itp. Myślcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oczekujemy konkretnych informacji czy i kto jutro psa wyciągnie psa ze schronu !!!

Posted

===================================================

Medar - nie wywieraj na mnie presji piszac takie posty - bo dwoje sie i troje pomagajac psom w Suwalkach. Sama szukalam suni po calym osiedlu w nocy - o czym dobrze wiesz i niestety jej nie znalazlam.
Po drugie gdy sunia byla jeszcze pod blokiem poszlam do swojej Mamy i Ona nie zgodzila sie na wziecie psa do domu - o co byla wielka klotnia lacznie z Jej lzami i stwierdzeniem ze psy licza sie dla mnie bardziej niz Jej szczescie i spokoj. Nie mialam mozliwosci przygarniecia jej do domu bo odkad wrocilam zza granicy mieszkam w Jej mieszkaniu i to nie ja decyduje...
Wiec daruj sobie oskarzanie mnie o zawalenie sprawy - bo robilam co bylo w mojej mocy i sie do winy nie poczuwam...
Z calym szacunkiem Medar.

===================================================

Posted

Pisząc o zawaleniu sprawy, miałem na myśli to, aby "'zabezpieczyć" psa, a później szukać noclegu. Co z tego jeśli nocleg by sie znalazł, skoro psa już "szukaj wiatru w polu". Nie ma co sie obrażać, tylko wyciagać Ewo wnioski ( nie ma w tym żadnej złosliwości) .
Godzinę dojazdu dostosujemy wg potrzeby.

Posted

==================================================

Drogi Medar - nie mialam gdzie zabezpieczyc psa bo bym to zrobila.
Mialam go przywiazac do lawki zeby wezwali policje ze pies wyje (bo ona wyla i szczekala nawet bez uwiazywania jej przy lawce...
----------------------------------------------------

---Dobra -- skoncentrujmy sie na tym co mozna zrobic a nie na wytykaniu co by bylo gdyby bo to do niczego nie prowadzi...
Bedzie z pozytkiem dla naszego zdrowia psychicznego a tym bardziej dla suni...

=================================================

Posted

kTO KONKRETNIE JEDZIE PO SUKĘ DO SCHRONISKA I O KTÓREJ??
cZEKAM NA PILNA INFORMACJE i przestańcie zasmiecać wątek; DZIAŁAJCIE, BO TA SUKA NIE MA CZASU!
emir
PS. DO CZEGO JEST cI POTRZEBNA NAUCZYCIELKA BIOLOGII?? NIE ROZUMIEM??

Posted

Samochód wyślę natychmiast jak dostane wiadomość, że macie sukę; dojazd to jest kwestia godzin, więc przestańcie dyskutować, kto przetrzyma suke i gdzie; można te 3-4 godziny poprostu iść do weta a potem poczekać np w parku!!
EMIR

Posted

================================================

Ja za 10 minut jade do suczki.
Moj tel to 889399340 - jesli jest mozliwy dojazd do Suwalk po nia dzisiaj to postaram sie ja dzisiaj wyciagnac - tylko prosze o informacje czy dzis bedzie ten samochod czy jutro.

================================================