Jump to content
Dogomania

=== PIEKNA BERNARDYNKA W STRASZNYM STANIE-POMOZMY znalezc Jej dom!!!/W FUNDACJI EMIR

Recommended Posts

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marka mnie wyprzedziła:)
Też sadzę że jej poprostu coś dolega,nic nie je -nie pije:placz:

Musiał by ją niestety wet obejrzeć:(

Biedulka,moge tylko podnieść:placz:

Posted

emdziolek napisał(a):
Hmm trzeba zabieraz ale dokąd??

Może puśćcie apel o pomoc na jakims lokalnym forum Suwałk?
Przez gadu-gadu można też zdaje się wysłać info wybierając miejsce zamieszkania użytkowników - może ktoś zgodzi się ją przetrzymać przez czas leczenia?
Nie wiem, już naprawdę wymyślam co mogę...

Posted

Dobrze byłoby też zmienić tytuł tego wątku, że ta piękna bernardynka może umrzeć bez natychmiastowej pomocy (i wpisać, że to Suwałki - wtedy więcej osób z okolic może się zainteresuje?)

Posted

Z wyciągnięciem bernardynki dzisiaj - będzie duzy problem, ponieważ nikt nas tam nie wpusci!!!
A z tego co wiem, to i sam pan kierownik nie jest zainteresowany nocnymi interwencjami! To bardzo trudna sprawa!

Posted

Marka napisał(a):
Dobrze byłoby też zmienić tytuł tego wątku, że ta piękna bernardynka może umrzeć bez natychmiastowej pomocy (i wpisać, że to Suwałki - wtedy więcej osób z okolic może się zainteresuje?)

Makra, nas jest "wszystkie trzy", które są tematem żywo zainteresowane...a my nie możemy nic...

Posted

[quote name='emdziolek']Hmm trzeba zabieraz ale do kąd??

Gdyby nie to, że Ewie ( kon trojanski suwalki) nie udało się jej złapać w noc poprzedzajacą transport kaukaza Cezara do Fundacji Emir - sunia już by była w fundacji. Miejsce nadal jest, ale po pierwsze, czy ją wydadzą ( kaukaza trzymali 14 dni), po drugie, czy będzie transport??

Posted

==================================================

Medar - jesli na 100 % jest to miejsce w Emir - to ja moge sprobowac zalatwiac wyciagniecie suczki przed czasem - nie wiem czy to sie uda - ale moge sprobowac...
Jezeli chodzi o transport - nie mam zielonego pojecia....
Moze ktos ma jakis pomysl ?
----------------------------------
Dzwonila do mnie przejeta losem Beruni - Pluciarz - bala sie ze sunia moze nie dotrzymac do adopcji - ze sie odwodni -prosila zeby dac suni kroplowke, deklarowala konkretna pomoc finansowa - WIELKIE DZIEKI !!!
Jutro poinformuje jak wyglada sutuacja.
---------------------------------
Musze miec pewnosc co do miejsca w Emir - takze prosze o odp.

Posted

kon trojanski suwalki napisał(a):

Medar - jesli na 100 % jest to miejsce w Emir - to ja moge sprobowac zalatwiac wyciagniecie suczki przed czasem - nie wiem czy to sie uda - ale moge sprobowac...
Jezeli chodzi o transport - nie mam zielonego pojecia....
Moze ktos ma jakis pomysl ?
----------------------------------
Dzwonila do mnie przejeta losem Beruni - Pluciarz - bala sie ze sunia moze nie dotrzymac do adopcji - ze sie odwodni -prosila zeby dac suni kroplowke, deklarowala konkretna pomoc finansowa - WIELKIE DZIEKI !!!
Jutro poinformuje jak wyglada sutuacja.
---------------------------------
Musze miec pewnosc co do miejsca w Emir - takze prosze o odp.

Miejsce jest na 100% . Problem niestety z transportem, sprawdzę jeszcze mapę dogo.

Posted

[quote name='medar']Gdyby nie to, że Ewie ( kon trojanski suwalki) nie udało się jej złapać w noc poprzedzajacą transport kaukaza Cezara do Fundacji Emir - sunia już by była w fundacji. Miejsce nadal jest, ale po pierwsze, czy ją wydadzą ( kaukaza trzymali 14 dni), po drugie, czy będzie transport??
SUCZKĘ NA PEWNO WYDADZĄ - IM NIE ZALEŻY NA PSACH... MNIEJ PSÓW = OSZCZĘDNOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Martus - cholera z nimi wie...
A pamietasz - Cezara nie chcieli wydac - powiedziano mi ze 9.III zostal przyjety i od tego momentu za 15 dni go wydadza...
Czasami trudno wyczuc ich intencje - wiec wole nie deklarowac dopoki nie zapytam...
----------------------
Nie ma mnie na gg - jestem u znajomych wiec odbiore gg - jak tylko wroce do domu o ok 23

=================================================

Posted

kon trojanski suwalki napisał(a):

Martus - cholera z nimi wie...
A pamietasz - Cezara nie chcieli wydac - powiedziano mi ze 9.III zostal przyjety i od tego momentu za 15 dni go wydadza...
Czasami trudno wyczuc ich intencje - wiec wole nie deklarowac dopoki nie zapytam...
----------------------
Nie ma mnie na gg - jestem u znajomych wiec odbiore gg - jak tylko wroce do domu o ok 23

=================================================

Ewa, jak będzie transport - to staniemy "na rzęsach" a ją zabierzemy:razz:

Posted

NA WĄTKU CEZARA EMIR ZAOFEROWAŁ DLA NIEJ NATYCHMIAST MIEJSCE W FUNDACJI I POKRYCIE KOSZTÓW TRANSPORTU!!!
Koniecznie trzeba ją stamtąd wyciągnąć i zapewnić dobrą opiekę weterynaryjną, póki jeszcze można ją uratować! Może jakiś transport łaczony?