zerojeden Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 [quote name='Cudak']A, myślałam, że to woliera, do której koty nie wejdą.. Chyba, żeby go na noc zamykać w tej klatce?[/QUOTE] To jest woliera tylko duża... i moje koty tam wychodzą przez kurnik ale nie polują mi na moje ptaki. Ale na nielota może i by próbowały więc lepiej nie ryzykować życiem malucha. Quote
zerojeden Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Od 1 lipca Kryzia - 75zl Tofikowa - 20zł Lara - 10zł Cudak - bazarek - 90zł Quote
elinka Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 (edited) ..................... Edited June 24, 2014 by elinka Quote
Cudak Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='elinka']Pozostało mi jeszcze jedno najważniejsze pytanie. Otóż co mam zrobić jeśli coś z DS okaże się nie tak? Czy wizyta przed adopcyjna była tam dobrze przeprowadzona? Co w takiej sytuacji? Czy macie przygotowany jakiś awaryjny plan 'B'? Mój TZ nie za bardzo by był zadowolony z rozwiązania, że sunia jedzie do nas. Mamy swoje trzy zaadoptowane psy i gołąbka, a mieszkamy w bloku i dodatkowo 2xdziennie zajmuję się czwartym, chorej osoby psem. Oczywiście nie zostawię suni samej na ulicy jednak lepiej, gdyby jednak jakiś plan"B" był przygotowany? Wizytę przeprowadzała doświadczona Osoba, która zajmuje się psami na co dzień. Ludzie mają już adoptowanego psa (i z tego, co przez tel mówili), więc wiedzą na co się decydują, ale w razie W, na fb Gosia Furciaczkowa napisała, żeby zadzwonić do Niej. Zaraz podeślę Ci nr tel na PW. Hałabajówka, czy w razie czego, Perła będzie mogła wrócić? Quote
Cudak Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='Hałabajówka']Od 1 lipca Kryzia - 75zl Tofikowa - 20zł Lara - 10zł Cudak - bazarek - 90zł Dziękuję, w takim razie lipiec mamy opłacony, a pieniążki z bazarku (z cegiełkowego 79 zł), przeleję do elinki 50 zł na dodatkowe km, których nie uwzględniła na początku (bo liczyła do Białogardu, a Ty mieszkasz w okolicach Białogardu, no i pobłądzić te będzie musiała, zanim trafi do Ciebie), a resztę i to co z następnego bazarku mialo byc na Perłę, na razie trzymam, dopóki nie dojedzie i nie okaże się, że domek jest naprawdę w porządku. Quote
obiezyswiat75 Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Już się nie mogę poniedziałku doczekać :) Quote
elinka Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 (edited) ..................... Edited June 24, 2014 by elinka Quote
zerojeden Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Słuchajcie wiem że wszystko już dograne...ale czy mogłabym w niedzielę sama zawieźć Perłę do DS. Chciałabym jednak zobaczyć ten dom i zobaczyć jak Perła się tam zachowa w nowym miejscu z nowymi ludźmi? Czy tym ludziom będzie pasowała niedziela? Jadę w okolice Poznania i od mojego miejsca docelowego do Torunia jest 220km, ale koszt różnicy w km między trasą Elinki a moją sama pokryłabym. A i co do umowy to muszą mi podpisać fundacyjną z racji tego że były na nią wpłaty i muszę się rozliczyć z tego że psa nie będzie. Quote
zerojeden Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Bardzo przepraszam za zamieszanie ale nie myślałam że tak będę przeżywać jej wyjazd ;( ok nie komplikujmy zgapiłam moje straty...czekam na Was w poniedziałek Quote
zerojeden Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 [quote name='elinka']Hałabajówko, rozumiem Twoje rozterki bo sama prowadzę DT, oddałam sporo psów do adopcji to wiem jak to boli. I z każdym kolejnym psiakiem jest coraz gorzej. Najchętniej to bym je wszystkie zatrzymała. No, ale cóż, takie jest życie. Musimy pamiętać, że w ten sposób tym psom pomagamy, to dla nich wielka szansa. My jeszcze płaczemy, ale pies bardzo szybko przyzwyczaja się do nowego pana.[/QUOTE] Żeby Perła mnie polubiła to trwało bardzo długo i muszę wiedzieć czy Ci ludzi będą do niej odpowiednio podchodzić. Nie zrozum mnie źle ale nie znasz jej i nie będziesz wiedziała jak coś będzie nie tak. Naprawdę dużo czasu, wysiłku i zaangażowani zanim kosztowało to żeby sama przyszła i się przytuliła. A niestety nie jedzie 20km tylko 200 żebym w razie co mogła interweniować. Quote
Cudak Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='Hałabajówka']A i co do umowy to muszą mi podpisać fundacyjną z racji tego że były na nią wpłaty i muszę się rozliczyć z tego że psa nie będzie. Tylko, czy to nie koliduje z AS? Bo wtedy było mówione, że Fundacja udostępnia tylko konto (inaczej koszty sterylki nie byłyby pokryte). Jak chcesz ją przejąć na Fundację, to nie ma problemu, a nawet i lepiej :) bo ja w razie czego do siebie jej wziąć nie mogę (ze względu na jej byłą właścicielkę), na hotelik/PDT nie będzie mnie stać, bo zbliża się koniec mojego czasu na robienie bazarków, a z kasą u mnie w tej chwili nieciekawie, ze zbieraniem różnie bywa- raz lepiej, raz gorzej. To jak w końcu z transportem? Jedzie elinka? Jeśli tak, to o której godzinie mniej więcej? bo może i kotek byłby do podrzucenie do Myngey (o ile znajdziemy transport do Białogardu na poniedziałek) Quote
zerojeden Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 [quote name='Cudak']Tylko, czy to nie koliduje z AS? Bo wtedy było mówione, że Fundacja udostępnia tylko konto (inaczej koszty sterylki nie byłyby pokryte). Jak chcesz ją przejąć na Fundację, to nie ma problemu, a nawet i lepiej :) bo ja w razie czego do siebie jej wziąć nie mogę (ze względu na jej byłą właścicielkę), na hotelik/PDT nie będzie mnie stać, bo zbliża się koniec mojego czasu na robienie bazarków, a z kasą u mnie w tej chwili nieciekawie, ze zbieraniem różnie bywa- raz lepiej, raz gorzej. To jak w końcu z transportem? Jedzie elinka? Jeśli tak, to o której godzinie mniej więcej? bo może i kotek byłby do podrzucenie do Myngey (o ile znajdziemy transport do Białogardu na poniedziałek) Ja jej nie chcę brać na fundacje tylko tez muszę mieć umowę do wykazania zbycia psa, bo wpłaty były na konto fundacji z dokładnym przeznaczeniem na Perłę. Elinka bardzo mocno walczy o ten transport ;) Quote
Cudak Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Nie wystarczy ksero mojej umowy i dopisek, że była w Fundacji tymczasowo i Fundacja użyczyła konta do wpłat na jej utrzymanie? Nie chciałabym już mieszać ludziom, bo wysłałam im na maila do poczytania i ewentualnych uwag/zmian swoją umowę... Szkoda, że od razu nie mówiłaś. Quote
zerojeden Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 [quote name='Cudak']Nie wystarczy ksero mojej umowy i dopisek, że była w Fundacji tymczasowo i Fundacja użyczyła konta do wpłat na jej utrzymanie? Nie chciałabym już mieszać ludziom, bo wysłałam im na maila do poczytania i ewentualnych uwag/zmian swoją umowę... Szkoda, że od razu nie mówiłaś.[/QUOTE] Spytam księgowego. Nie wiedziałam że będziesz swoją umowę wysyłać bo nic nie mówiłaś a chciałam dać razem z Perłą. Quote
Cudak Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='Hałabajówka']Spytam księgowego. Nie wiedziałam że będziesz swoją umowę wysyłać bo nic nie mówiłaś a chciałam dać razem z Perłą.[/QUOTE] No widzisz, w sumie od początku nic nie ustalałyśmy, jakby Perła miała nigdy domu nie znaleźć... Zwykle w PDT za psa nie jest odpowiedzialny tymczasowy Opiekun, tylko osoba, która pobyt psa opłaca w PDT. Podeślesz mi swoją umowę/wzór? Tylko jeśli umowa na Fundację, to i odpowiedzialność na Fundację, w razie powrotu etc? Czy nie? Quote
zerojeden Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Ja muszę mieć potwierdzenie zejścia psa ze stanu, nie musi to być umowa mogą nowi opiekunowie napisać że ją adoptują i biorą na siebie wszystkie prawne obowiązki w razie pogryzienia itp. A no nie wiem czemu tak założyłyśmy ;) Pamiętasz może czy Perła przyjechała z książeczką? Bo nie mogę znaleźć, przez ten gruntowne porządki mam taki sajgon że nic nie mogę odszukać ;( Za to spotkałam ostatnio Panią Dextera i chłopak ma się świetnie, ponoć przytulak z niego straszny. Quote
Cudak Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Z książeczką na 100%, poszukaj jej proszę, bo szczepienia miała robione w styczniu, więc jeszcze pół roku ważne są, a cały komplet był robiony (wścieklizna + choroby wirusowe), i miała w książeczce potwierdzone odrobaczenie też styczniowe. Quote
Cudak Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Jeśli dobre pamiętam, książeczka była czerwona (lub zielona, ale na 99% czerwona) Quote
Cudak Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='Hałabajówka']A no nie wiem czemu tak założyłyśmy ;) [/QUOTE] Chyba ważniejsze było wtedy, by zapewnić jej bezpieczeństwo (u mnie prawie miesiąc musiałam ją ukrywać przed nawiedzoną właścicielkę, która najpierw chciała Perłę zabić, a potem koniecznie odzyskać, bo się wystraszyła, że jak już nie ma psa, to syn ją do domu starców odda i sprzeda dom...), niż takie przyziemne sprawy, jak umowy etc, no i też długo potem czekaliśmy na sterylkę (a bez sterylki nikt by jej nie adoptował też). Quote
Anula Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Elinka - bardzo proszę wejdź na wątek Sailora i wytłumacz się odnośnie zagarniętych pieniędzy po Sailorze. http://www.dogomania.pl/forum/threads/236950-morelowy-SAILOR_zamarza-w-schronie__-ju%C5%BC-ma-dom!/page15 Quote
Cudak Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Dzwoniłam przed chwilą do elinki, była już w banku i odesłała pieniązki do obieżyświat75 (te które miały być przeznaczone na transport). Hałabajówka, wysyłam Ci zaraz na PW dane tego potencjalnego domu i decyzja należy do Ciebie, Perełka również, jeśli nie zechcesz jej oddać i jeśli masz zamiar utrudniać jej adopcję (bo takie niestety odnoszę wrażenie najpierw brakiem zdjęć, potem fatalnymi zdjęciami, teraz tym, że nie chcesz by elinka ją wiozła i żeby ludzie podpisali ze mną umowę, zgubieniem jej książeczki). W tej chwili już się transport posypał i jeśli Ty jej nie dowieziesz, to już Perła do DS nie dojedzie. Ja rozumiem,że nie ufasz ludziom, bo miałaś kilak nieudanych adopcji, ale brak zaufania do wszystkich ludzi naprawdę nie jest dobry. Quote
Cudak Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Proszę o informację o tym, co postanowisz, bo należy się to nam wszystkim, którzy finansowo Perlę wspierali wpłatami i bazarkami oraz pomagali w jej ogłaszaniu. Quote
obiezyswiat75 Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Nic z tego nie rozumiem. Żeby to się nie skończyło tak, że Perełka nie dojedzie w końcu do DS... Quote
Recommended Posts