zerojeden Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 A ja się nie cieszę... mam podły tydzień najpierw z 4 zapyziałych kociaków jeden powędrował za TM teraz Sonia wraca z adopcji, jacyś ludzie adoptowali suczkę ze schronu i teraz wraca... i przyzwyczaiłam się już do Perły oooooooooo i wcale się nie cieszę oooooooooooo Quote
beataczl Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Hałabajówka napisał(a):A ja się nie cieszę... mam podły tydzień najpierw z 4 zapyziałych kociaków jeden powędrował za TM teraz Sonia wraca z adopcji, jacyś ludzie adoptowali suczkę ze schronu i teraz wraca... i przyzwyczaiłam się już do Perły oooooooooo i wcale się nie cieszę oooooooooooo Ciocia nie kracz,bo Perla pojdzie i jeszcze wroci...jak sie rozszczeka to murowany powrot;) ale biedne te psiaczki i kotek ... Quote
Cudak Posted July 13, 2013 Author Posted July 13, 2013 Albo i wcale nie pojedzie, bo wizyty jeszcze nie było... Quote
beataczl Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Cudak napisał(a):Albo i wcale nie pojedzie, bo wizyty jeszcze nie było... czekamy, czekamy na wizyte i trzymamy kciuki mocno a nuz sie uda ...moze dzis :) Quote
zerojeden Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Moja wiara w ludzi ma tendencję schyłkową ;) Ja bym wszystkie adoptowała ale mnie nie stać już niestety ;( Szczerze to Inulkę bym adoptowała od ręki ale mam zakaz nieprzekraczalną liczbę psów własnych i już ją przesunęłam o 2 :) Quote
obiezyswiat75 Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Cudak napisał(a):Albo i wcale nie pojedzie, bo wizyty jeszcze nie było... Czekamy cierpliwie (lub raczej niecierpliwie) na wizytę :) Quote
Cudak Posted July 14, 2013 Author Posted July 14, 2013 Hałabajówka napisał(a):Moja wiara w ludzi ma tendencję schyłkową ;) Ja bym wszystkie adoptowała ale mnie nie stać już niestety ;( Szczerze to Inulkę bym adoptowała od ręki ale mam zakaz nieprzekraczalną liczbę psów własnych i już ją przesunęłam o 2 :) Możesz Inulkę adoptować w tajemnicy ;) Wizyta jutro o 15.00, czyli od 15.00 trzymamy kciuki :) Quote
obiezyswiat75 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 __Lara napisał(a):Trzymam mocno kciuki za wizytę!!!! i ja też :) musi się udać :) Quote
beataczl Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 oj zeby juz bylo po ...i zeby bylo na tak!!! trzymam kciuki :) Quote
Cudak Posted July 14, 2013 Author Posted July 14, 2013 Oby, bo deklaracji jest o wiele za mało, a ja max do listopada będę mogła robić bazarki i nie wiem co wtedy będzie. Jeśli ten dom nie wypali, to pilnie będzie trzeba szukać BDT (za karmę, weta), bo brakujących 250 zł/mies się "z powietrza" nie weźmie. Quote
__Lara Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Cudak napisał(a):Oby, bo deklaracji jest o wiele za mało, a ja max do listopada będę mogła robić bazarki i nie wiem co wtedy będzie. Jeśli ten dom nie wypali, to pilnie będzie trzeba szukać BDT (za karmę, weta), bo brakujących 250 zł/mies się "z powietrza" nie weźmie. No właśnie, to mnie martwi. Quote
obiezyswiat75 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 A ja wciąż trzymam kciuki, żeby się udało... Quote
Cudak Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 No i po wizycie. Wieści są takie (kopiuję wiadomość, jaką dostałam od Osoby, która przeprowadziła wizytę): "suczka jest dla teściowej, która mieszka dość blisko syna z żoną i dzieckiem. Oni mają pieska, który często u teściowej bywa i jest zupełnie bezkonfliktowy jeśli chodzi o przyjmowanie innych zwierząt lub psów na swoje włości. Ostrzegłam ich, że może nastąpić nawrót złych nawyków u Perły przez kolejną zmianę miejsca i żeby się tego nie przestraszyli, raczej dali jej spokój i trzymali pieska początkowo z dala od niej, bo ten to tylko bawić by się chciał. Ten piesek i poprzednie to pieski adoptowane, także podpisywali umowy adopcyjne itp. Wszyscy to psiarze, łącznie z teściową w razie choroby nie ma problemu, aby zajęli się Perłą karmienie, spacery to wszystko jak najbardziej zapewnione" W ogłoszeniach pisaliśmy, że znajdziemy transport i na drugi koniec Polski, a więc szukamy transportu Białogard--> Toruń (najlepiej przy okazji lub łączony). Muszę jeszcze tylko uzgodnić z DS, czy są w stanie, w razie gdyby okazało się, że Perła im nie odpowiada (wiedzą o jej przeszłości i problemach, jakie z nią były), przetrzymać ją do czasu ewentualnego znalezienia nowego domu, bo różnie bywa, a odległość jest jednak spora i nie możemy sobie pozwolić na to, by za chwilę wróciła (a i miejsca może już dla niej nie być). Może da się to jakoś w umowie zawrzeć, na wszelki wypadek? Quote
Cudak Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Cudak napisał(a):Muszę jeszcze tylko uzgodnić z DS, czy są w stanie, w razie gdyby okazało się, że Perła im nie odpowiada (wiedzą o jej przeszłości i problemach, jakie z nią były), przetrzymać ją do czasu ewentualnego znalezienia nowego domu, bo różnie bywa, a odległość jest jednak spora i nie możemy sobie pozwolić na to, by za chwilę wróciła (a i miejsca może już dla niej nie być). Może da się to jakoś w umowie zawrzeć, na wszelki wypadek? W razie naprawdę strasznych problemów, Perła trafiłaby do syna Pani, która ma ją adoptować i albo zostałaby u niego albo szukałaby nowego domu, więc o to możemy byc spokojni :) Quote
yoshi22 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Super wiesci :) fundusze zebrane zatem na Perle mozna przeznaczyc na transport ? Moze jakby napisac, ze zwroci sie jakies koszty to szybciej sie ktos znajdzie ? Quote
Cudak Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 yoshi22 napisał(a):Super wiesci :) fundusze zebrane zatem na Perle mozna przeznaczyc na transport ? Moze jakby napisac, ze zwroci sie jakies koszty to szybciej sie ktos znajdzie ? To co zostanie z ostatniego bazarku, po opłaceniu lipca w PDT, możemy przeznaczyć na transport, więc jakiś grosik na to jest :) a w razie czego i dozbieramy (mam nadzieję), bo to może być jej jedyna szansa na dom, a na dalsze opłacanie PDT nie będzie nas stać z 50 zł stałych deklaracji... Quote
obiezyswiat75 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Znajdzcie transport a jak będzie to będziemy sie martwic. Jakby co pomogę finansowo Quote
Cudak Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Dziękuję :) i bardzo będę wdzięczna za pomoc w szukaniu transportu, na razie założyłam wątek w dziale transportowym: http://www.dogomania.pl/forum/threads/245377-PILNIE-potrzebny-Bia%C5%82ogard-Toru%C5%84 Może ktoś z Waszych znajomych wybiera się w te okolice? Lub mógłby za zwrot kosztów ją przewieźć? Wg mapy google to ok 250 km, szacunkowy koszt paliwa w jedną stronę to: Pojazd kompaktowy 99,78 zł, pojazd standardowy 145,87 zł Quote
zerojeden Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Ja się będę cieszyć jak pomieszka już ze dwa miesiące u nich. A wiedzą że ona sporo szczeka ? Quote
Cudak Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 W razie czego i Osoba, która przeprowadzała wizytę, zajmuje się szkoleniem psów i będzie mogła coś pomóc. Na początku na pewno będzie ciężko Perełce przyzwyczaić się do nowego miejsca... Miejmy nadzieję, że będzie ok i domek będzie już na zawsze. Quote
Olena84 Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Super wiesci, skoro tak stawiają sprawe, ze w razie co znajda dom itp, to znaczy ze nie tacy co tylko miziu miziu;) Quote
Recommended Posts