Cudak Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Rozliczenie wpłat (moje konto): Enigma79 20 zł (doszła wpłata) Rita91 10 zł (doszła wpłata) Kundelkowa Skarbonka 150 zł (na karmę i szczepienia) wydatki: szczepienie (wścieklizna + choroby wirusowe) 60 zł, 8/01/2013 karma Bosch Light 12,5 kg 99,80 zł (zamówiona 13.01.2013, jeszcze nie doszła) __________________________ 20,20 zł Bardzo prosimy o wsparcie na transport Perełki i na utrzymanie w PCŁDT! Quote
magdola Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Cudak'] PCŁDT! Hahahahaahahahahahaha:evil_lol: Quote
Cudak Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='magdola']Hahahahaahahahahahaha:evil_lol:[/QUOTE] Ty się ciotka nie śmiej, tylko myśl nad jakimś bazarkiem cegiełkowym, bo jesteś w tym Mistrzem :evil_lol: Quote
Cudak Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Doszła karma dla Perełki, z gratisem, więc zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238786-Podw%C3%B3jne-miski-na-stojaku-na-Pere%C5%82k%C4%99-do-22-01 Quote
magdola Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Cudak']Ty się ciotka nie śmiej, tylko myśl nad jakimś bazarkiem cegiełkowym, bo jesteś w tym Mistrzem :evil_lol:[/QUOTE] Miszcz juz cos wymyśla.....tylko na kogo zrobic?:( Quote
Cudak Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='magdola']Miszcz juz cos wymyśla.....tylko na kogo zrobic?:([/QUOTE] Najlepiej losowanie najbardziej potrzebujących kandydatów zrobić... :( Quote
zerojeden Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Cudak masz skrzynkę na fulla...więc tu odpowiem.. jeżeli nie jest szczepiony na wirusówki to się nie podejmuję za duze ryzyko jest u mnie. Jeżeli jest szczepiony to zaden problem tylko mam jedną transporterkę w aucie i tu może być problem logistyki upakowania :smile: U mnie na koncie jest dla Perełki od Rity też nie wpisałaś w rozliczenie. A ta się śmieje no.... nigdy nie chciałam być płatnym DT, bo na krzywdzie nie ma co zarabiać...ale za coś jeść muszą więc wprowadzam nowy termin Co Łaska ooooo ;) Quote
Cudak Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 [quote name='Hałabajówka']Cudak masz skrzynkę na fulla...więc tu odpowiem.. jeżeli nie jest szczepiony na wirusówki to się nie podejmuję za duze ryzyko jest u mnie. Jeżeli jest szczepiony to zaden problem tylko mam jedną transporterkę w aucie i tu może być problem logistyki upakowania :smile:[/quote] Jest szczepiona na wirusówki i zmieści się na kolanach, więc z logistyką nie będzie problemu :D Tylko jeszcze ta wizyta niech dobrze wypadnie.... [quote name='Hałabajówka']U mnie na koncie jest dla Perełki od Rity też nie wpisałaś w rozliczenie. [/quote] Oj, przegapiłam. Ile jest? [quote name='Hałabajówka']A ta się śmieje no.... nigdy nie chciałam być płatnym DT, bo na krzywdzie nie ma co zarabiać...ale za coś jeść muszą więc wprowadzam nowy termin Co Łaska ooooo ;)[/QUOTE] Ty lepiej wprowadź jakieś stawki minimalne! Bo z tego "co łaska" to może na wyżywienie samego tymczasa nie starczyć, a co dopiero, żeby się podzielił z innymi bidami ;) Quote
zerojeden Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Cudak']Jest szczepiona na wirusówki i zmieści się na kolanach, więc z logistyką nie będzie problemu :D Tylko jeszcze ta wizyta niech dobrze wypadnie.... Oj, przegapiłam. Ile jest? Ty lepiej wprowadź jakieś stawki minimalne! Bo z tego "co łaska" to może na wyżywienie samego tymczasa nie starczyć, a co dopiero, żeby się podzielił z innymi bidami ;)[/QUOTE] haha a no jak mam z nią na kolanach jechać hmmm za kółkiem:crazyeye:...? Jest 10 zł :) e tam liczę na zdrowy rozsądek dogomaniaków :) poza tym myślę nad hotelikiem... Quote
magdola Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Cudak']Najlepiej losowanie najbardziej potrzebujących kandydatów zrobić... :([/QUOTE] Nie dobijaj mnie:( Quote
zerojeden Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Cudak no właśnie widziałam te miski na gratisie ostatnio...powiedz mi one są małe? bo nie umiem z wizualizować pojemności. Quote
Cudak Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 [quote name='Hałabajówka']Cudak no właśnie widziałam te miski na gratisie ostatnio...powiedz mi one są małe? bo nie umiem z wizualizować pojemności.[/QUOTE] 1,8 litra, więc małe nie są :) Jak nie pies na kolana, to kot na ramię ;) Quote
Enigma79 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Ja raz wpłacałam grosik dla Perełki a raz dla Urgo (obie wpłaty na to samo konto) bo chłopak nie ma chyba żdanych wpłat. Quote
Cudak Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 [quote name='Enigma79']Ja raz wpłacałam grosik dla Perełki a raz dla Urgo (obie wpłaty na to samo konto) bo chłopak nie ma chyba żdanych wpłat. Jest wszystko w rozliczeniach uwzględnione :) Bardzo dziękuję za pomoc, a dla Perełki nadal szukamy stałych deklaracji na utrzymanie w "PCŁ"DT, na razie mamy 10 zł od Rita91. Hałabajówka, określ nam jakieś minimum, to ułatwi sprawę ;) Na miesiąc trzeba dla niej duży worek karmy (licząc te 400-500 gram dziennie wg tabeli i wagi), czyli już ze 100 zł na samą karmę trzeba. Quote
zerojeden Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Cudak']Jest wszystko w rozliczeniach uwzględnione :) Bardzo dziękuję za pomoc, a dla Perełki nadal szukamy stałych deklaracji na utrzymanie w "PCŁ"DT, na razie mamy 10 zł od Rita91. Hałabajówka, określ nam jakieś minimum, to ułatwi sprawę ;) Na miesiąc trzeba dla niej duży worek karmy (licząc te 400-500 gram dziennie wg tabeli i wagi), czyli już ze 100 zł na samą karmę trzeba. Muszę w takim razie zrobic rozeznanie jak i co....najłatwiej chyba będzie w przeliczeniu na dobę hmmm? Quote
Cudak Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 [quote name='Hałabajówka']Muszę w takim razie zrobic rozeznanie jak i co....najłatwiej chyba będzie w przeliczeniu na dobę hmmm? Najlepiej na dobę, bo nie będzie wątpliwości ile trzeba zapłacić, a i w hotelikach ludzie na kilka dni np psa zostawiają, jak gdzieś wyjeżdżają, to zawsze prościej się rozliczyć, niż dzielić miesięczne koszty. Popatrz po wątkach orientacyjnie: http://www.dogomania.pl/forum/forums/937-Domy-tymczasowe ale ceny i warunki bardzo się różnią od siebie. Najtańszy znalazłam (tak na szybko) 7 zł/doba, więc mniej na pewno nie bierz. Quote
zerojeden Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Cudak']Najlepiej na dobę, bo nie będzie wątpliwości ile trzeba zapłacić, a i w hotelikach ludzie na kilka dni np psa zostawiają, jak gdzieś wyjeżdżają, to zawsze prościej się rozliczyć, niż dzielić miesięczne koszty. Popatrz po wątkach orientacyjnie: http://www.dogomania.pl/forum/forums/937-Domy-tymczasowe ale ceny i warunki bardzo się różnią od siebie. Najtańszy znalazłam (tak na szybko) 7 zł/doba, więc mniej na pewno nie bierz. Prześledziłam kilka wątków i jedno mnie zastanawia... że w jednej z ofert jest duża rozbieżność...hotel 40zł a PDT 15zł gdzie warunki są takie same bo u tej samej osoby obie ceny z wyżywieniem...to czym się różni w takim układzie hotel od PDT? Quote
Cudak Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 [quote name='Hałabajówka']Prześledziłam kilka wątków i jedno mnie zastanawia... że w jednej z ofert jest duża rozbieżność...hotel 40zł a PDT 15zł gdzie warunki są takie same bo u tej samej osoby obie ceny z wyżywieniem...to czym się różni w takim układzie hotel od PDT?[/QUOTE] Może w tym przypadku hotel, jako przetrzymywanie psów prywatnych, na czas wyjazdów np na wakacje, a PDT jako dla psów szukających domów? Albo, że hotel z fakturą? Quote
magdola Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Cudak']Może w tym przypadku hotel, jako przetrzymywanie psów prywatnych, na czas wyjazdów np na wakacje, a PDT jako dla psów szukających domów? Albo, że hotel z fakturą?[/QUOTE] Pewnie tak, poza tym często psy w potrzebie są liczone "po kosztach"... Quote
zerojeden Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='magdola']Pewnie tak, poza tym często psy w potrzebie są liczone "po kosztach"...[/QUOTE] Dziewczyny nie mam głowy do liczenia i kalkulowania.... zima mnie przytłoczyła a jeszcze mam kotkę chorą na nerki ;( Dajcie tyle ile uznacie za stosowne. Wiecie już czy Katlis jedzie 22 do Kołobrzegu? Quote
Cudak Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Damy, ile się uzbiera, co do grosza :D Oby jak najwięcej, bo psiaczków u Ciebie sporo... a następne zwierzaki już z cennikiem przyjmuj. Trzymam kciuki za koteczkę, kiedyś miałam jakieś witaminki na nerki, czy coś. Poszukam, może jeszcze mam. Quote
katlis Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Hałabajówka']Dziewczyny nie mam głowy do liczenia i kalkulowania.... zima mnie przytłoczyła a jeszcze mam kotkę chorą na nerki ;( Dajcie tyle ile uznacie za stosowne. Wiecie już czy Katlis jedzie 22 do Kołobrzegu?[/QUOTE] jadę jadę :) Quote
zerojeden Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 (edited) [quote name='katlis']jadę jadę :) to na która w tym nieszczęsnym Kołobrzegu...? Poratujcie.... http://www.dogomania.pl/forum/threads/238864-Stary-chudy-bez-oka-dziadziuś-potrzebuje-pomocy-na-już!!!?p=20298731#post20298731 Edited January 19, 2013 by Hałabajówka Quote
katlis Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Hałabajówka']to na która w tym nieszczęsnym Kołobrzegu...? Poratujcie.... http://www.dogomania.pl/forum/threads/238864-Stary-chudy-bez-oka-dziadziuś-potrzebuje-pomocy-na-już!!!?p=20298731#post20298731 o 11 wchodzę do sądu czyli przed 11 :) Quote
Recommended Posts