Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozliczenie wpłat (moje konto):

Enigma79 20 zł (doszła wpłata)
Rita91 10 zł (doszła wpłata)
Kundelkowa Skarbonka 150 zł (na karmę i szczepienia)

wydatki:
szczepienie (wścieklizna + choroby wirusowe) 60 zł, 8/01/2013
karma Bosch Light 12,5 kg 99,80 zł (zamówiona 13.01.2013, jeszcze nie doszła)

Bardzo prosimy o wsparcie na transport Perełki i na utrzymanie w PCŁDT!

Posted

[quote name='magdola']Hahahahaahahahahahaha:evil_lol:[/QUOTE]
Ty się ciotka nie śmiej, tylko myśl nad jakimś bazarkiem cegiełkowym, bo jesteś w tym Mistrzem :evil_lol:

Posted

[quote name='Cudak']Ty się ciotka nie śmiej, tylko myśl nad jakimś bazarkiem cegiełkowym, bo jesteś w tym Mistrzem :evil_lol:[/QUOTE]
Miszcz juz cos wymyśla.....tylko na kogo zrobic?:(

Posted

[quote name='magdola']Miszcz juz cos wymyśla.....tylko na kogo zrobic?:([/QUOTE]

Najlepiej losowanie najbardziej potrzebujących kandydatów zrobić... :(

Posted

Cudak masz skrzynkę na fulla...więc tu odpowiem.. jeżeli nie jest szczepiony na wirusówki to się nie podejmuję za duze ryzyko jest u mnie. Jeżeli jest szczepiony to zaden problem tylko mam jedną transporterkę w aucie i tu może być problem logistyki upakowania :smile:

U mnie na koncie jest dla Perełki od Rity też nie wpisałaś w rozliczenie.
A ta się śmieje no.... nigdy nie chciałam być płatnym DT, bo na krzywdzie nie ma co zarabiać...ale za coś jeść muszą więc wprowadzam nowy termin Co Łaska ooooo ;)

Posted

[quote name='Hałabajówka']Cudak masz skrzynkę na fulla...więc tu odpowiem.. jeżeli nie jest szczepiony na wirusówki to się nie podejmuję za duze ryzyko jest u mnie. Jeżeli jest szczepiony to zaden problem tylko mam jedną transporterkę w aucie i tu może być problem logistyki upakowania :smile:[/quote]
Jest szczepiona na wirusówki i zmieści się na kolanach, więc z logistyką nie będzie problemu :D
Tylko jeszcze ta wizyta niech dobrze wypadnie....

[quote name='Hałabajówka']U mnie na koncie jest dla Perełki od Rity też nie wpisałaś w rozliczenie. [/quote]
Oj, przegapiłam. Ile jest?

[quote name='Hałabajówka']A ta się śmieje no.... nigdy nie chciałam być płatnym DT, bo na krzywdzie nie ma co zarabiać...ale za coś jeść muszą więc wprowadzam nowy termin Co Łaska ooooo ;)[/QUOTE]
Ty lepiej wprowadź jakieś stawki minimalne! Bo z tego "co łaska" to może na wyżywienie samego tymczasa nie starczyć, a co dopiero, żeby się podzielił z innymi bidami ;)

Posted

[quote name='Cudak']Jest szczepiona na wirusówki i zmieści się na kolanach, więc z logistyką nie będzie problemu :D
Tylko jeszcze ta wizyta niech dobrze wypadnie....

Oj, przegapiłam. Ile jest?

Ty lepiej wprowadź jakieś stawki minimalne! Bo z tego "co łaska" to może na wyżywienie samego tymczasa nie starczyć, a co dopiero, żeby się podzielił z innymi bidami ;)[/QUOTE]

haha a no jak mam z nią na kolanach jechać hmmm za kółkiem:crazyeye:...?

Jest 10 zł :)

e tam liczę na zdrowy rozsądek dogomaniaków :) poza tym myślę nad hotelikiem...

Posted

[quote name='Hałabajówka']Cudak no właśnie widziałam te miski na gratisie ostatnio...powiedz mi one są małe? bo nie umiem z wizualizować pojemności.[/QUOTE]

1,8 litra, więc małe nie są :)

Jak nie pies na kolana, to kot na ramię ;)

Posted

[quote name='Enigma79']Ja raz wpłacałam grosik dla Perełki a raz dla Urgo (obie wpłaty na to samo konto) bo chłopak nie ma chyba żdanych wpłat.

Jest wszystko w rozliczeniach uwzględnione :) Bardzo dziękuję za pomoc, a dla Perełki nadal szukamy stałych deklaracji na utrzymanie w "PCŁ"DT, na razie mamy 10 zł od Rita91.
Hałabajówka, określ nam jakieś minimum, to ułatwi sprawę ;)

Na miesiąc trzeba dla niej duży worek karmy (licząc te 400-500 gram dziennie wg tabeli i wagi), czyli już ze 100 zł na samą karmę trzeba.

Posted

[quote name='Cudak']Jest wszystko w rozliczeniach uwzględnione :) Bardzo dziękuję za pomoc, a dla Perełki nadal szukamy stałych deklaracji na utrzymanie w "PCŁ"DT, na razie mamy 10 zł od Rita91.
Hałabajówka, określ nam jakieś minimum, to ułatwi sprawę ;)

Na miesiąc trzeba dla niej duży worek karmy (licząc te 400-500 gram dziennie wg tabeli i wagi), czyli już ze 100 zł na samą karmę trzeba.

Muszę w takim razie zrobic rozeznanie jak i co....najłatwiej chyba będzie w przeliczeniu na dobę hmmm?

Posted

[quote name='Hałabajówka']Muszę w takim razie zrobic rozeznanie jak i co....najłatwiej chyba będzie w przeliczeniu na dobę hmmm?
Najlepiej na dobę, bo nie będzie wątpliwości ile trzeba zapłacić, a i w hotelikach ludzie na kilka dni np psa zostawiają, jak gdzieś wyjeżdżają, to zawsze prościej się rozliczyć, niż dzielić miesięczne koszty.
Popatrz po wątkach orientacyjnie: http://www.dogomania.pl/forum/forums/937-Domy-tymczasowe
ale ceny i warunki bardzo się różnią od siebie.
Najtańszy znalazłam (tak na szybko) 7 zł/doba, więc mniej na pewno nie bierz.

Posted

[quote name='Cudak']Najlepiej na dobę, bo nie będzie wątpliwości ile trzeba zapłacić, a i w hotelikach ludzie na kilka dni np psa zostawiają, jak gdzieś wyjeżdżają, to zawsze prościej się rozliczyć, niż dzielić miesięczne koszty.
Popatrz po wątkach orientacyjnie: http://www.dogomania.pl/forum/forums/937-Domy-tymczasowe
ale ceny i warunki bardzo się różnią od siebie.
Najtańszy znalazłam (tak na szybko) 7 zł/doba, więc mniej na pewno nie bierz.

Prześledziłam kilka wątków i jedno mnie zastanawia... że w jednej z ofert jest duża rozbieżność...hotel 40zł a PDT 15zł gdzie warunki są takie same bo u tej samej osoby obie ceny z wyżywieniem...to czym się różni w takim układzie hotel od PDT?

Posted

[quote name='Hałabajówka']Prześledziłam kilka wątków i jedno mnie zastanawia... że w jednej z ofert jest duża rozbieżność...hotel 40zł a PDT 15zł gdzie warunki są takie same bo u tej samej osoby obie ceny z wyżywieniem...to czym się różni w takim układzie hotel od PDT?[/QUOTE]
Może w tym przypadku hotel, jako przetrzymywanie psów prywatnych, na czas wyjazdów np na wakacje, a PDT jako dla psów szukających domów?

Albo, że hotel z fakturą?

Posted

[quote name='Cudak']Może w tym przypadku hotel, jako przetrzymywanie psów prywatnych, na czas wyjazdów np na wakacje, a PDT jako dla psów szukających domów?

Albo, że hotel z fakturą?[/QUOTE]
Pewnie tak, poza tym często psy w potrzebie są liczone "po kosztach"...

Posted

[quote name='magdola']Pewnie tak, poza tym często psy w potrzebie są liczone "po kosztach"...[/QUOTE]

Dziewczyny nie mam głowy do liczenia i kalkulowania.... zima mnie przytłoczyła a jeszcze mam kotkę chorą na nerki ;( Dajcie tyle ile uznacie za stosowne.
Wiecie już czy Katlis jedzie 22 do Kołobrzegu?

Posted

Damy, ile się uzbiera, co do grosza :D Oby jak najwięcej, bo psiaczków u Ciebie sporo... a następne zwierzaki już z cennikiem przyjmuj.

Trzymam kciuki za koteczkę, kiedyś miałam jakieś witaminki na nerki, czy coś. Poszukam, może jeszcze mam.

Posted

[quote name='Hałabajówka']Dziewczyny nie mam głowy do liczenia i kalkulowania.... zima mnie przytłoczyła a jeszcze mam kotkę chorą na nerki ;( Dajcie tyle ile uznacie za stosowne.
Wiecie już czy Katlis jedzie 22 do Kołobrzegu?[/QUOTE]

jadę jadę :)