Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rita91 napisał(a):
Moge jako pierwsza zadeklarowac co miesiac 10 zl:) Trzeba pomoc Perelce, wiec kto jeszcze sie dorzuci kazda zlotowka na wage zlota:>

Bardzo dziękujemy! :)

A kto się zgodzi zostać skarbnikiem i poprowadzić rozliczenie? :oops:

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Cudak powiedz jak się sprawy mają? Tylko z tym szczepieniem pamiętaj ok.
Po Nowym Roku mogłybyśmy zrobić jakiś transport łączony z kociakami co Ty na to? Wyszło by taniej na transport... Mogę teraz wziąść 2 kociaki jak masz i jakąś kotkę w miarę obsługiwalną która tam potrzebuje najbardziej domu.

Jak chciałam do Perełki pójść, to bramka na kłódkę zamknięta, a światło się w domu nie paliło... Mam nadzieję, że jeszcze JEST.
Próbuję jakiś TDT na miejscu znaleźć, żeby ją zabrać, odrobaczyć i po kilku dniach zaszczepić.
Tabletki na robale mamy od beataczl, na szczepienie musimy uzbierać (kompleksowe - na wirusówki i wściekliznę to koszt 60 zl).

Super, jakby i kociaki jakieś mogły pojechac (o ile uda się ich nałapać).

Bardzo prosimy o wsparcie na transport, szczepienia, karmę... i stale deklaracje na utrzymanie w PDT.

Posted

Witajcie! Nie mam internetu :( teraz pozyczylam blueconnecta od Mamy, ale tylko do jutra i w dodatku ledwo chodzi. Nawet bazarku nie ma jak wystawić :placz:

Jutro/pojutrze zabieram Perełkę do siebie, bo sytuacja już nieciekawa :/ mam nadzieję, że mi nie ucieknie ze stajni, bo teren u nas nie jest dobrze ogrodzony i że nie będzie za mocno hałasować, bo mnie sąsiedzi zabiją...no i ze kotów mi nie bedzie atakowała, ktore w stajni mieszkają. Trzymajcie kciuki! I błagam o wsparcie, bazarki... ja jestem bez grosza, a żeby sunia mogla jechać do PDT potrzebna jest kasa na szczepienia (60 zl), na transport, i stałe deklaracje na jej utrzymanie.
No i sterylka. Magdola, mogłabyś ją zgłosić do tej akcji sterylizacji? Żeby juz w kolejce była?

Szczęśliwego Nowego Roku życzę wszystkim Dobrym Duszom tu zaglądającym :loveu::loveu::loveu:

Posted

Szczeliwego Nowego Roku roku rowniez zycze i udanej zabawy sylwestrowej!:BIG:

bazarek obiecalam i napwno zrobie, przez swieta czasu nie bylo a potem neta ale juz mam .:-)

trzymam kciuki za Perelke trzymajcie sie :loveu:

Posted

Perełka już u mnie - w starej altance jej miejsce zrobiłam, mam nadzieję, że nie ucieknie mi :shake:
W samochodzie ładnie jechała, potem spacer, bardzo zdezorientowana była i dość mocno ciągnie na smyczy, ale myślę, że kilka dni i się uspokoi z tym ciągnięciem, bo teraz w szoku jest.
Na psy pozytywnie reaguje, chce się bawić. W zamknięciu, odpukać, ale cicho siedzi (pewnie dlatego, że pobiegała, jak nigdy wcześniej...). Na koty jeszcze nie sprawdzałam.

Przegłodzę ją do rana i podam jutro tabletki na robale, po kilku dniach będzie można ją zaszczepić, tylko nie ma za co, a ja nawet nie mam z czego wyłożyć :-( Potrzebne jest również wsparcie na transport do Hałabajówki, a w międzyczasie też będę jej tu próbowała szukać domu, ale póki co z ogłoszeń całkowity brak odzewu...

Bardzo proszę Was o pomoc!

Posted

[quote name='Enigma79']Wpłacę dla suni 20 zł, proszę o dane do przelewu.
Dziękuję - podeślę swój nr konta, bo zbieramy w tej chwili na szczepienie, ale szukamy PILNIE skarbnika i Osoby, która wzięłaby na siebie odpowiedzialność za Perełkę (ja z powodów finansowych - nie pracuję, jak i z powodu za dużej liczby zwierząt, za które jestem w tej chwili odpowiedzialna i na które brak pieniędzy na ich utrzymanie, nie mogę za kolejne zwierzę brać odpowiedzialności).
Może jakaś Fundacja mogłaby ją wziąć "na siebie"? Błagam o pomoc w tej kwestii.

Posted (edited)

Ja mogę być skarbnikiem dla Perełki bo już dla Dextera nie jestem hehe ;)

Dane do wpłat w takim razie (jak się Cudak zgodzi na moje skarbnikowanie) to:

Fundacja dla zwierząt Hałabajówka
78-200 Białogard
03 1020 2791 0000 7902 0200 4703

w tytule koniecznie - darowizna i nick z dogo (taki wymóg z góry) ;-) tyle wystarczy dzisiaj sie jeszcze upewniłam ;)

Edited by Hałabajówka
Posted

Hałabajówka, jak ja bym się miała nie zgodzić! :)Gratuluję założenia Fundacji! Przez ten brak neta nie jestem na bieżąco...Ogromnie prosimy o wsparcie na szczepienia, transport, karmę, sterylkę i utrzymanie w PDT...U mnie spokojnie może te 3 tyg posiedzieć, tylko karma potrzebna, bo od właścicielki dostałam końcówkę suchej karmy w typie Biedronkowej Puffi, która Perełce chyba nie służy, bo sierść kiepsko wygląda (matowa i wypadająca), a ja w tej chwili jestem tak spłukana, że nawet nie mam za co jej kupić czegoś lepszego :( i chyba zaraz chleb z wodą będzie jadła.

Posted

A dzięki ;)
no to tak na razie musisz i tak zbierać na swoje do czasu aż będzie u Ciebie bo ja muszę mieć faktury na wszystko żeby się rozliczyć z darowizn potem. Więc nie będę mogła Ci przelać na karmę. Straszna biurokracja :(

Posted

[quote name='Hałabajówka']A dzięki ;)
no to tak na razie musisz i tak zbierać na swoje do czasu aż będzie u Ciebie bo ja muszę mieć faktury na wszystko żeby się rozliczyć z darowizn potem. Więc nie będę mogła Ci przelać na karmę. Straszna biurokracja :(
Karmę akurat można zamówić na inny adres i na inny prosić o fakturę :)

Hałabajówka, możesz się dowiedzieć, jaki byłby koszt sterylki u Twojego weta? Potrzebny adres lecznicy i koszt zabiegu, by mogła być zgłoszona do Akcji Sterylizacja.

Posted

[quote name='Cudak']Karmę akurat można zamówić na inny adres i na inny prosić o fakturę :)

Hałabajówka, możesz się dowiedzieć, jaki byłby koszt sterylki u Twojego weta? Potrzebny adres lecznicy i koszt zabiegu, by mogła być zgłoszona do Akcji Sterylizacja.
I oczywiście Perełka nie moze być "na fundacje" . Psy fundacyjne sie nie łapią....

Posted

magdola napisał(a):
I oczywiście Perełka nie moze być "na fundacje" . Psy fundacyjne sie nie łapią....

Fundacja tylko konta do zbiórki użycza, więc chyba będzie ok?

Posted

Bardzo się cieszę, że Perełka już bezpieczna! To w takim razie gdzie mam przesłać moją deklaracje na które konto?:) Bo chce ją dziś wysłać, bo i wydatki są pilne.

Posted (edited)

Rita91 napisał(a):
Bardzo się cieszę, że Perełka już bezpieczna! To w takim razie gdzie mam przesłać moją deklaracje na które konto?:) Bo chce ją dziś wysłać, bo i wydatki są pilne.

Na razie na konto Cudak...tylko chwilowo nie ma neta Justyna.

Bardzo potrzebna jest szybka gotówka bo sytuacja stała się trochę skomplikowana....Pani się najprawdopodobniej rozmyśliła....szczegóły przedstawi Justyna jak wróci jej net.

Edited by Hałabajówka
Posted

Udało mi się wejść (zanim mnie rozłączy to mam nadzieję, że zdążę na wszystkich wątkach odpisać). Sytuacja jest taka, że Pani chce odzyskać psa, a niestety krzywdzi go (pies z pewnością jest bity, w dodatku nie wychodzi na dwór, bo Pani nie ma siły się z nią szarpać). Dziś mnie nie było cały dzień, nachodziła sąsiadów, ale jutro znów przyjdzie i chyba będę zmuszona ją oddać, bo nawet na transport nie mamy, i aby jechać powinna byc tydzień wcześniej zaszczepiona (póki co mamy 20 zł na koncie Perełki), nie mamy również "opiekuna prawnego" dla niej, a w związku z sytuacją Urgo ŻADNEGO więcej psa nie biorę "na siebie", bo nie mam z czego wykładać pieniędzy w razie czego i nie mogę sobie pozwolić na żadne długi, ani też robić problemu dla DT.Mogłabym skłamać, że pies już oddany, ale... wtedy duża szansa, że Pani nadal mnie będzie nachodzić i psa zobaczy.

Posted

Ja tak samo bez pracy, więc choćbym chciała to nie ma szans.Jeśli nikt się do jutra nie znajdzie, to z bólem serca, ale będę zmuszona ją oddać, jeśli Pani się po nią zgłosi. Szkoda mi jej naprawdę, ale samo to nie wystarczy. Jest młoda, ładna, jest duża szansa, że szybko znajdzie dom...

Posted

Cudak napisał(a):
Ja tak samo bez pracy, więc choćbym chciała to nie ma szans.Jeśli nikt się do jutra nie znajdzie, to z bólem serca, ale będę zmuszona ją oddać, jeśli Pani się po nią zgłosi. Szkoda mi jej naprawdę, ale samo to nie wystarczy. Jest młoda, ładna, jest duża szansa, że szybko znajdzie dom...

Szkoda że nie jest zaszczepiona....to jest jedyny problem w tym momencie ;( Niech się ktoś zlituje i zostanie tymczasowym domem tymczasowym na kilka dni. Szkoda psa jak taka właścicielka...

Posted

Mamy z Kundelkowej Skarbonki deklarację 150 zł - na szczepienie będzie :multi: Mam nadzieję, że jutro uda się ją zaszczepić. Doszła też wpłata 20 zł od Enigma79 - bardzo dziękuję :loveu:
Powiem Pani, że oddana już w dobre ręce i że jak chce to sama pod Poznań niech po nią jedzie... ;)

BŁAGAM O STAŁE DEKLARACJE.
Na szczepienie, transport mamy - ale co dalej?
Nie możemy Hałabajówce następnego problemu sprawić:shake:

Rita91 - stałe deklaracje na utrzymanie suni już na Hałabajówki konto zbieramy (podane w pierwszym poście). Dziękuję za pomoc :loveu:

Posted

Już była Pani - sąsiadka jej powiedziała, że sunia już w Polskę pojechała. Mam nadzieję, że więcej nie przyjdzie, a na spacery chyba tylko wczesnym rankiem i pod wieczór będę z nią wychodziła, bo nie ma jej kto przetrzymać nawet te kilka dni :(

Myślę tylko, by zmienić jej imię - tak na wszelki wypadek, do ogłoszeń chociaż, żeby nikt z rodziny tej Pani nie wypatrzył jej i nie przekazał informacji, że szuka domu.