beka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Joasiu masz wielkie serducho dla zwierzaków :) Quote
Seaside Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PADŁ TRANSPORT WARSZAWA - GDAŃSK!!!!!!!! A WSZYSTKO JUZ DOGRANE NA SOBOTĘ :-( :-( :-( POTRZEBNY W SOBOTĘ TRANSPORT NA TEJ TRASIE!!!!! JEŚLI EWENTUALNIE KTOŚ MÓGŁBY W NIEDZIELĘ TO PROSIMY O MOŻLIWOŚĆ PRZETRZYMANIA SUNI DOBĘ :( Quote
czarna anda Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 w gore sliczna Jaga !!! moze ktos jedzie tamtedy na swieta do domku ?? Quote
Jola_K Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 jest tez inna propozycja: zglosila sie osoba chetna by zaliczyc P-ń -wrock. napisala ze dalej może Mrowa23, bo jeżdziła nad bałtyk, tylko ona potrzebuje kaskę na paliwo napisze do niej i zapytam czy moglaby jechac na trasie Wa-wa--> Gdansk, lub Poznan-->Gdansk kontaktowala sie ze mna tez inna osoba ktora chce przetransportowac innego pieska do Gdanska ale w przyszlym tygodniu i pytala czy mozna by polaczyc sily w tej kwestii, ja tez zapytam o szczegoly... Quote
mrowa23 Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 niestety ja po kasacji ostatniego samochodu nie dorobilam sie jeszcze nowego...przykro mi Quote
Jola_K Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 mrowa23 napisał(a):niestety ja po kasacji ostatniego samochodu nie dorobilam sie jeszcze nowego...przykro mi :( :( szukamy dalej... Quote
Jola_K Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 no powiedzcie, co za pech, domek jest a Jaga dojechac do niego nie moze :( Quote
Seaside Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 NOWE WIEŚCI: dzwoniła ZuziaM - jęśli nie znajdzie się transport w sobotę Warszawa - Gdańsk, Joasia około wtorku zawiezie małą też tam!!!!!!!!! Tylko na te kilka dni trzeba nocleg znaleźć, bo u Jo nie ma możliwości.... Ciocie kochane z Warszawy - bardzo prosimy!!!!!! Joasia jedzie Wrocław - Warszawa i Warszawa - Gdańsk Tylko te kilka dni.................. PROSIMY ŚLICZNIE :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Jola_K Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 oooo no to jest juz jakies rozwiazanie :) fajnie, fajnie :) Quote
Seaside Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Podnoszę pilnie!! Padł mi wczoraj internet w domu :placz: :placz: :placz: Quote
zuziaM Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 Seaside napisał(a):Podnoszę pilnie!! Padł mi wczoraj internet w domu :placz: :placz: :placz: PILNE ! ! ! ! ! ! Quote
zuziaM Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 Napisalam prosbe o przechowanie suni do wtorku - do doddy.... Prosimy o pomoc .... sunia bez lapki nie szybko znajdzie nowy i rownie wspanialy domek ....jesli ten sie rozmysli, bo czeka na Jage juz dwa tygodnie.... Quote
Jola_K Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 [quote name='zuziaM'] :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: AKTUALIZACJA - Sunia dzis rano (31.03) wyruszyla jednym, docelowym, platnym transpotem z Dzierzoniowa do Gdanska! Koszt podrozy pokrywamy w calosci a wyniesie on 388zl! :placz: Jesli ktos moze nas wspomoc w pokryciu jego kosztow, to z gory pieknie dziekujemy! :Rose: . PROSZE ! ! ! :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: W koncu po wielu, wielu dniach poszukiwania transportu, pomoc w transporcie suni zaoferowala nam beamicha :loveu: jednak calkowity koszt podrozy (prawie 1100km), musimy pokryc w calosci Jest on wysoki dlatego prosimy o pomoc w jego pokryciu. Z gory dziekujemy! Quote
Jola_K Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 a moze jest ktos chetny zrobic bazarek, z ktorego dochod przekazany bedzie na pokrycie kosztow transportu? :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: Quote
Seaside Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 bardzo prosimy o pomoc :oops: :oops: :oops: Sunia już w drodz ale dług jest :oops: :oops: Quote
rotek_ Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 sporo tego jest.....ale w kupie siła:evil_lol: numer konta zostanie podany jawnie czy na PM??? Quote
beamicha Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Jestem jestem oto relacja odebrałam sunię o godz. 8.30 ze schroniska w Dzierżoniowie mimo iż schronisko byłe czynne od 11 zgodzili się wydać wcześniej suczkę, po przyprowadzeniu jej do biura przez pracownika odrazu na dzień dobry dostałam wielkiego całusa od niej kontakt z prezesem i pracownikami był bardzo miły (dziewczyny z innej beczki widziałam jamniczkę na wybiegu mimo iż nie chciałam tam iść rzuciła się w oczy jest maleńka brązowa wyciągnijmy ją oni mają tam ponad 200 psów). W czasie podróży sunia zaglądała przez okno stojąc lub siedząc trzy łapki jej w tym nie przeszkadzały troszkę też spała i 3 razy zadziałała jazda autem, byłyśmy razem w czasie drogi na 2 spacerkach w lesie siku nie było koopa tak i piła dużo wody. Na miejsce dojechaliśmy o godz 16.30 sunia mieszka w malutkim nowo wybudowanym domku jeszcze nie ogrodzonym a szkoda, mieszkać będzie z Panią jej córką, synem, koleżanką 14 letnią i 7 kotami, po wejściu do domu jej towarzyszka chciała się na nią rzucić i je rozdzieliłyśmy. Jaga dostała michę jedzenia coś gotowanego i 2 garści schego bo tak szybko wchłonęła. Jest to naprawdę żywiołowy pies mimo swojej ułomności, nowa Pani Katarzyna kupiła nową smycz i obroże niestety jest za duża i obiecała, że będzie pilnować aby nie uciekła na smyczy niestety nie umiała chodzić strasznie ciągnęła. Pani się bardzo bała co będzie jak jej wcześniejsza suczka czy ją zaakceptuje jak od samego początku był taki incydent, więc ja pojechałam z mężem nad morze aby dać jej czas na sprawdzenie po godz zadzwoniłam i oto relacja "sunia super wchodzi na schody mimo iż ma 3 łapy tamta się bała koty ją nie interesują i starsza domowniczka ją przyjęła" po tej wiadomości wyruszyliśmy do domu byliśmy w nim o 03.40. Quote
beamicha Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Towarzyszka 14 letnia niestety już głucha sunia zdjęcie kiepskie ale wkleję nowy dom Quote
Jola_K Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 dziekiujemy za pomoc i za relacje z trasy :Rose: jejku, mam taka sama trikolorke jak jest na pierwszym i ostatnim zdjeciu :multi: dobrze ze psinki sie zaakceptowaly i ze Jaga nie interesuje sie koteckami wspoltowarzyszka Jagi (jak sie wabi?) jest wieeelka - PIEKNA PSINA :loveu: nie wiesz czy beda tutaj bezposrednio z nowego domu wiesci? czy przez e-mail beda sie kontaktowac? Quote
Hund Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Gratuluję sukcesu :) moja pierwsza sunia też miała problem z akceptacją drugiej , teraz czas i mądra pani zadziałają na korzść. :) Quote
zuziaM Posted April 2, 2007 Author Posted April 2, 2007 [quote name='Hund'] Gratuluję sukcesu :) moja pierwsza sunia też miała problem z akceptacją drugiej , teraz czas i mądra pani zadziałają na korzść. :) Po takich wiesciach od nowej PANI...... moze byc tylko dobrze ! " Witam Jaka ona jest kochana. To grzeczny,wychowany piesek. Słucha, nosi kijki (oddać nie chce,ale to taka zabawa tylko),broni mnie przed synem,kotami,nie spuszcza mnie z oka. Czasami z synem wygłupiamy się, tłuczemy poduszkami, szczypiemy i takie tam...Teraz Jaga staje w mojej obronie,nie dopuszcza Szymka do mnie. Mojra przyzwyczajona jest do naszych wygłupów,a Jaga bardzo reaguje. Najbardziej żal mi kotów. Często siadały mi na kolanko,nawet rywalizowały ze sobą o to miejsce. Teraz żaden nie może do mnie podejść. Mam nadzieję,że to się unormuje,bo widzę,że niektóre się denerwują i atakują pazurami. Jak trafi w oko to koniec. No ale musimy się dotrzeć... Zdjęcia Jagi - Do końca tego tygodnia wyślemy. Pozdrawiam " :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Ada-jeje Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Dla Jagusi wiosenne slonko zaswiecilo w postaci nowego domku, jak wielka radosc dla nas i dla niej. Ale rowniez zyczymy aby to samo slonko i tylko slonko towarzyszylo pani ktora dala Jagusi nowy domek. pozdrawiam. Quote
Seaside Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Przy[pominam że dług mamy :oops: :oops: :oops: Quote
zuziaM Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 Seaside napisał(a):Przy[pominam że dług mamy :oops: :oops: :oops: Prosimy o pomoc w splaceniu transportu Jagi do domku..... Quote
Recommended Posts